Félidős vetélés után mikortól lehet újra próbálkozni?
Nagyon sajnallom ami tortent, nekem is volt vetelesem 8-dik heten de a szivem osszeszorult amikor olvastam, hogy te mar 26 hetes voltal. Kivanok neked nagyon sok erot es kitartast.
En ugy gondolom, hogy a vetelestol szamitva 3-4 verzest kell megvarni. En a helyedben megvarnek 3 mensit es visszamennek egy kontrollra. Es ha minden rendben akkor ismet lehet probalkozni.
Nagyon sajnálom, ami történt! Fogadd részvétemet! :(
Nekem 10 hetesen ment el a babám, ennek 7 hete most már, várom az első mensit, de semmi jele... Sokat kérdezősködtem több dokinál, és arra jutottam, hogy nincs tudományos magyarázata a 3 hónap várakozásnak, vagyis nem rosszabbak az esélyek, ha valaki nem várja ezt ki. A méhszáj 6 hét után összezáródik teljesen, még a normál szülés után is, ezért van 6 héttel szülés után a kontroll. Ami sükséges, hogy megjöjjön 1-2 mensi, hogy a méhnyálkahártya felépüljön, hogy legyen mibe beágyazódjon a másik babád. Ehhez én napi fél terhesvitamint javaslok, és napi 1 3mg-os folsavat (vesztett vér pótlása miatt is nagyon fontosak!), valamint napi 1-2 100mg-os E vitamint! Én még szedem az 500 mg-os Cetebe-t is, a C vitamin jó vérzéscsillapító, és az immunrendszernek ilyenkor nem igazán elég a terhesvitaminban lévő 60 vagy 100 mg!
Ezekkel töltekezz fel, az 1-2 hónap, és meglásd, már meg is jön az első mensid, és már lesz mihez igazodni...
Nekem ez a 7 hét rettentő gyorsan eltelt, sokat sírtam, sírok, utólag visszagondolva, szinte csak vegetáltam, most kezdtem el pár napja egy vizygára készülni, de sokszor nehéz koncentrálni. Ilyenkor sírok egy nagyon nagyot (tegnap még az orrom is vérzett, annyira kitörtem és elkeseredtem...), de megéri, mert utána jobb egy darabig!
Nekem 3 hónapot javsolt a legtöbb orvos, de én úgy vagyok vele, hogy lassan 2 hónapja, hogy műtöttek, ha megjön most valamikor, a köv hónapban már nekiesünk. Volt olyan orvos, aki 1 mensit javasolt, ebben rá hallgatunk. :) Te is kérd ki több orvos véleményét szerintem, mert ugye neked már nagyobb volt a terhességed, nem tudom, mekkora seb lehet a méhlepény helyén, - viszont a szervezetben és rajta minden seb 6 hét alatt gyógyul, ha megfigyedled. Törés, vágás, minden! Szerintem a méh is!!!
És a szervezet okosabb, mint mi, én ebben hiszek, ha képesnek érzi magát a babára, akkor az megfogan, és beágyazódik!
Sok-sok erőt kívánok neked!
Ha gondolod, írhatsz privit is, néha ismeretlenül könnyebb... (nekem legalábbis az volt...)
Szia! Sajnálom ami Veled történt. Nekem 5-ször sikerült teherbeesnem de egyik esetben sem indult be a baba szivmüködése. Nekem ezt is nehéz volt feldolgozni, de 26 hetesen gondolom még nehezebb. Nekünk 6 hónap várakozást javasolt a doki.
Mielőbbi gyógyulást kivánok!
Szia!
Ha tudsz valamit az eredményről, kérlek, írd meg nekünk, én elmondtam a férjemnek, és nem térünk magunkhoz, ami Veled, Veletek történt... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!