Fiatalon és idősebben szülni?
Fiatalon egészségesebb babákat lehet a világra hozni.
Idősebben meg jobban fel van készülve a nő az anyaságra.
Mindkettönek van elönye és hátránya is.
BIOLÓGIAILAG a korai (18-25 között) szülés a jobb, mert akkor tud a szervezet a legkonnyebben teherbeesni, szüléskor tágulni és utána visszaalakulni.
Ez idösebb korban, föként 30 után már nem egészen igy van.
TÁRSADALMILAG a valamivel idösebb kor jobb általában, mert az anyagi helyzet stabilabb és a nö személyisége is fejlettebb.
A fiatalabb anyákat kevésbé viseli meg az összevissza alvás, mivel fiatalabbak, ezért többet játszanak a gyerekkel, mivel saját maguk is közelebb vannak a gyerekkorhoz.
Az idösebb nök viszont általában törelmesebbek, sokkal tudatosabban élik meg az anyaságot.
Nekem mindkettöben volt részem, az elsö két gyerekemet 20 és 22 évesen szültem, a harmadikat meg 34 éves korban. MIndegyiket felelöséggel neveltem, az nem igaz, amit ma sokan mondanak, hogy egy fiatal anya nem tud helytállni és az sem, hogy egy idösebb túl öreg a gyerekhez.
40 felett viszont szerintem már nem célszerü gyereket vállalni, mert egyszerüen túl kevés az esély, hogy megélje, hogy a gyereke önálló életet él. Ez csak számtan: ha valakinek 40 évesen születik gyereke, akkor 65-70, mire a gyerek felnött lesz, ezt pedig a mai emberek többsége nemigen éli meg. (Persze lehet olyan, hogy 20 éves nö meghal, de ez a szokatlan eset, a kivétel, 70 felett viszont inkább forditva)
inkább a fiatalon szülés (nem 20 alatt) híve vagyok.
én 30 éves koromra szerettem volna családot két gyerekkel,és szerencsére így is alakult.
Azért mert:mire 40 leszek,már nem lesznek picik,önnállóbbak és megint tudok egy kicsit magammal is foglalkozni.jobban kimerek mozdulni a férjemmel.
és szeretném megélni az unokáimat is.
Nem tudom elképzelni sem hogy 40körül én a babakocsit tologassam..
DE: azért senkit nem ítélek el ha valaki későn szül,főleg,hogy ha előtte évekig nem jött össze.
2010-ben mikor Én szültem, a szobatársaimmal minden korosztályt képviseltünk.( 17,24,32,44)Mindenkinek első baba. Sokat beszélgettünk, mindenki barátságos volt! :D
Szülés utáni bajok, gondok, problémák:
17: Nehezen szült, vágták, varrták, nagyon fájt neki
24: Könnyű szülés, vágás, varrás nélkül, gyors lábadozás, mintha nem is szült volna
32: Császár
44: Nehéz szülés, vágás, varrás, szédülés, sok vérveszteség, fájdalmak
Bizonyára függ az a testalkattól, hozzáállástól, fájdalomküszöbtől...
Végére hagytam, hogy Én vagyok a 24 éves a csapatban, vagyis voltam akkor! :P
A fiatalon vagyis a 30 alatt, de 20 fölött.
- gyorsabb a szülés utáni felépülés
- nem kell annyi vizsgálat a terhesség alatt, mint 35 fölött és kevesebb a kockázati tényező
- a babának is jobb, ha fiatal az anyukája, aki megéri az ő felnőtté válását
De láttam már 40 éves anyukát, aki sokkal jobban és gondosabba neveli a gyermekét, mint aki huszonévesen szült.
26 voltam, amikor született a lányom, császárral, téraránytalanság miatt, de gyorsan felépültem.
28 vagyok és remélem a kis tesó már a pocakban van. :)
Én 2010.ben szültem és a szobában én voltam a legfiatalabb. (23 éves) mindenki más 30 felett volt.
szerintem 20-és 30 között az ideális szülni.(föleg ha kis tesót is szeretnénk.
Fizikailag szerintem 30 alatt a legideálisabb.De lelkileg,szellemileg szerintem később.
Én 36 évesen szültem,35 évesen kezdtem el vágyni gyerekre, hamar össze is jött. Ha a huszas éveimben szültem volna, akkor úgy éreztem volna, hogy valamiből kimaradok és nem lett volna ennyi türelmem a gyerekemhez. Pl. Sok lett volna a rengeteg éjszakai kelés, 21 hónapos koráig szoptatás. Nem hiszem, hogy tudtam volna ennyit fejleszteni, mint amennyit most tudom: 2 évesen 6-8 szavas mondatokat mond, 9 dalt tud, 7 mondókát és 20-ig számol. Nagyon boldog, kiegyensúlyozott, közvetlen, barátkozó gyerek. Nem mellékes, hogy kiéltem magam, nem gond, hogy nem tudok elmenni bulizni,nem kell már tanulni.Előtte rengeteget szórakoztam,lett 2 diplomám, nyelvvizsgáim. Most a gyereké a föszerep!
Te akkor szülj amikor a legalkalmasabbnak érzed, minden szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!