Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lett valami baja azoknak a...

Lett valami baja azoknak a babáknak, akiknek az anyukájuk kora terhességben rendszeresen füvezett? Nem hurrogást, hanem tapasztalatokat várok!

Figyelt kérdés
2009. ápr. 2. 16:20
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó vagyok.. szakdolgozathoz kell? Igazából az anyukák többsége nem ismerik el, tagadják...
2009. ápr. 2. 17:09
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem utolsó, az előtti.

Az idegrendszer nagyon korán, az első trimeszterben kialakul, minden közül a legkorábban. Aztán jönnek az érzékezservek...

2009. ápr. 2. 17:11
 23/38 A kérdező kommentje:

Egyébként gondolkodtam rajta anno, de más hasonló közlázadós témáról írtam...

Még több hozzászólás?

2009. ápr. 2. 17:11
 24/38 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi, hogy aki cigizik, iszik annak a gyereke nagyon nagy százalékban retardált. Ezek a kemikáliák másként hatnak mint a drog. Pl. a cigaretta co tartalma 4x erősebben kötődik a hemoglobinhoz, annyival kevesebb oxigén jut a babához, ennek se azonnal lesznek látható jelei. Az alkohol hatása szintúgy más, ott inkább az agyi defektusok kerülnek előtérbe, mint pl. alkohol szindrómás babák... Ott a mikrocephalia, diszfunkciós zavarok, logikai gondolkodás sérülhet.
2009. ápr. 2. 17:14
 25/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm, alkoholt egyáltalán nem fogyasztok, és szakmabeli is vagyok:-)
2009. ápr. 2. 17:16
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, nem Neked írtam, bocsi... aki azt írta, hogy az idegrendszer később alakul ki és aki cigi és alkohollal volt terhes. :)
2009. ápr. 2. 17:18
 27/38 anonim ***** válasza:
48%
Én írtam először, hogy az idegrendszer később alakul ki. Arra gondoltam, hogy 4-5 hetes terhesen még "csak" petezsák, ill. szikhólyag van, ebből alakul ki az embrió, aki később a magzat lesz:) Tehát feltételezem, hogy ha valaki idejében felismeri, hogy babát vár, (elmaradt mens. első napjaiban tesztel), akkor nem fog tovább füvet szívni. És akkor még nincs idegrendszer, tehát elviekben nem lehetne gond. Gondolom én. Próbáltam keresni valami okosat arról, hogy mikor kezd kialakulni az idegrendszer, de nem találtam konkrét adatot... Esetleg valaki ?? Érdekelne:)
2009. ápr. 2. 17:56
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

"5. – 8. hét (embrionális szakasz):

A magzatnak az embrionális stádiumban, a 6. héttől kezd verni a szíve. A 26. napon a gerincvelőben képződnek az első motorikus idegsejtek (motoneuronok), a gerincvelőből az izom- és érzősejtekhez eljutó mozgástovábbításra szolgáló működőképes csatlakozási pontok már a 33. napon megjelennek. A 28. napon láthatóak a karrügyek, a 41. naptól fejlődik ki a tenyér és az ujjak. A fej és a száj felismerhetőek, az ajak bőre ingerlésre reagál, mérete kb 2.5 – 3 cm. Ezekben a hetekben a legérzékenyebb az alkohol, a gyógyszerek és fertőzések károsító hatásaival szemben."

"A harmadik hét végére az embrió már 2-3 mm hosszú, ebben az időszakban kezd kialakulni az idegrendszer. A henger alakú test hátoldalán velőcső képződik, amelynek feji része hólyaggá alakul. Ebből fejlődik ki később az agy, a cső többi részéből pedig a gerincvelő."

2009. ápr. 2. 18:28
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Én ismerek olyat aki nem csak füvezett hanem durvábbakat is,4éves a kislánya,egészséges mint a makk.De ez persze nem jelenti azt hogy minden esetben igy van...drukkolok!Remélem azért füveztél mert nem tudtad h.terhes vagy.
2009. ápr. 2. 18:41
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok,bocs csak utólag olvastam el végig,azt hittem gyereket vársz.
2009. ápr. 2. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!