Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Palástfű és cickafark? Mit...

Palástfű és cickafark? Mit gondoltok? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Ma ezt találtam, és elgondolkodtatott...

Sziasztok!

Örök visszatérő problémakör babásodás kapcsán a teák és különféle gyógynövények alkalmazása.

A baj az, hogy a többség úgy gondolkodik, hogy á, ez csak gyógynövény, ártani nem árthat, csak egy kicsit "felturbózom magam vele". Na ez az, amit sürgősen el kell felejteni. A gyógynövényeknek ugyanolyan hatóanyagtartalma van, mint a gyógyszereknek. A különbség csak az, hogy nem szintetikus, és kevésbé "tiszta". Ennek az az eredménye, hogy hatnak is, meg nem is. Akinél minden rendben van, csak épp türelmetlen, és már az első-második próbálkozós ciklusban nekiáll ilyesmiket fogyasztani, az többet fog ártani magának, mint használni, mert az egyébként szépen működő ciklusát, és a jól beállt hormonjait felborítja vele. Ez olyan, mintha mondjuk vérnyomáscsökkentőt szedne valaki, akinek jó a vérnyomása, mondván, hogy ne is legyen később se magas. De a gyógyszer nem megelőzni fogja a bajt, hanem okozni: le fog zuhanni a vérnyomása, és komoly keringési problémái lehetnek.

Akinél viszont tényleg baj van, ott általában édeskevés a gyógynövény, ott már gyógyszeres kezelés kell. A gyógynövények hatnak ugyan, de klinikai kísérleteket soha vagy alig végeztek velük, csak a népi tapasztalaton nyugszik az alkalmazásuk.

Tudom miről beszélek, én is szedtem barátcserjét egy átmeneti gyógyszermentes időszakomban, amiért a dokim leszedte a fejemet, ugyanis az agyalapi mirigyre hat, ami egy nagyon bonyolult szerv, az irányítja a teljes hormonháztartást (nemcsak a nemi hormonok termelését, de a pajzsmirigyet, a mellékveést és a hasnyálmirigyet is). A barátcserjével sem végeztek azonban klinikai kísérleteekt, nem tudják, hogy pontosan hogyan és mire hat, ezért nem kis galibát okozhat. Mellesleg nálam ez be is jött, holott elvileg ez az egyetlen gyógynövény, ami a betegségemet gyógyítani, mégis rontott a helyzeten.

Szóval én azt javaslom, hogy inkább senki se erőltesse a teákat: akinél minden rendben, ott csak bezavar, akinél gond van, ott meg kevés kivételtől eltekintve édeskevés a gyógyuláshoz, akinél viszont működik, ott valóban nem az általában kereskedelmi forgalomban kapható vacakok fognak segíteni, és a szedésükhöz/alkalmazásukhoz ugyanúgy orvosi felügyelet és irányítás kell.

Bocs, ha okoskodónak tűnök, annyit hozzátennék, hogy én egy gyógyszerkutatásban érdekelt cégnél dolgozom, párom pedig drog- és toxikológus végzettségű (kifejezetten a növények toxinjairól és hatóanyagairól tanulták a legtöbbet), ráadásnak nem mellesleg 10 éve kezelnek meddőségi betegséggel, és már igencsak körbejártam a témát és nagyon sok ismerősöm van, aki szintén régóta küzd a babáért, az ő tapasztalatukra is támaszkodva mondom, amit írtam.

[link]

2012. jan. 3. 19:56
 1/4 anonim ***** válasza:

Én ittam ezeket, semmi hatása nem volt.

Akkor sikerült amikor letettem róla.

2012. jan. 3. 20:28
 2/4 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Én egyetértek ezzel, ha hormonprobléma van, akkor csak és kizárólag hormontartalmú szerek használnak. Vagyis amelyik gyógynövény valóban hatásos, az ugyanúgy hormont tartalmaz, mint a gyógyszerek. Viszont, amíg a gyógyszereket a doki személyre szabottan alkalmazza (testsúly, életkor, hormonok), addig a gyógynövényeket egy általános szabály szerint alkalmazza mindenki. Ráadásul jó drágák is. Persze az ember lánya kapaszkodik minden lehetőségbe, de szerintem észnél kell lenni nagyon, hogy ne tegyünk kárt magunkban.

Mostanában elterjedt, hogy mindenki fél a gyógyszerszedéstől, és inkább bármi mást bevállal.

Én nem merném, nem mertem. Kaptam már rendes hormonturbót lombikkezelések alkalmával, nem lett tőle semmi bajom, de fogalmam sincs mit tett volna velem egy ellenőrizhetetlen hormontartalmú valami.

Mielőtt megszólnátok ezért, nincs semmiféle érdekeltségem a gyógyszereladásokban, egyszerűen én akkor érzem magam biztonságban, ha tudom, mit szedek be, és hogy az milyen hatással van rám.

2012. jan. 4. 04:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ártani nem ártasz vele,és ha segít....akkor miért ne!!!!!!!!!!

10hkm

2012. jan. 4. 11:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Én meg pont a gyógyszerektől tartok távol mindenkit, akinek nem nagyon muszáj.

Nagyon nem vagyunk hát egy véleményen!!!

2012. febr. 23. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!