15napos terhesség kimutatása, szerintetek ez létezik?
Egyik ismerősöm volt barátnője a szakításuk után néhány nappal megkereste az ismerősömet, hogy közölje vele, hogy terhes. Nov. 10-én voltak csak együtt, egyetlen egyszer, megszakításos módszerrel "védekeztek". Egy héttel később pontosan megjött a lány menstruációja, de csak kevéske vér jött, és az is csak 1,5 napig tartott. Terhességi tesztet nem csinált, viszont nov. 25-én elment nőgyógyászhoz, aki elvileg megállapította a terhességet hüvelyi ultrahanggal, de se vért, se pisit nem vettek tőle. Elvileg dec. 20-ára van kiírva abortuszra.
Nekem ez a sztori eléggé sántít, több helyen is. Szerintetek létezik, hogy egy 15napos terhességet kimutasson a doki ultrahanggal, és ebben olyan biztos legyen, h meg se vizsgáltatja, hogy van-e hcg a lány vérében? Illetve hogy így küldjön el valakit abortuszra?
Ha a doki uh-on látja a terhességet, akkor nem küld el laborba. Tőlem sem vettek vért, sem vizelet mintát a terhesség kimutatására, mert az ultrahang magáért beszél. Ilyenre csak akkor küldenek, ha nem látnak semmit a pozitív teszt ellenére sem, mert akkor lehet méhen kívüli is.
Ezt csak azért mondom, mert látom nagyon azon lovagolsz, hogy nem küldte el őt laborba, pedig az egyáltalán nem furcsa, ha uh-al is meg tudta állapítani a terhességet.
Viszont az tényleg sántít, hogy 15 nap után látni lehetett. Én kb. 18-19 nappal a peteérésem után voltam orvosnál, és a petezsákot már látták, és benne a szikhólyagot. De ilyenkor még minden nap számít, szóval nem hiszem, hogy 15 napnál is látni lehetne.
A csajszi amúgy mutatott leletet a terhességéről? Vagy most nem teljesen tiszta, hogy miben kételkedsz. Abban, hogy tényleg terhes-e, vagy abban, hogy esetleg az ismerősöd az "apa"?
Ha a ciklus 32. napján lát valamit a doki, az kb. a fogantatástól számított 14-18 nap.
Az aktus után 13 nappal nekem már a teszt is pozitív lett:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!