Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 15napos terhesség kimutatása,...

15napos terhesség kimutatása, szerintetek ez létezik?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm volt barátnője a szakításuk után néhány nappal megkereste az ismerősömet, hogy közölje vele, hogy terhes. Nov. 10-én voltak csak együtt, egyetlen egyszer, megszakításos módszerrel "védekeztek". Egy héttel később pontosan megjött a lány menstruációja, de csak kevéske vér jött, és az is csak 1,5 napig tartott. Terhességi tesztet nem csinált, viszont nov. 25-én elment nőgyógyászhoz, aki elvileg megállapította a terhességet hüvelyi ultrahanggal, de se vért, se pisit nem vettek tőle. Elvileg dec. 20-ára van kiírva abortuszra.

Nekem ez a sztori eléggé sántít, több helyen is. Szerintetek létezik, hogy egy 15napos terhességet kimutasson a doki ultrahanggal, és ebben olyan biztos legyen, h meg se vizsgáltatja, hogy van-e hcg a lány vérében? Illetve hogy így küldjön el valakit abortuszra?

2011. dec. 9. 21:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Ha a doki uh-on látja a terhességet, akkor nem küld el laborba. Tőlem sem vettek vért, sem vizelet mintát a terhesség kimutatására, mert az ultrahang magáért beszél. Ilyenre csak akkor küldenek, ha nem látnak semmit a pozitív teszt ellenére sem, mert akkor lehet méhen kívüli is.

Ezt csak azért mondom, mert látom nagyon azon lovagolsz, hogy nem küldte el őt laborba, pedig az egyáltalán nem furcsa, ha uh-al is meg tudta állapítani a terhességet.

Viszont az tényleg sántít, hogy 15 nap után látni lehetett. Én kb. 18-19 nappal a peteérésem után voltam orvosnál, és a petezsákot már látták, és benne a szikhólyagot. De ilyenkor még minden nap számít, szóval nem hiszem, hogy 15 napnál is látni lehetne.

A csajszi amúgy mutatott leletet a terhességéről? Vagy most nem teljesen tiszta, hogy miben kételkedsz. Abban, hogy tényleg terhes-e, vagy abban, hogy esetleg az ismerősöd az "apa"?

2011. dec. 9. 23:33
 12/27 anonim ***** válasza:
Az első terhességemnél a 26. Napon a 18 mm petezsák az hüvelyi Uh-al álapitoták meg. Vérvételre csak 3 hét múlva küldtek. Nálunk ez úgy műkszik hogy nődokitol kapsz egy papírost amin megállapitják a terhességet,ezzel elmész a védőnőhöz megírja a kiskönyvett majd a vérvételes és vizeletes papirokat, majd a körzeti orvos lepecsételi. Az embriók se egyszere szoktak beágyazodni nekem mindkető gyerkőcöm a 12 és 13. Napon ágyazodott be ezt onnan tudom hogy mindkettővel enyhe vérzésem volt. De láttam olyat a babát tervezők otthona weboldalon hogy a fogamzástol számitva 7. napon ágyazodott be az embrió. Szóval nem lehetettlen hogy hüvelyinél már látszodott valami. Végülis egy kicsit utána számolsz nekem is ha a beágyazodástól számolod a 13. naptól, a több mint 1 cm élő embrióig összeségében csak 28 nap telt csak el.
2011. dec. 10. 00:14
 13/27 anonim ***** válasza:
Írtad Nov.10-én voltak együt vissza számolunk átlag 14 napott /mensi 1 napja/ Okt. 28. Tehát a csajszi Nov.25- én ment először dokihoz elvileg több mint 4 hetesnek kellett lennije. Akkor viszont hüvelyi Uh-ál petezsákott már fölismeri Uh orvos. 5-6 héten pedig már van olyan embrió akinek már a szív pulzálást is hallani.
2011. dec. 10. 00:59
 14/27 anonim ***** válasza:
Ha megmár petezsák van ott már nem az a kérdés hogy terhes vagy nem, hanem az hogy megmarad vagy sem az embrió.
2011. dec. 10. 01:19
 15/27 anonim ***** válasza:
Még annyit szeretnék hozzá tenni írtad hogy pontosan megjött a mensije, én inkább beágyaodási vérzésnek mondanám azt a mensit. Különben milyen korú a ismerösöd és az ex barátnője.
2011. dec. 10. 01:40
 16/27 anonim ***** válasza:
Ha 4 hetes,akkor az orvos már tényleg lát vmit.És tényleg kérdés,hogy a baba megmarad-e vagy sem.E.
2011. dec. 10. 06:40
 17/27 anonim ***** válasza:

Ha a ciklus 32. napján lát valamit a doki, az kb. a fogantatástól számított 14-18 nap.

Az aktus után 13 nappal nekem már a teszt is pozitív lett:)

2011. dec. 10. 07:20
 18/27 A kérdező kommentje:
Ó, jajj, akkor lehet tényleg terhes...?:/ Abban nem kételkedem, hogy ha az, akkor az ismerősöm az apja, csak furcsa volt, hogy a szakítás után pár nappal bukkant fel ezzel a hírrel. Azóta persze mindennap kommunikál az ismerősömmel a terhesség miatt, Szívemnek hívja őt nyilvánosan, úgy tesz, mintha nem is szakítottak volna, és ezért gondoltam (reméltem), hogy csak kitalálta a terhességet, hogy legyen ürügye beszélni a fiúval, esetleg találkozni is vele és így talán vissza tudja majd hódítani. És az is furcsa volt, hogy a szextől számított 15. napon inkább ment először a dokihoz, kért időpontot stb, mint hogy lemenjen a patikába és vegyen egy gyorstesztet.
2011. dec. 10. 10:22
 19/27 anonim ***** válasza:
Az Uh azért biztsabb mint a teszt, elő fordul hogy a teszt negatív a baba mégis ott van. Én például a második babával terhes voltam Uh megismerkedtem egy 3 gyerekes anyával panaszkodott hogy csak egyszer maradt ki a mensije,pozítiv tesztel a háta mögőtt eljött nődokihoz, ő elküldte Uh-ra. A babát nem szerete volna megtartani ki is számolta kb: 5 hetes. Bement Uh-ra. A Uh-ol döbent arcal jött ki és monta nekem hogy nem 5 hetes hanem 11hetes. Másnap el végezték az abortuszt onnan tudom hogy engem is befektetek az Uh-után és láttam ment a műtős fiú a csajsziért,utána meg tolta vissza.
2011. dec. 10. 10:58
 20/27 anonim ***** válasza:
Ha látható, akkor nem kell labor. És négy hetesen nekem pl. látható volt. Nekem ez a sztori nem sántít.
2011. dec. 10. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!