Mert van az, hogy mostanaban egyre tobb olyan fiatal hazasparral talalkozok a mindennapi eletben es ezen az oldalon is akiknek nem jon ossze a baba?
Mert nem vagyunk egészségesek. Látszólag talán, de az a helyzet, hogy egyre sz*rabb kajákat sóznak ránk, egyre szennyezettebb a levegő stb emiatt ha beledöglünk is, de egyre nehezebb jön össze a baba.
És erre még rájön a stressz is.
Az én tippem az, hogy annyi vegyszerrel tömnek minket tudtunkon kívül, hogy az szétbombázza az anyagcserénket és azzal a hormonjainkat. És a stressz is ugyanezt teszi velünk. Egy dokitól hallottam, hogy a mai átlagos spermiumszám csak töredéke a 20 évvel ezelőttinek.
Én azon csodálkozom, hogy még van, akinek sikerül természetes úton babásodni. :/
Állítólag a - sok már említett vegyszer, műkaja és miegymás mellett - fogamzásgátló gyógyszerek nagymértékben hozzájárulnak a dologhoz, méghozzá kétféleképpen:
- a vizelettel együtt az ívóvízhálózatban kötnek ki a női nemi hormonok, csökkentve a hímivarsejtek életképességét és számát
- a párválasztásban tompítja a nő azon érzékét, hogy a számára genetikailag legmegfelelőbb partnerre induljon be a kémia...
Hát, nem tudom mi igaz ebből, de mindenesetre érdekes, és lehet ez utóbbiban valami, mert nagyon sokszor van, hogy külön-külön mindkét fél egészséges, és nem csak látszólag, mert miután hosszú évek próbálkozásai után különmennek, külön-külön mindkettőnek összejön a baba!
Nem lehet egyszerű PCO-val együtt élni :-(
Alapvető probléma azonban nem az egyén által beszedett fogamzásgátlóval, hanem a mások által korábban beszedett és a vizelettel a hosszú évek során a vízbázisba került hormonnal van... Amikor az 50-es években megjelentek, majd a 60-as évektől elárasztották a világot a progesztagének (mesterséges progeszteron-szerű hormonok), egyetlen dologgal nem számoltak: hogyan lehetne megtisztítani tőle a szennyvizet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!