Férjem hormonvizsgálati eredménye jó?
Sehol nem találok olyan oldalt, ahol a férfiak ideális hormoneredményeit lehetne megnézni. Esetleg, ha tudtok ilyen oldalt, linkeljétek be!
A férjemé:
LH 4,8 mIU/mL
FSH 2,2 mIU/mL
Prolaktin 9,1 ng/mL
Tesztoszteron 393,7 ng/dL
köszi,ezt megtaláltam, de csak a prolaktinról ír.
vagy csak nem tudom, hol lehet megnézni a többit?
köszi a segítséged, a keresgélésed!
a női hormonokról irtó sok oldal van, a férfiakéról semmi.
pedig a terhesség létrejöttéhez 2 ember kell :)
Szia!
Szerintem azért nem találunk semmit erről, mert nem nagyon szokták ezt nézegetni férfiaknál. Spermatogramm, aztán kész.
Elvégre neked kell majd kihordani a babát, ezek a hormonok nálad lesznek fontosak, a párodnál csak annyiban, hogy milyen a spermaképe. Ha jó, a többi nem számít. :-)
Azt nem nézték neki?
Miért kellett a hormonjait megnézni, ha megkérdezhetem?
megvizsgálták a spermáját, s kiderült, hogy rossz minőségű, s keresik az okát. az egyik ok lehet hormonális eredetű.
ezért vettek tőle vért, s vizsgálták a hormonszintjét.
velem minden rendben van, s kihordanám én a babánkat, ha sikerülne teherbe esnem...
Értem.
Egyébként azon az oldalon, amit az első belinkelt, én megtaláltam az összes hormoneredményt férfira is, csak éppen nayon sok van, és ABC rendben, minden más vizsgálattal együtt.
Nem tudom mennyivel leszel okosabb, de mivel az én férjemnek is most kaptuk meg az eredményeit, ezért leírom a feltüntetett tartományokat...
LH 1,7 - 8,6
FSH 1,5 - 12,4
Prolaktin 4,04 - 15,2
Testosteron 9,9 - 27,8 nmol/l
tehát itt a mértékegység más... Amit még találtam, hogy 1nmol/L = 28.843 ng/dL, és ha ez az átváltás jó, akkor 13,64 nmol/l a férjed eredménye, ha jól számolok :)
Nekem első ránézésre ezek alapján az FSH tűnik fel, hogy az alsó határérték közelében van, de lehet ez nem baj, nem tudom.
Remélem segítettem egy kicsit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!