Utrogestan abbahagyása után mikor jön meg a menzesz?
első esetben nekem az utro abbahagyása után 2 nappal, második esetben nem is kellett abbahagyni mert megjött az utro mellett...
harmadik esetben nem kellett abbahagynom a 12. hétig:)
Ne keseredj el, fel a fejjel! Hányadik próbálkozásotok volt ez?
Nekünk lombik volt mind a három! És a 3. sikerült! Az én férjemnek is 5 millió volt majd 1 millió, szóval nekünk már 5 milliónál is azt mondták, hogy semmi esély az inszemre,ne húzzuk az időt! Az én dokim azt mondta, hogy 10-15 millió alatt az inszemet meg se próbálják...
Amúgy nekem a beültetés utáni 14. napon negatív lett a tesztem, aznap mentem vérvételre, és ott mutatták ki, hogy babát várok, 1.100 volt a hcg!!!! Írtó magas volt, mégsem mutatta ki a teszt!
A lombikhoz elég 1 db is:) Ott már mindegy, hogy 5 millió vagy 1 millió vagy 100 ezer kiskatona van, a lényeg, hogy 1 db legyen ami egészséges!
Gondolom az inszem miatt túl vagytok már a kötelező vizsgálatokon, úgy mint HIV szűrés, belgyógyászati vizsgálat, laborvizsgálat. Ha ezek megvannak, akkor nálam úgy volt, hogy amikor megjött a mensim, be kellett telefonálnom, másnapra behívtak, megnéztek ultrahangon+ vért vette, ahol kiértékelték a hormoneredményeket. Minden hormonnak (lh, fsh meg a többi) a megfelelő tartományban kell lennie ahhoz, hogy stimulálható legyél. Aztán felírják a megfelelő injekciókat és gyógyszereket amik teljesen egyénre szabottak, mindenkinek mást és másmilyen ideig és mennyiségben kell adni. Nekem Gonal-F-et, Decapeptyl és Merional kellett szúrni. Ezt magadnak adod be minden nap ugyanabban az időben hasba. A stimuláció alatt kétnaponta kell menni uh-ra és vérvételre ahol folyamatosan nézik az eredményeket, hogy hány petesejted érik.
Ha eljött az idő akkor jön a punkció, amikor is felszíni altatásban leszívják a megérett petesejteket. Nekem kétszer volt stimulációm, egyszer 10 majd 8 petesejtem lett ha jól emlékszem és szinte mindegyik meg is termékenyült. Leszívás után minimum 3 maximum 6 napot várnak a visszaültetéssel, minden nap be kellett telefonálni a klinikára és rákérdezni, hogy mi újság a petécskékkel és ha azt mondák itt az idő akkor menni kellett a beültetésre. Az már csak egy rutin dolog, felfekszel az ágyra, motoszkálnak egy kicsit és már kész is:) Utána a pihenőben kell feküdni 2-3 órát, a dokid mondja meg mikor kelhetsz fel és mehetsz haza. Ezután már csak a várakozás van és a reménykedés:)
Nekem 2009 decemberében volt az első stimuláció és beültetés, az nem sikerült, majd 2010 januárjában egy fagyasztott beültetés, majd 2010 májusában szintén egy stimuláció és ez sikerült, most 10 hós a gyönyörű kislányom. 2 hónap múlva meg megyünk a fagyibabákért (van 5 embriócska lefagyasztva), reméljük sikerül elsőre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!