Pajzsmirígyprobléma? Részletek lent.
Sziasztok, enyhe IR-t diagnosztizáltak 3 hónapja nálam, egyelőre csak a diétát és sportot kell taratnom, hamarosan kontroll. Én emellett gyanakszom pjazsmirígyre is, mit gondoltok? Állhat ez a sikertelenség (baba) útjában? (4. napi vv)
TSH 2.350 mIU/l 0.270 - 4.200
fT4 16.82 pmol/l 12.00 - 22.00
fT3 4.30 pmol/l 3.95 - 6.80
Thyreoidea-peroxidáz AAT < 5.00 IU/ml < 34.00
FSH 6.6 IU/l
LH 5.0 IU/l
Tesztoszteron total 0.48 nmol/l 0.17 - 1.81
TSH februárban 1,6, júniusban 2,1, most meg 2,35.
Szia!
Én úgy látom, a pajzsmirigy hormonaid mind rendben vannak most... (tsh, ft4, ft3)
Ilyenkor leginkább a t3 és t4 szint számít, úgy tudom.
De én anno írtam az orvostudakozo.hu-n keresztül, így ott orvos tud válaszolni.
off: mi az az IR?
Nekem amúgy hyperthyreosis-om volt, terhesség alatt, de kezeléssel 1 hónap alatt tökéletes lett. Jövő héten megyek kontrollra, sztem már szuper. (5 hete szültem)
szia, köszi a választ! :)
Az IR: inzulin rezisztencia, a diabétesz előtti állapot, amikor még túltermel a hasnyálmirígy, így túlságosan bezuhan a vércukor. De amikor kismama voltál, biztosan voltál terheléses cukorvizsgálaton, ezzel állapítják meg (már ha az inzulin szintet is nézik, nemcsak a cukrot).
A TSH miatt azért aggódom, mert a teherbeeséshez ennek 1 körül kellene lennie, de mindenképp 2 alatt. Ha nem terveznénk babát, teljesen jó lenne, mert a normál tartományban van, csak ebben a helyzetben nem okés. És azon agyalok éppen, hogy nem csak az IR a hibás (ez tuti oka annak, hogy 1 év alatt nem sikerült a baba), de lehet, hogy a pajzsmiríggyel is baj van. Legalábbis a neten mindenhol ezt írják, de az orvosom szerint nem gond ez az érték. Ezért érdekelnének tapasztalatok.
Hát kicsit magasnak tűnik ez az érték.
Még csak kicsit emelkedett a TSH-d, de szerintem normális endodoki erre már ír fel gyógyszert, ha babát szeretnétek. Ha a te dokid azt mondja ez még jó, kérdezz meg egy másikat is.
MM?
Csak nem a mens mentis? Melyik dokihoz jársz?
Ott van az ország legjobb endodokija, ha oda jársz, fölösleges másikhoz menned. Gondolom, még nem látta a leletedet, különben már írt volna a pajzsmirigyedre gyógyszert. Szerintem kérdezz rá nála a TSH eredményedre.
Engem is ott kezelnek a PM-el, és az IR-el is. Én Tüű dokihoz járok. :-)
Ja, és van saját nődokijuk is. :-)
Azt hiszem, én azért megpróbálnék vitatkozni előbb ezzel a dokival. Elvégre a te egészségedről van szó.
Hátha. Mondtad neki, hogy babát szeretnétek? Mert az fontos.
Hátha meg tudod győzni. Én már sokszor értem el küéönböző dokiknál amit szerettem volna, némi rámenősséggel. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!