Ha valakinek hormonprobléma miatt nem jött össze a Baba akkor azt miből lehet észrevenni?
Vizsgálatok ide - vagy - oda... nem feltétlenül van minden hormonproblémának tünete.
Egyre több orvos mondja, hogy a vérvételes hormonvizsgálat is pillanatnyi állapotot mutat, hiszen állandóan változnak hormonjaink szintjei. Együttes eredményeket néznek pld. uh, vérvétel (hormon), reggeli hőgörbe. Az uh-on ha látszik, a tüsző nem úgy dolgozik ahogy kellene, pld. nagyon vastag a méhnyálkahártya vagy ellenkezőleg. Vérvétel nálam pld. jó volt... De. A 21-23 nap között mért progeszteron mennyiségből is kiderülhet, hogy volt-e egyáltalán peteérés stb. Lehet hogy minden adott lenne a terhességhez, viszont nem termelődik kellő sárgatest ovuláció során...
A hőgörbéből is látható, hogyan alakul a ciklusod, ennek is megvan a mikéntje.
Az én példám, amire először legyintettem, hogy a folyamatos stressz miatt az agyalapi mirigyem leblokkolta a teherbeesést, ezért a prolaktin szintem nem volt megfelelő. Segítettek minden ciklust érintő fázisban, s elsőre teherbe estem.
Ugyanezen keresztül ment egy 40 fölötti anyuka, közel 10 évig nem megfelelő orvosokhoz járt, mígnem volt valaki, aki komolyan vette őt, 40 évesen született meg első gyermeke. 10 év sikertelen próbálkozás, vetélések stb. Azért inkább ő a példa, mert az én sikertelen 4-5 hónapomhoz képest kétségbeesésre igazán neki lehetett oka!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!