Mekkora az esélye, hogy terhes lettem, ha kimaradt egy tabletta?
Tegnap elutaztam a páromhoz Szigetvárra. Úgy volt, hogy este hazajövök, de ott marasztalt, és persze a fogamzásgátló tablettám nem volt nálam. Így kimaradt egy napi. Az éjjel többször, ill. egyszer ma délután is együtt voltunk, és el is ment bennem... (Menstruáció utáni 5., 6. napról van szó...) Mennyi esélye van, hogy terhes lettem?
/Csak értelmes emberek válaszát várom!/
Előre is köszi a válaszokat!
Kicsi, de megvan rá az esély.
nem véletlenül tüntetik fel a doboz tájékoztatóján, hogy egy szem sem maradhat ki a maximális védelem érdekében.
Nem vitatkozni akarok, csak érdeklődni, hátha van, aki tudja.
A tabletta megakadályozza a peteérést azzal, hogy állandóan tartja az ösztrogén- és progeszteronszintet a szervezetben. Ezeknek a meghatározott csökkenése és emelkedése határozná meg az ember lányának a ciklusát: peteérés, ovuláció, stb.
Namármost egy nap valaki nem veszi be a gyógyszert. Azon az egy napon nem kapja meg a megfelelő hormonadagot. De hogy a csodába érik meg egy petesejt ennyi idő alatt és válik termékenyítőképessé, hogyan változik meg ennyi idő alatt a méh nyálkahártyája, hogy beágyazódásra kész legyen?
Nem azt vitatom, hogy egy szem kihagyásával teherbe lehet-e esni. Csak arra lennék kíváncsi, hogy aznap, amikor kihagyta azt a szemet, vagy akár másnap, mégis hogyan?
Ha hülyeséget írtam, nyugodtan javítsatok ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!