Az endometriozis hogyan és mikor alakul ki egy nőnél?
Szia!
Az én dokim azt mondta, hogy ez öröklődő dolog, de olyat is olvastam már, hogy ha bármilyen okból kikerül a mensesvér a hasüregbe (mondjuk a petevezetőkön keresztül simán ki tud jutni), akkor megtelepedhetnek ezek a sejtek bárhol a szervezetben. Ha valaki hajlamos rá, sajnos nem tudja kikerülni, és ráadásul bármikor kiújulhat. :-(
Szia!
Nem csak az endometriózis okozhat gondot, lehet más probléma is, és a műtétek után lehetnek összenövések, amiket ezzel meg tudnak oldani. Nekem az egész alhasam össze volt nőve a császármetszéstől. :-(
Nekem is volt két spontán terhességem, egyik sem végződött jól, és a laparral egybekötött méhtükrözés derítette ki, hogy a császárból visszamaradt varrat befordult és belógott a méhembe, és spirálként funkcionált. Hogy akkor a spontán terhességeim hogy sikerülhettek? Ezt még a dokik sem tudják! Én nagyon örülök, hogy megcsinálták a műtétet, szerintem ha a dokid javasolja, inkább te is ess túl rajta. Egy csomó problémát ki lehet ezzel zárni.
IR több mint 2 éve kiderült,magas volt az érték,diéta met...
Már rendben van!Trombozist nézték rendben van!
Genetikát azt mondták felesleges,mert a 2 méhen kívüli terhességem a férjemtől volt,és azt mondták ha akkor megfogant és élő 8 hetes egészséges embrió volt,akkor kizárható hogy genetikai rendellenesség legyen.
Szia!
Amíg nincs meg a gond, érdemes mindent megnézetni!
Nem tudom, melyik városban laktok, hova jártál eddig, én a Budapesti Kaáliba járok, ott írtak elő nekem most mindenféle vizsgálatot az alapdolgokon felül. De ezt nem rögtön, csak a harmadik sikertelen lombik után. Most azt gondolom, jó lett volna ezekkel kezdeni, megkíméltek volna 4 év hiábavaló próbálkozástól, és a pénztárcánk sem lenne ilyen lapos...
De gondolom, előtte úgy tűnt, minden rendben nálunk, ezért nem akartak fölöslegesen kitenni ezeknek a vizsgálatoknak.
Addig kell hajtani a vizsgálatokat, amíg ki nem derül a baj oka, nem szabad beletörődni, ha a doki széttárja a kezét, és azt mondja, minden rendben, csak türelem. Ha hosszú évek alatt nem jön a baba, akkor nyilván van valami bibi. Ilyenkor szokták azt mondani, hogy ne görcsölj rá, de én erről azt gondolom, hogy az ember nem úgy kezdi a babatervezést, hogy rágörcsöl, az már csak a következménye a sikertelenségnek, nem az oka. Persze, nem tesz jót, mert az állandó stressz szétbombázza a hormonokat, és még kevesebb lesz az esély a sikerre, de önmagában az nem elég a terhességhez, hogy fatalista módon azt gondoljuk, lesz ami lesz.
Ne add fel, keress normális intézetet, ahol foglalkoznak veled! És menj el a műtétre, ha rendben találnak mindent, legalább kizártad ezt a hibalehetőséget. Nem olyan nagy műtét ez, én pár órával utána már sétálgattam, és gyakorlatilag csak azért vagyok még itthon táppénzen, mert messze dolgozom, és nem szeretnék varratokkal a hasamon dolgozni. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!