Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Használjam a szurit vagy ne?...

Használjam a szurit vagy ne? Babát szeretnénk nem veszélyes!?

Figyelt kérdés
1 hete nagyon fáj a bal lábam, s ma voltam dokinál, aki vénás megbetegedést állapított meg nálam! Gyógyszert és injekciót írt fel nekem, amit a hasamba kell adni trombózis ellen! Viszont mi kisbabát tervezünk, pár hónapja próbálkozunk,s jövőhéten kellene megjönnie (ha megjön)! Hogy szúrjam magam így, míg nem tudom, hogy van-e baba, vagy nincs? Ha van, esetleg lehet vmi baja ilyen korai stádiumban a picurnak ha én használom ezt a szurit??? Tüneteket nem nagyon érzek, annyit, hogy fáradékony vagyok és mindenhol pattanások "díszelegnek" rajtam... De nem feltétlenül tulajdonítanám ezt terhességi tünetnek!
2009. ápr. 29. 18:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
hááát. a trombózis nem játék ugye gondolom ezzel is tisztában vagy? kellen pisilj egy tesztet a hétvégén mi az ábra. mindeféleképpen kéne a szuri ha kiderül nem vagy terhes. ha terhes vagy aakor a doki mondja meg hogyan tovább. viszont ha nem vagy terhes halasszátok a babügyet amig lábad nem rendeződik. kellett volna mondni a dokinak mi helyzet, de a háziorvosoddal is beszélhetnél ez ügyben. holnap hivd fel.
2009. ápr. 29. 18:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A dologra a dokinál kellett volna rákérdezni. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy a babára nézve veszélyes a dolog. Akinek veleszületett trombózis hajlama van az a terhessége alatt is ilyen véralvadásgátló kezelést kap. Amíg nem tudod, hogy terhes vagy addig nincs biológiai kapcsolatod a babával. A trombózis sem egy olyan egyszerű betegség aminek megelőzéséért meg kell tenni mindent.
2009. ápr. 29. 18:54
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors válaszokat!!!

A tesztre gondoltam már én is, csak azt gondoltam korai még, hisz jövőhétre esedékes csak a mensim!

2. válaszoló megnyugtattál, 1 hétig kell amúgy a szuri, mert szerdán vissza kell mennem!

Remélem nem lesz semmi baj!

Köszönöm mégegyszer!!!

2009. ápr. 29. 19:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia.

Azt nem írtad, milyen szurit kapsz, de a kis molekulasúlyú heparinok -pl.Clexane- nem ártanak a babának,sőt...!

Nekem trombózishajlamom van, és a dokim azt mondta h.ha baba lesz, azonnal el kell kezdenem szúrni magam. Tehát a szuri kell is az anya és a baba érdekében is, mert különben kialakulhat a trombózis, ami a baba sőt az anya halálához is vezethet ha nem kap vérhígítót.

2009. máj. 2. 01:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!