Nagy fogyás után terhesség?
Figyelt kérdés
Szeretnénk babát a párommal, de sajnos nagyon nagy súlyfeleslegem van. (Nem 5-10 kiló a fölösleg, sajos 100 kiló felett vagyok :( ) Természetesen elhatároztam, hogy lefogyok a normális terhesség érdekében. A fogyás eléggé megviseli és kimeríti a szervezetet, de nem szeretnénk éveket várni azzal, hogy egyáltalán elkezdünk próbálkozni. Mi a véleményetek?2009. ápr. 1. 14:59
1/9 anonim válasza:
sztem menj el kivizsgálásra, vérvétel(cukor!) vérnyomás s az alapján döntsetek h mikor fogyi előtt v után vállaltok babát
2/9 anonim válasza:
Ha hajlamos vagy ahízásra terhesség alatt ugyis vissza másznak akilók, mert ugye akkor nem javasolt a diéta. Én is fogyiztam előtte igaz csak 10 kg-tól szabadultam meg, de vissza is jött, sőt több lettem. De az előőtem javasolt kivizsgálást meglépném.
Van ismerősöm aki ducin lett terhes és a bab után szépen lefogyott, probléma mentes volt a terhessége.
3/9 A kérdező kommentje:
Szia! Bizti, hogy fogyiznom kell előtte! A nődoki nemrég PCOS-t állapitott meg, endokrinra már be is vagyok jelentkezve. Vérzésem és peteérésem sincs jelenleg, tehát így ebben a formában semmi esély teherbeesésre. A nőgyógyász azt mondta, hogy meggyőződése, hogy ha lefogynék magától helyreállna a ciklusom. A vérnyomásomat rendeszeresen mérem, teljesen rendben van. Igazából az aggaszt, hogy a fogyókúra nem meríti-e ki a szervetemet úgy, hogy akár a fogyás után amiatt ne jöjjön össze.
2009. ápr. 1. 15:07
4/9 anonim válasza:
ja az nem meríti ki, okosan csináld a fogyikúrát, h egyél mindenfajtát, csak keveset, édességet ne s este semmit
5/9 anonim válasza:
Azért azt is jó volna tudnod, hogy a súlyfelesleged nem utal-e hormonproblémára, pajzsmirigytől, tesztoszterontól is sokan híznak. Mondjuk PCOS esetén amúgy is magas a tesztoszteron.
6/9 anonim válasza:
Jah, most látom, hogy mész endokrinre, akkor feleslegesen írtam az előzőt :)
7/9 A kérdező kommentje:
Kösznök minden eddigi hozzászólást! :)
2009. ápr. 1. 16:12
8/9 anonim válasza:
Nekem is hasonló a problémám. kiderült, hogy alulműködik a pajzsmirigyem, s amig azt nem teszik rendbe, a fejem tetejére is állhatok, akkor sem tudok fogyni. Ezt sajna már tapasztaltam, rengeteg mindent kipróbáltam. Kérj az endokrinológián terheléses inzulin vizsgálatot, mert ha nagy a túlsúly és pco-s is vagy akkor ez a betegség, mármint az inzulinrezisztencia is fennállhat. Sajnos nekem is ez a bajom, s minden összefügg mindennel. A pco-ra legjobb a metformin.
9/9 anonim válasza:
Ha PCOS-ed van, akkor kell, hogy kapj metformint, amitől megindul a fogyás (persze, ha emellett még egy kicsit oda is figyelsz a szénhidrátbevitelre).Tapasztalatból írom.Én fél év metformin szedés után maradtam állapotos. Ne koplalj soha, mert AZ megvisel. Persze mindenképpen orvosi ellenőrzés mellett csináld.Most jön a tavasz, nyár, sok gyümölcs, zöldségféle, könnyebb is lesz betartani a diétát, +egy kis mozgás, hogy jó erőnléted legyen. A PCOS-hez a GI diétát ajánlják. (Bocs az okoskodásért, lehet, hogy közhelyeket írtam, de kitartást kívánok neked és sok sikert!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!