Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megkeseredett nő leszek a...

Megkeseredett nő leszek a babanélküliség miatt? Hogy kezeljem?

Figyelt kérdés

1 éve próbálkozunk a férjemmel, 31 éves leszek nem sokára és 3 gyereket terveztünk, de így nem tudom, 1 is összejön-e :((

1 hét múlva megyek orvoshoz, elkezdem kivizsgáltatni magam.

Annyira fáj a sikertelenség, hogy egyszerűen képtelen vagyok kisbabát látni, megérinteni meg aztán egyáltalán nem, mert rögtön elsírnám magam.

Odáig jutottam, hogy ha a férjem megy az előző házasságából született gyerekét látogatni, már nem is akarok róla történeteket hallani annyira fáj, hogy az előző nőnek sikerült az ami nekem nem.

Persze szereti azt a gyereket, játszanak, összebújnak...ebbe belegondolni rettentő fájdalmas.

Aki régóta próbálkozik babával és nem jött össze neki, hogy élte túl, hogy ne "kattanjon be"?

Nem tudom nem akarni ennyire, hiszen vagy vágyom egy babára, vagy nem, képtelen vagyok lazán felfogni a dolgot, minden menstruáció egy újabb sírós nap.

Ti mit tesztek a túlélésért?

Félek, nehogy egy megkeseredett, gyerekellenes vénasszony váljon belőlem időskoromra akinek sosem volt saját gyermeke.

2011. júl. 8. 18:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Egy kicsit túl borúsan látod úgy gondolom. Lehetséges, hogy pitiáner és végtelenül könnyen kezelhető problémád van csak, amit orvos 2 hónap alatt meg tud oldani. Miből gondolod, hogy gyermektelen leszel??? Mi a fiamért 2 évig küzdöttünk, 3 városban kezeltek, műtöttek, szúrtak, vizsgáltak, de eszembe nem jutott, hogy én gyermektelen leszek és megkeseredett. Van, akinek nem jön könnyen, de 99%, hogy meg lehet oldani a problémát.

Legyél kicsit optimistább.

2011. júl. 8. 18:25
 2/17 anonim ***** válasza:

1 év még nagyon kevés idő. Előbb-utóbb belenyugszol, beletörődsz, vagy elfogadod a helyzetet. Lehet, hogy pont akkor jön majd.

Egyes esetekben az is segít, ha örökbe fogadnak, vagy csak komolyan elgondolkodnak ezen a lehetőségen. ne görcsölj rajta, az nagyban ront az esélyeken.

2011. júl. 8. 18:33
 3/17 anonim ***** válasza:
Én is így voltam ahogy Te. Már elég régóta (2 év) próbálkoztunk babával, mire eljutottunk oda, hogy inszeminációnk volt tavaly decemberben. Sikerült is elsőre, csakhogy méhen kívüli lett, ezért az egyik petevezetékemmel együtt el kellett távolítani. Nagyon összetörtem, főleg mert közölték hogy 6 hónap múlva újra inszem, és, hogy közös nem is lehet, mert összeférhetetlenek vagyunk. Már teljesen feladtam a dolgot, úgy éreztem kezdek beletörődni, hogy sosem lehet babánk, már a másik inszemet sem akartam, mert féltem újra terhes lenni,( közben meg majd meghaltam egy babóért), mire a műtét után 2 hónappal pozitívat teszteltem, most 16 hetes vagyok. Megérkezett a csoda babó! :)Igaz az első 3 hónap nem zajlott akadálymentesen, de bízom benne, hogy ezután már simán megy minden. Azt mondták elég sokan, hogy azért is sikerülhetett, mert nem görcsöltünk rajta,és hogy beletörődtünk, hogy lesz ami lesz. Sokszor nem értettem mikor mondták, hogy ne akard görcsösen stb..., hogy ezzel mit akarnak, de így utólag visszagondolva megértettem. Hidd el minden rendben lesz!!! Nagyon szorítok Nektek!!!
2011. júl. 8. 18:35
 4/17 anonim ***** válasza:

Mi 3 évet vártunk rá és most itt nyújtózkodik a pociban :-)

1 év semmi, honnan veszed, h nem lesz babátok?

2011. júl. 8. 18:37
 5/17 A kérdező kommentje:

De én nem örökbefogadott gyermekre vágyom!

Persze végső megoldásként szóbajön és biztos szeretném, de egy saját gyermek, aki a szerelmed és te magad által alkotott lény...összehasonlíthatatlan.

2011. júl. 8. 18:48
 6/17 anonim ***** válasza:
Kicsit sem összehasonlíthatatlan, de még mindig nem értem honnan veszed, hogy nem lesz közös gyermeketek. Lehet még 3 is. Még orvosnál sem voltál. Nagyon sokaknak nem jön varázsütésre, ennyire mégse kéne túldramatizálni. Ha nem lenne méhed megértenélek, de lehet, hogy rádnéz a doki és terhes leszel. Erre kéne gondolnod nem a megkeseredett gyerektelen életre.
2011. júl. 8. 19:14
 7/17 A kérdező kommentje:

Azt mondjátok ennyi idő után is van remény?

Olyan jó lenne!

Csak mindenütt olvasom, hogy 30 felett milyen nehéz megfoganni.

Talán nem kellene ennyi gyakorikeredeses rémsztorit olvasnom :)

2011. júl. 8. 19:21
 8/17 anonim ***** válasza:
5!!!!!!!!!év után fogant meg a babám,aki most 1 éves gyönyörűség!Úgy,hogy az orvosok megmondták,hogy egyikőnknek sem lehet gyereke???Remény mindig van...
2011. júl. 8. 19:39
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a biztatást!
2011. júl. 8. 19:44
 10/17 anonim ***** válasza:
Én ismerek egy lányt, aki a férjével 10! évig próbálkozott. Sehogy nem akart összejönni, már mindent kipróbáltak, volt vetélése is. És most, 10 év után végre terhes lett, és hamarosan megszületik a kisbabája.
2011. júl. 8. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!