Kirúghatnak táppénz alatt?
Táppénz alatt nem rúghat ki, és ha határozatlan idejű szerződésed van, és terhes vagy, akkor meg amúgy is bukta ezt a dolgot már. Ugyanis terhes nőt nem rúghat ki sehogyan sem. Ha felajánlja a közös megegyezést, ne menj bele, mert a tgyást és a gyedet a munkabéred és a munkaviszonyod alapján számolják. Neked az a jó, ha végig van állásod, ráadásul ugye fizetést is kapsz. Viszont arra számíts, hogy ha már az elején ki akarnak rúgni, akkor ha vissza akarnál menni dolgozni a szülés után x idővel, nem fognak tárt karokkal várni.
Ha úgy gondolod hogy veszélyes a munkád, akkor menj el táppénzre, de ha nincs gond, akkor dolgozz nyugodtan. Én a 37. hétig dolgoztam, igaz titkárságon, nyugiban. :)
Terhes nők védelme csak és kizárólag a rendes felmondás ellen él. Rendkívüli felmondással élhet a munkáltató, bár ennek nagyon erős indoknak kell lennie.
A közös megegyezésbe semmilyen szinten ne menj bele, de én már olyat is hallottam, hogy addig-addig dumált a munkáltató, míg a terhes anyuka mondott fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!