Mivel tudnám magamat meggyőzni, hogy jöhet a 3. gyerkőc?
Nagyon tetszett a második válaszadó megfogalmazása. Egy gyerek akkor jöjjön, ha az iránta érzett vágy erősebb, mint a nehézségektől való félelem.
Ha érveket vársz, talán az szól leginkább a minél hamarabb mellett, hogy ne legyen nagy közöttük a korkülönbség. Hamarabb összenőnek, társai lesznek egymásnak. Anyagilag sem rossz a harmadik gyerek: magasabb családi pótlék, kedvezmény az étkeztetésben, tankönyvekben, utazásban. Persze pusztán emiatt nem érdemes belevágni.
Mivel nem minden gyerek egyforma, nem érdemes előre aggódni az első év miatt. Ráadásul te is egyre rutinosabb vagy, így könnyebben veszed az akadályokat.
Nem lesz ám minden több gyerekes nőből idegbeteg, túlhajszolt anyuka. Nekem 5 gyerekem van. Két kis korkülönbséges páros is van közöttük. 1 ill. 2 év a korkülönbség, mindkettő fiú-lány páros. Nem érzem magam túlhajszoltnak, sőt nyugodtan merem leírni, hogy az utolsó két baba már nem is változtatott olyan sokat a mindennapi életünkön. Nem hogy 1 év, de egy hónapos korukban sem:)
Egyet értek azzal, aki azt mondja, hogy ha meg kell magad győzni, akkor nem szabad belevágni.
Mi úgy indultunk, hogy 3 vagy 4 gyereket szeretnénk a férjemmel.
Jelenleg nekem kettő van, és kb. 6 hónapja még azt mondtam, hogy semmi pénzért nem szeretnék többet. Nem hogy négyet, de hármat sem. Aztán egyszer csak valami megváltozott. Egyszerűen már a szívemben vágyom a harmadik gyerkőcre. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, és tudom, hogy az eleje baromi nehéz, de mivel már van kettő, ezért tudom, hogy pillanatok alatt eltelik az a pár hónap, és végül mi értelme az életnek, ha nem a gyerek?
Az már kérdés, hogy próbálkozunk, és nem akar összejönni, annak ellenére, hogy az első kettő elsőre összejött... ilyenkor persze vannak olyan pillanatok, amikor kérdések merülnek fel bennem, de összességében szeretnék babát.
Úgyhogy én azt mondom, hogy ne erőszakold meg magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!