Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pajzsmirígyprobléma? Részletek...

Pajzsmirígyprobléma? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Sziasztok, enyhe IR-t diagnosztizáltak 3 hónapja nálam, egyelőre csak a diétát és sportot kell taratnom, hamarosan kontroll. Én emellett gyanakszom pjazsmirígyre is, mit gondoltok? Állhat ez a sikertelenség (baba) útjában? (4. napi vv)

TSH 2.350 mIU/l 0.270 - 4.200

fT4 16.82 pmol/l 12.00 - 22.00

fT3 4.30 pmol/l 3.95 - 6.80

Thyreoidea-peroxidáz AAT < 5.00 IU/ml < 34.00

FSH 6.6 IU/l

LH 5.0 IU/l

Tesztoszteron total 0.48 nmol/l 0.17 - 1.81

TSH februárban 1,6, júniusban 2,1, most meg 2,35.

2011. szept. 7. 15:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Én úgy látom, a pajzsmirigy hormonaid mind rendben vannak most... (tsh, ft4, ft3)

Ilyenkor leginkább a t3 és t4 szint számít, úgy tudom.

De én anno írtam az orvostudakozo.hu-n keresztül, így ott orvos tud válaszolni.

[link]

off: mi az az IR?

Nekem amúgy hyperthyreosis-om volt, terhesség alatt, de kezeléssel 1 hónap alatt tökéletes lett. Jövő héten megyek kontrollra, sztem már szuper. (5 hete szültem)

2011. szept. 7. 15:16
 2/14 A kérdező kommentje:
Kicsit rosszul fogalmaztam, nem sikertelenség, hanem a siker útjában...
2011. szept. 7. 15:22
 3/14 A kérdező kommentje:

szia, köszi a választ! :)

Az IR: inzulin rezisztencia, a diabétesz előtti állapot, amikor még túltermel a hasnyálmirígy, így túlságosan bezuhan a vércukor. De amikor kismama voltál, biztosan voltál terheléses cukorvizsgálaton, ezzel állapítják meg (már ha az inzulin szintet is nézik, nemcsak a cukrot).

A TSH miatt azért aggódom, mert a teherbeeséshez ennek 1 körül kellene lennie, de mindenképp 2 alatt. Ha nem terveznénk babát, teljesen jó lenne, mert a normál tartományban van, csak ebben a helyzetben nem okés. És azon agyalok éppen, hogy nem csak az IR a hibás (ez tuti oka annak, hogy 1 év alatt nem sikerült a baba), de lehet, hogy a pajzsmiríggyel is baj van. Legalábbis a neten mindenhol ezt írják, de az orvosom szerint nem gond ez az érték. Ezért érdekelnének tapasztalatok.

2011. szept. 7. 15:28
 4/14 Manka68 ***** válasza:

Hát kicsit magasnak tűnik ez az érték.

Még csak kicsit emelkedett a TSH-d, de szerintem normális endodoki erre már ír fel gyógyszert, ha babát szeretnétek. Ha a te dokid azt mondja ez még jó, kérdezz meg egy másikat is.

2011. szept. 7. 20:48
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy válaszoltál, már be is jelentkeztem Dr. Solymosi Tamáshoz, 20-án megyek hozzá. Azért választottam Őt, mert a honlapján (konzilium.hu) van egy tanulmány, amiben kifejti, hogy teherbeeséshez a 2 alatti TSH a jó. Viszont kezdem azt gondolni, hogy ez így nem jó, hogy járok az MM-be, ahol kezelik az IR-emet (egyelőre csak diétával), megyek egy pajzsmirígy specialitához, aki esetleg ír fel PM gyógyszert, ill. járok nődokihoz is, aki pedig havonta ciklustfigyel (nem is biztos, hogy erre szükség van, mert a ciklusom tökéletes). Szóval lehet, hogy keresnem kellene egy jó endokrinológus-nőgyógyászt, aki ért az IR-hez és a PM-hez is, és már látott is ilyen beteget mint én. Így egy helyre fizetnék, és képben is lenne. Nem tudtok ilyet véleltlenül Bp-en?
2011. szept. 8. 10:18
 6/14 Manka68 ***** válasza:

MM?

Csak nem a mens mentis? Melyik dokihoz jársz?

Ott van az ország legjobb endodokija, ha oda jársz, fölösleges másikhoz menned. Gondolom, még nem látta a leletedet, különben már írt volna a pajzsmirigyedre gyógyszert. Szerintem kérdezz rá nála a TSH eredményedre.

Engem is ott kezelnek a PM-el, és az IR-el is. Én Tüű dokihoz járok. :-)

Ja, és van saját nődokijuk is. :-)

2011. szept. 9. 06:38
 7/14 anonim ***** válasza:

első vagyok.

én sima, ingyenes szakrendelésen voltam ennél a dokinál. nagyon-nagyon kedves, alapos volt, kikérdezett, hogyan, mivl kezelik a pm túlműködésemet. ajánlom neked őt!

Dr. Tarcheh Viktor

[link]

[link]

2011. szept. 9. 14:38
 8/14 A kérdező kommentje:
Manka, köszönöm! Igen, Mensmentis, de nem TŰŰ doki. Már bánom!Azt hittem, hogy ott mindenki vérprofi... így járhatok sok helyre- mert MM-en belül kicsit kellemetlen lenne átkérnem magam Tűűhöz, pedig legszívesebben azt tenném.. :(
2011. szept. 12. 21:59
 9/14 A kérdező kommentje:
Elsőnek: el is felejtettem, boldog babázást! :) Sajnos nekem csak leheletnyivel rosszabb az eredményem,mint kellene, megpróbálom Solymosinál, róla úgy tünt, hogy érteni fogja a problémát.Ha mégsem, megnézem ezt a dokit is, akit ajánlottál!
2011. szept. 12. 22:03
 10/14 Manka68 ***** válasza:

Azt hiszem, én azért megpróbálnék vitatkozni előbb ezzel a dokival. Elvégre a te egészségedről van szó.

Hátha. Mondtad neki, hogy babát szeretnétek? Mert az fontos.

Hátha meg tudod győzni. Én már sokszor értem el küéönböző dokiknál amit szerettem volna, némi rámenősséggel. :-)

2011. szept. 13. 06:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!