Ha 13 hetesen mék el az első vizsgálatra, akkor ugye nem kések le semmiről? 13. hétnél ugyanazokat nézi, amiket 8 hetesen? Akkor minek korábban menni?
16:40 és Mindenki más, aki ide írt!
Tudom, hogy jót akartok Nekünk és nagyon köszönöm!
Kedves 16:40!
Nem kell befejezned! Osztozom fájdalmaidban! Vigasztalást kívánok!
"minek korábban menni?" Akkor ilyen alapon minek menni egyáltalán?
Már bocs, de inkább arra szakítanál időt, hogy elmenj, mert igenis lekésel pl. a 12. heti vizsgálatokról. Ha ide van időd írogatni és reagálni...bár gondolom, nem időhiány miatt halogatod a vizsgálatot.
Igen utolsó, amíg ő jól van. A baba meg kit érdekel, nem?
Ha már ilyen modern világban élünk, használjuk ki a lehetőségeket! A gyerek érdekében meg aztán mindet!
Persze, nem vagyunk egyformák, én már a 9. hetet is későnek éreztem a 2. bébimmel, és kicsit szégyelltem is magam. Akinek már van nagyobb babája, tényleg előrehaladottabb lehet az állapota, mire kiderül, és eljut a dokihoz. Egész egyszerűen nincs annyi idő magammal foglalkozni úgymond.
A kromoszóma-vizsgálatnál meg van az ún, 4-es vagy quartett teszt, ami pár százalékkal bizonytalanabb, mint ha a 12. heti tarkóredővel együtt számolnak kockázati tényezőt, de a semminél mindenképpen jobb! Ha jól emlékszem, ezt a 14. hét után végzik, de az orvos biztos mondani fogja.
Most sem vagyok túl boldog, hogy még 3 hetet kell várnom a következő uh-ig, mert nagyon szeretném tudni, hogy minden rendben van odabenn és jól érzi magát a csepp kicsim. Főleg, hogy rá már nem is tudok annyira vigyázni, mert cipelgetni kell a nővérkéjét, aki még szintén baba.
Remélem nálatok is minden oké lesz, de ha egyvalamit megfogadsz, figyelj oda arra a kis lényre nagyon! Nem baj, ha az ember hallgat a megérzéseire, de nem mindig elég.
Boldog babavárást!
Szerintem menj el minél hamarabb, miért halogatod ennyire a dolgot? Félsz valamitől? Vagy munka miatt nem tudsz menni? Én sem tudtam a munka miatt napközben orvoshoz járogatni, de erre is van megoldás: MAGÁNRENDELÉS (az általában este van) Én 6 hetesen mentem először orvoshoz, de már azt is alig tudtam kivárni, annyira szerettem minél többet megtudni a pocakomban növekvő babuciról. Utána a 6 hetes ultrahangon hallottam először dobogni a kis szívét, hát nincs is annál meghatóbb pillanat. Miért akarsz ezekről lemaradni?
Majd a 12 hetes ultrahangon már egy kész emberkét láttunk kicsiben, mindene megvolt. :) 16 hetesen már 4D ultrahangon figyeltük a férjemmel ahogy mozgolódik, ficánkol a kis drágánk.
Már csak az élmény miatt is kár halogatni az orvoshoz menetelt, nem beszélve a genetikai szűrővizsgálatokról (12 hetes ultrahang-tarkóredő vastagság mérése, 12 hetes vérvétel).
Amúgy meg azt sem árt tudni, hogy jó-e a vérképed, nem kell-e esetleg szedned valami vitamint, vasat, stb.
Egyszóval ne halogasd a kicsi és magad érdekében se, szerintem!
Boldog babavárást, élvezd ki minden percét, mert ebben nem sokszor lehet része az embernek egy életben, pedig ez a legcsodálatosabb dolog, ami egy nővel történhet!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!