Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babát tervezünk de a Páromnak...

Babát tervezünk de a Páromnak baja van (külső). Mitől lehet?

Figyelt kérdés
A közelgő pé-m miatt kérdezem hogy addigra gyogyuljon meg.1 hete kezdődött,viszketett neki kipirosodott, két napja alig tudja lehúzni a bőrt,(kivül a tetejénél is piros)kicsit ki is repedezett neki.Keni Canestennel,meg az én nőgyogyászom irt neki mikogal kenőcsöt ami nem volt jo neki ezért visszatért tegnap a canestenre.Ez mitől lehet neki?Dokit ne irjátok.Régebben már volt ilyene és elmulott.Köszi
2009. ápr. 27. 17:00
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Persze én is viszkettem és elmentem nőgyogyászhoz,klion D100-at irt fel,de én ezt nem merem használni mivel babát tervezünk(10honapja).Ezért canesten combit használtam.Köszi a segitséget!
2009. ápr. 27. 17:02
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
ez gomba fertőzés. és teis visszakaphatod ha most lesztek együtt.
2009. ápr. 27. 17:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan szedd a klion D100-ast, de annak idején amikor én kaptam a páromnak is be kellett szednie egy dobozzal. Nem volt semmi gond.
2009. ápr. 27. 17:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
már ha nem a kúpra gondolsz:)
2009. ápr. 27. 17:10
 5/12 A kérdező kommentje:
köszi.de kupot kaptam.a betegtájékoztatojára meg az van irva hogy 3 honapos korig nem ajánlatos.én inkább nem kockáztatok.amig teljesen el nem gyogyul addig persze hogy nem leszünk együtt.én már jobbanvagyok.ő mitől kaphatta el a gombát?a nők tudom mitől.köszi
2009. ápr. 27. 17:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Biztos, hogy a szeles időtől van.

Most komolyan, voltál dokinál, aki nyilván tudja, hogy babát terveztek, ennek ismeretében felír gyógyszereket, amit se te, se a párod nem alkalmaz. Helyette mást használtok. Akkor miért mentetek el egyáltalán orvoshoz ha tudjátok magatokat is gyógyítani? De ha már ad valamit, akkor miért nem olvassátok el a használati utasítást? Én elolvastam kimásolom azt a részt, ami igen fontos:

"A minimális kezelési időtartam általában: a gombás fertőzés jellegétől függően 2-6 hét. A kezelést a teljes gyógyulás után (gyulladásos tünetek, szubjektív panaszok megszűnése) legalább 1 hétig kell még folytatni a visszaesés megelőzése miatt." Egy hét alatt csodát várni nem túl reális.

És, hogy mitől lehet? Valószínű, hogy régebben nem lett rendesen kikezelve valamelyikötők.

Lehet, hogy közeleg a pé-d, de ha most egy kicsit türelmesek vagytok, akkor nyugodtan, gombamentesen lehet babát gyártani.

Ne siettessétek a gyógyulást, egy rosszul vagy félig kikezelt gombás fertőzés még sok bajt okozhat.

2009. ápr. 27. 17:26
 7/12 A kérdező kommentje:

Szia!

Hát tudom igazad van abban amit irtál!

Én azért nem használtam a kenőcsöt mert őrületesen csípett,és nagyon viszkedtem tőle,nem tudtam megűlni egy helybe.A barátomnak se volt jo,azt mondta hogy még rosszabb lett tőle.Ez a Mikogal kenőcs volt.A dokim mondta hogy szedhetem a klion d 100-ast de mindenhol azt hallom hogy nem szabad az elsö 3 honapba.Én meg féltem ha felrakom a kupot és mégis terhesleszek végigizgulnám a 9 honapot hogy nem ártottam e neki!

Szerinted elég hogy én kentem magam Canesten kenőcsel meg használtam 6db Canesten kúpot?A párom meg Canesten kenőcsöt?Létszi segits!

És köszi az öszinte választ.

2009. ápr. 27. 17:34
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Megint csak a betegtájékoztatóból tudok idézni:

"A kezelés ideje alatt enyhe égő érzés, viszketés előfordulhat, mely legtöbb esetben nem teszi szükségessé a kezelés abbahagyását. Panasza súlyosbodása esetén a kezelőorvost fel kell keresni.

Más gyógyszerekhez hasonlóan egyes esetekben az alkalmazás helyén allergiás bőrreakciók (pl. viszketés, bőrpír, kiütések) felléphetnek, ezek a kezelés felfüggesztésével megszűnnek.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét."

Gondolom felnőtt nő vagy, ha van dokid, akkor bíznod kell benne. Nem szabad össze-vissza öngyógyító tevékenységet folytatni. Biztos mérlegelte a dolgokat és ennek eredményeképp írta fel a Mikogalt és nem a canestent javasolta.

Most őszintén: ha pár napig tünetmentesek vagytok a canestentől, azalatt összehozzátok a babát, később visszajön a gombácska, nem idegeskeded végig a 9 hónapot. Dehogynem.

Nem tudom, hogy elég-e a canesten, mert nem vagyok orvos.

2009. ápr. 27. 17:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Teljesen igaza van az előttem hozzászólónak! Ha elmész orvoshoz, miért állsz neki kezelni magad Canestennel? Én is kaptam egy gombás fertőzést, most tesztelgettem, hátha el tudom kezdeni a kezelést még a mensi előtt, de nem mertem, hátha terhes vagyok, meg közben megjön. Miután megjött én is nekiállok a kezelésnek. Már bocs, de a Canesten vény nélkül kapható, ami sejtet vaalamit nem? Talán bízd az orvosra! Egyébként én is Klion D-100 kaptam. A Canestenről egyébként sincs túl jó véleményem! De inkább tolodjon a bébigyártás 1-2 hónapot, mint bármi baja legyen. Szerintem...
2009. ápr. 27. 20:46
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszi az öszinte választ! Igazatok van,ezután hallgatok a dokira!!!!!!!Csak féltem a Kliontol mert itt is sokan irták hogy nem szabad használni az elsö 3 honapba.Amugy meg nincs magándokim,szakrendelésre járok,ott meg nem igazán foglalkoznak az emberrel.Elmentem és azt mondtam hogy 1 éve már probálkozunk,azt mondták hogy fél év után menjek vissza.Visszamentem két honap után,akkor másik doki volt,ő meg azt mondta hogy majd oktoberbe másfél év után vizsgál ki.A hormonvizsgálatot kikönyörögtem,de a testosteront meg a progesteront mégse csinálták meg,pedig a papiron rajtvolt.Szoval az ilyen dokiknak higyjek akik nem is foglalkoznak velem?Tisztelet a kivételnek!!!Nem az pénz miatt megyek szakrendelésre!!!

Mégegyszer köszi nektek.

Sziasztok!

2009. ápr. 28. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!