Terhesség vagy PCO?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy éve diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést azóta szedek gyógyszert. A menstruációmmal soha nem volt probléma, viszont a PCO jelei megvannak eddig csak a menstruáció kimaradása nem stimmelt. 28 naposak a ciklusaim most a 34. napon vagyok és semmi. Babával már két éve próbálkozunk de most nem merek még örülni. Peteérés utáni héttől iszonyatosan fájnak a cicjeim ez már jó jel vagy sem, ezen kívül semmi tünet.

Tapasztalatok. Volt olyan akinek PCO lett a pajzsmirigy problémából?

2011. dec. 28. 10:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
A PCO és a pajzsmirigy probléma amúgy sem teljesen függetlenek, elég gyakori az együttjárásuk Viszont ha rendszeresek a ciklusaid, akkor ez már majd' egy hét késés! Tesztelj, drukkolok! :)
2011. dec. 28. 10:29
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen...meglátjuk mi lesz :)
2011. dec. 28. 11:02
 3/13 anonim ***** válasza:
na mikor tesztelsz?
2011. dec. 28. 11:46
 4/13 anonim ***** válasza:
kiváncsi vok :)))
2011. dec. 28. 14:31
 5/13 anonim ***** válasza:

Tesztelj!

Mi meg drukkolunk! :)

2011. dec. 28. 14:42
 6/13 anonim ***** válasza:
Mit értesz a Pco jelei alatt pontosabban? Miben nyilvánul meg?
2011. dec. 28. 16:04
 7/13 anonim ***** válasza:

Üdv! Én PCO-s is vagyok, és pm-is! A pco utólag derült ki, kaptam rá meforalt, és két hónap múlva terhes is lettem.

nekem is nagyon kitolta a ciklusokat, nagyon hosszúakra.

Megkérdezhetem mennyi a TSH szinted? Mert az is befolyásolja hogy jöjjön-e a bébi. +a PCO is.

2011. dec. 28. 17:30
 8/13 A kérdező kommentje:

Üdv Mindenkinek!

Köszi a szurkolást ól esik :)

Tesztelni legkorábban jövő héten tudok de ez hosszú, hogy miért...

Milyen kérdés is volt még.. ja igen apco jelei alatt hajhullást,makacs túlsúly,pattansáos bőr.

TSH szintem 6,3 volt gyógyszer előtt utolsó kontrollon volt 2,3 ez volt októberben azóta változhatott mert emeltek az adagomon és 6.án megyek megint kontrollra.

Unokatesómnak is a meforalt írták..most reménykedi..na meg én is.

Ígérem megíro mi volt az eredmény...

Köszi még egyszer:)

2011. dec. 28. 20:55
 9/13 anonim ***** válasza:

Szió! A pco-s válaszoló vagyok. A TSH-nak a babához 2 alatt kell lenni. Sajnos sokan (köztük számos nőgyógyász, és háziorvos) beleesnek abba a hibába hogy az eredményt "normál tartományba" tartozónak mondják. Igen, beletartozik a nagy átlagba, de a babához ez túl sok. Én éveket vártam a picire, teljesen véletlenül derült ki. Sajnos többször is vetéltem. A tsh szintem ekkor 3,8 volt. Endokrinológushoz mentem, ő írt fel gyógyszert, és állítottuk be a szintet. A babóci 1,5 TSH-nál sikerült, a terhesség alatt végig ellenőrizve volt, sőt az adagon is emelt.

Azt mondta a dokim (endokrinológus), hogy volt már olyan kismamája is aki 5-ös TSH-val simán kihordott egy babucit, gondolom ez egyéntől függő. +azt is mondta, hogy a teherbeesésnél a TSH szint még feljebb emelkedik....

Kívánok neked minden jót!! és sok sikert!!!

2011. dec. 29. 10:10
 10/13 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm neked!

Az én endokrinológusom is aztmondta, hogy 1 körüli értéknek kell lennie a TSH-nak de mivel októberben a 2,4 es értékem után emelve lett az adag így most lehet 1 körül. Jövő héten megyek kontrollra minden kiderül

Engem nagyon megijesztett a doktornő mert mondta ha sok a TSH idegrendszeri károsodása lehet a babának úgyhogy nagyon fontos a szintet ellenőrizni. Már most rettegek, hogy beteg lesz a babám pedig még nem is biztos hogy babás vagyok....

Nagyon köszönöm még eygszer a hozzászólásodat!

2011. dec. 29. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!