Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Azt honnan lehet tudni h...

Azt honnan lehet tudni h esetleg el-e van záródva a petevezetőm? Mert babát szeretnénk, és az orvos először a meddőségi központot ajánlotta, ahol petevezető átjárhatóságot csinálnak.

Figyelt kérdés
lehet h nincs is elzáródva.meg először szerintem nem ezzel kéne kezdeni.de ő tudja.de valamiböl lehet érezni,ha elvan záródva?lehet hogy a hormonjaimmal van baj.csak az orvos abbol gondolja h esetleg elvan záródva,mert 2004-be volt vetélésem,amit mütéttel kellett befejezni.de lehet az is közre játszik h állandóan visszatér a gombás fertőzésem.most pl folyamatosan márc.elejltöl van.és nem akar elmulni.hiába a sok kúp,kenőcs,gyógyszer.nem tudom mit csináljak.meg hogy először hova menjek hogy mi lehet az oka h nem jön össze a baba már 10 hónapja.nem is biztos h a petevezetőm van elzáródva.
2009. ápr. 26. 09:21
 1/6 anonim ***** válasza:
72%

az hogy el van e zárodva csak az átjárhatosági vizsgálat tudja kimutatni, semmi más. nem igen lehet megérezni sajnos.

sztem elöbb a spermát kéne nézni, mielött téged vizsgálnak.

menjetek el elöbb egy andrologushoz..

32

2009. ápr. 26. 09:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Először tényleg a spermát érdemes megnézetni, de utána valóban a hormonvizsgálat és az átjárhatósági következi (nekem a kettő között kb. 2 hét volt. A hormon vizsgálat a 21. napon, az átjárhatósági pedig amint elmúlt a menstruációm).

Sajnos érezni nem lehet az elzáródást. Bármitől előfordulhat: felfázás, fertőzés stb.

Ja, nekem ezeket nem a meddőségiben nézték, hanem a helyi kórházban (azóta persze már a meddőségibe járok, túl vagyok 2 inszemináción):

2009. ápr. 26. 10:03
 3/6 A kérdező kommentje:
komolyan a fertőzéstöl is el lehet záródva a petevezető?nekem ugyanis állandóan hüvelygombám van.és mindig visszatér.ez miatt elképzelhető hogy elvan záródva?de a fertőzéstöl hogy záródhat el?és ha esetleg valamikor nem tér vissza a fertőzésem,akkor átjárható lesz?vagy hogy van ez?
2009. ápr. 26. 10:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Sajnos azt nem lehet érezni ha el van záródva.Nekem volt már egy gyerkőcöm,és egy vetélésen túl voltam amikor nem sikerült teherbe esnem,és amire senki nem gondolt mindkét petevezetékem el volt záródva!hogy mitől?A doki sem tudta biztosra!De először nálunk is a spermavizsgálattal és a hormon vizsgálattal lezdték!De a petevezetékeimet műtéttel felszabadították,és utána inszeminációval (második)sikerült teherbe esnem.
2009. ápr. 26. 12:53
 5/6 anonim ***** válasza:
én azt hallottam és olvastam h ha van ovulációs vérzés akkor az átjárhatósággal minden rendben van
2009. ápr. 26. 14:30
 6/6 anonim ***** válasza:

10:03-as vagyok.

Fertőzéstől úgy záródhat el, hogy mivel ez egy nagyon vékony csövecske, a gyulladástól összeforrhat. Sajnos, ha már egyszer összetapadt, az magától nem lesz átjárható (azt hiszem). Műtéttel lehet felszabadítani az utat, bár nekem nem ajánlotta az orvosom a meddősiben (ha érdekel, leírom majd, hogy miért). Ha csak az egyik van elzáródva, az nem olyan nagy baj, mert meg van az esély a teherbeesésre, de ha mindkettő, akkor a lombikot szokták javasolni.

Én a helyedben elmennék minél hamarabb erre az átjárhatóságira, hogy tudd hogy egyáltalán van-e értelme próbálkoznotok, vagy hiába várod a + eredményt. Kicsit kellemetlen, de egyáltalán nem fájdalmas, simán ki lehet bírni (bárcsak a szülés ilyen egyszerű lenne:)).

2009. ápr. 27. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!