A feltételezett fogantatás után, mennyi idő múlva jelentkezhet tünet? És mik a legelsők?
Terhesen azt mondom, az első tünetem a fogamzás után kb. 2 nappal volt, csak akkor másra fogtam (kávétól nagyon elszédültem, ami azelőtt sosem volt a 90/60-as vérnyomásom miatt.), főként hogy épp belenyugodtam a meddőségbe. Aztán menzi napja előtt 4-5 nappal barnáztam.
De ha jeleket keresel ilyen hamar, azokat simán fogod pszichésen létrehozni, és nagyon letörsz, ha mégsem baba,úgyhogy inkább várd ki a menzid meg nem jövetelét anélkül, hogy mindenféle jeleket figyelnél magadon.
Az Istenért sem akarok bántani bárkit is,tényleg. De a tüneteket a hormonok okozzák, ami meg a beágyazódás után kezd el termelődni, ami min. 6-7 nap. Tehát nem érezhet senki fogamzás után két nappal semmit. Mert még nincs mit. Más,hogy valaki ráfogja,hogy na akkor már biztos a babától voltam rosszul. Tehát nem egyformán működünk, de kb. valóban a várt mensi körül lehet érezni tüneteket. Max. egy-két nappal hamarabb, attól függ,hogy kinek hogy termeli a hcg-t a szervezete.
Nekem már a mensi előtti két napban voltak enyhe tüneteim. De pl. nekem a teszt is már jóval mensi előtt kimutatta, ergo jócskán termelődött már a hcg-m. De legjobban a késés után éreztem a tüneteket!
Orvos válaszol rovat:
Kérdés:
Amikor a terhességi teszt kimutatja a terhességet, akkor a petesejt még csak megtermékenyült, vagy már ekkor be is ágyazódott a méhbe?
Tehát, kb. mikor kezd el termelődni az a hormon, amit a teszt jelez, ill. ami a reggeli hányingerért felelős?
Válasz:
A terhességi teszt pozitivitását a magzatboholy által termelt HCG (humán gonatropin hormon) nevű hormon okozza, amely lényegében egy vezérlő jellegű hormon. Termelődése a beágyazódáskor indul meg,...
Amenyiben tudtok angolul...
"Human chorionic gonadotropin or human chorionic gonadotrophin (hCG) is a glycoprotein hormone produced during pregnancy that is made by the developing embryo after conception and later by the syncytiotrophoblast"
(ne egy piti weboldal orvos válaszol rovatát nézzük, hanem a biológiai tényeket, kérlek...)
és még egyszer: AKKOR ESZEMBE NEM JUTOTT HOGY TERHES VAGYOK! Sőt, a késés után sem, mert máskor is szokott késni 1-2 napot, és a párom kérésére teszteltem.
Tudjátok, több év meddőség után a szervezet és az agy is másként reagál a dolgokra, mint a normális lenne.
Ahogy írtam, hormon már termelődik korábban is,mint a beágyazódás, de ennek a mértéke még olyan csekély,hogy ha nem superwoman vagy,akkor nem érzel tőle semmit!:)
Igen, ahogy írtad az AGY képes sokmindenre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!