Endometriózis-teherbeesés tapasztalatok?
Babát szeretnénk 1,5éve.
Van itt valaki akinek endometriózist állapítottak meg?
Engem műteni akarnak, közben átjárhatóságit is csinálnának. Az érdekelne mitől függ hogy valakinek azt javasolják gyógymódként hogy essen teherbe?
Műtét utánállítólag hormonkezelés is szükséges (6hónap leállítják a ciklust) a teljes gyógyulás érdekében. De mi van ha teherbe esnék műtét után nem sokkal? Van rá esély, hogy így is meggyógyulhatok? (természetesen megyek majd a dokimhoz, csak addig is szeretnék tájékozódni)
Jó lenne beszélni valakivel, aki hasonló gondokkal küzd!
Engem 2 éve műtöttek egy elég súlyos endometriózissal. Utána leállították a ciklusomat 4 hónapra, azóta szeretnénk babát, de nem jön össze. Most fogunk lombikozni.
Műteni mindenképp meg kell, mert amíg nem néz a doki a hasüregedbe, nem fogja tudni, hogy milyen fokú a betegség. Átmeneti meddőséget is csinál, úgyhogy ezt járd végig a saját érdekedben!
Kedves válaszolók, azt mondta a doki, laparoszkópiás átjárhatóságit, mindenképpen javasolta volna, így egyben megcsinálja mindkettőt. Utána pedig inszemináció!
Elmentem egy másik dokihoz is (biztos ami biztos), a műtétben egyet értett, csak azt mondta utána 6hónap ciklusleállítás kell és utána inszem!
Gondolom műtét után, szövettantól és a bent látottaktól függ, hogy hogyan tovább!
Ezért is érdeklődtem, hogy kinek hogy volt/van.
A hormonkezelés szükségessége nem a szövettantól függ, az nekem is jó lett, hanem az endo súlyosságától.
A hormonkezeléssel gyakorlatilag mesterséges klimaxot állítanak elő, így klimaxos tünetekre kell számítanod. Hőhullámaim voltak, egyik percről a másikra kivert a víz. De ez semmi sem volt az idegállapotomhoz képest. Feszült voltam folyton, ideges, senkihez sem volt türelmem. Kemény, de lehet kapni klimaxos tünetekre gyógynövényes gyógyszert, azt érdemes szedni közben. Ja, és megváltozik a hülyelyflóra, nincs úgy nedvesedés :(
Egyszer túl lehet élni az ember egészsége érdekében
Szia! Érdeklődnék, h mi történt március óta veled. Most már eltelt 1hónap, mióta utoljára írtál, ezért vagyok kíváncsi a folytatásra...
Én is endóval szenvedek, 2 és fél év után végre sikerült, és terhes vagyok (most 20hetesen). Volt 6hónap klimax, és 2X3hónap peteserkentők.
Tehát ne add fel a reményt! Várom a válaszod! Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!