Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 15napos terhesség kimutatása,...

15napos terhesség kimutatása, szerintetek ez létezik?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm volt barátnője a szakításuk után néhány nappal megkereste az ismerősömet, hogy közölje vele, hogy terhes. Nov. 10-én voltak csak együtt, egyetlen egyszer, megszakításos módszerrel "védekeztek". Egy héttel később pontosan megjött a lány menstruációja, de csak kevéske vér jött, és az is csak 1,5 napig tartott. Terhességi tesztet nem csinált, viszont nov. 25-én elment nőgyógyászhoz, aki elvileg megállapította a terhességet hüvelyi ultrahanggal, de se vért, se pisit nem vettek tőle. Elvileg dec. 20-ára van kiírva abortuszra.

Nekem ez a sztori eléggé sántít, több helyen is. Szerintetek létezik, hogy egy 15napos terhességet kimutasson a doki ultrahanggal, és ebben olyan biztos legyen, h meg se vizsgáltatja, hogy van-e hcg a lány vérében? Illetve hogy így küldjön el valakit abortuszra?

2011. dec. 9. 21:44
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Az orvosi számítás szerint voltál 4 hetes (mivel az az utolsó menstruációtól számítja a terhességet, pedig a megtermékenyítés 2 héttel később történik, szóval az 2 hetet "téved", csak ez a bevett szokás), vagy a megtermékenyüléstől számítva?

Egyre inkább úgy tűnik, hogy igaza a csaj sztorija. Pedig jobban örülnék, ha nem lenne az. Így egy ártatlan életkét fognak megszakítani.:(

2011. dec. 10. 13:25
 22/27 anonim ***** válasza:
Orvosi számítás szerint voltam négy hetes. de elvileg a lány is... Mármint ha nov. 10-én voltak együtt, és akkor csúszott be a baba, akkor november 25-én orvosi számítás szerint minimum négy hetes volt. Beágyazódott embriót, felritkulást a méhben mindenképp lehet látni.
2011. dec. 10. 13:28
 23/27 anonim ***** válasza:
És ez a 1,5 napos vérzés valóban inkább beágyazódási vérzéses dolog.
2011. dec. 10. 13:32
 24/27 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy az a kis vérzéske nem zárja ki terhességet, egyik barátnőmnek 2x is volt menstruáció helyett 2 napos pecsételő vérzése, aztán kiderült, h terhes, de nagyon reménykedtem, hogy most nem ez a helyzet, és csak hazugság az egész...:/

Egyébként köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat!:)

2011. dec. 10. 13:41
 25/27 anonim ***** válasza:
23%
Kamuzik, szerintem nem terhes. Hüvelyi Uh-val legkorábban 4 hetes terhességet tudnak kimutatni, de akkor nagyon profi a gép. Egyébként pedig 5 hetesen lehet biztosnak mondani.
2011. dec. 10. 14:52
 26/27 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom. Nekem szöget ütött a fejembe ez a kérdés, aztán rájöttem, hogy hülyeséget írtam korábban, vagyis rosszul emlékeztem. 11. válaszoló voltam. Nem 18-19 nappal ovu után voltam orvosnál, akkor csak a tesztet csináltam, rá 1 héttel nézték uh-on, tehát olyan 25-26 nappal később ovu után. Így belegondolva 10 nappal előtte tuti nem láttak volna semmit, jó esetben a felritkulást, de az meg nem elég a terhesség megállapításhoz.

Meg eszembe jutott a nővérem esete, ami nem is olyan rég volt, úgyhogy erre jól emlékszem. Náluk úgy volt, hogy abban a hónapban csak egyszer tudtak együtt lenni, mert a férje éppen távol dolgozott. Rá 11 napra csinált tesztet, mert furán érezte magát, és halvány, de egyértelmű pozitív lett. Rá 1 hétre ment dokihoz, (18 nap) aki nem látott semmit uh-on. 2 nap múlva ismételték (20 nap), és akkor már lehetett látni a felritkulást, 3 nap múlva megint uh (23 nap) és akkor már ott volt a petezsák. Szóval 11 nap után a teszt kimutatta, tehát tényleg aznap, vagy esetleg másnap megfoganhatott a baba, de petezsákot csak 23 nappal utána láttak, 20 naposan csak felritkulást. Ebből kiindulva nehezen tudom elhinni, hogy nála 15 nappal később ott volt.

2011. dec. 10. 15:55
 27/27 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy ennyire elgondolkodtatott a kérdésem! Köszönöm a válaszokat megint csak.:) Remélem igaza van a 2 utolsó válaszolónak!
2011. dec. 10. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!