Tényleg igaz hogy 2012től a gyest is munkához kötik?
Második vagyok: nálunk évek óta ez van. És helyesnek tartom, bármilyen körülmények között. Mert már bocs, de elegem van abból, hogy van 8 gyermekük és az uténuk befolyó juttatásokból élnek, mocskosak, a gyerekek éheznek, a szülők isznak - köszönöm, inkább legyen kötelező a munkaviszony a gyeshez.
Illetve van egy másik megoldás is: ha nincs is munkahelye az embernek, fizet társadalombiztosítást, és akkor is kapja. Aki tehát azért nem kapna, mert épp nincs munkahelye, az ezzel kihúzhatja magát, aki segélyért szül, az úgysem fizetne be előre semmit. Sajnos, a gyerekpénzt ígyis-úgyis kapja mindenki, és ezzel ezt a problémát mégsem küszöbölték ki.
Én olyat is ismerek, akitől már 5 gyereket vettek el, de azért az asszonyka megint terhes.
Torkig vagyok az ilyenekkel :(
Nálunk úgy van, hogy az anya kapja a gyest (kb 40000 ft a minimum, de fizetésfüggő, ha érdekel leírom), és a gyerekek után jár még egy összeg (első 2 évben 14000 ft, utána a gyerek 18 éves koráig egy nevetséges 2500 ft).
Ha az anyának volt 12 hónapos munkaviszonya akkor kapja a gyes+gyerekpénzt, ha nem volt, akkor csak a gyerekpénzt.
A szomorú az, hogy aki segélyért szül, az szül a 14000 ft-ért is...
Senkinek nem fáj, de nézd meg hogyan történik a gyerekvállalás, teljesen ellentétesen, mint kéne.
Aki megtehetné, hogy eltart többet is, az nem meri bevállalni, aki pedig tudja, hogy önmagát alig vagy képtelen anyagilag finanszírozni, annak van 5.
És az csak hab a tortán, hogy az örökbefogadó szülőket mennyire átvizsgálják, de szülni szülhet bárki amennyit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!