Segítséget kérnék? Tanácsot?
Úgy néz ki, hogy eltudok menni egy másik helyre dolgozni. A bökkenő csak az, hogy babát szeretnénk a férjemmel.Részt veszünk a lombik programban, és már minden vizsgálat kész. A következő lépés a stimuláció lenne.
Új munkahely jobb fizetésért, vagy ha eddig eljutottunk akkor irány a lombik program?
hát ha az új helyen bejelented, hogy lombikra jártok (a vizsgálatok idejére ebben az esetben is köteles elengedni a munkáltatód) és reményeitek szerint hamarosan baba is lesz a dologból, akkor a munkáltatód nem fog repesni az örömtől
Nyilván, ahova felvesznek, a munkáltatód számít rád, így az aláírt munkaszerződés után "benyögni", hogy babaprojekt van, nem túl hízelgő. Más oldalról nézve viszont mi van, ha belevágtok a lombikba, de évekig nem jön össze. Akkor jól jön a jobban fizető munkahely.
Dönteni neked kell úgyis.
Ha már eddig el jutottatok szerintem most már csináld végig!Az új munkahelyeden nem kell senkinek semmit tudnia míg nem vagy terhes!Sajnos a lombiknál nem sűrűn jön össze már az elsőnél a baba...
Én a helyedben vállalnám az új meló helyet de egyenlőre a magán dolgaimról hallgatnék,azt úgysem kérdezheti meg hogy szeretnél e a közel jövőben babát!
nem vagy köteles közölni még akkor se ha kérdezik
ha nem közlöd és jól dolgozol sőt a kollégáidnak se "dicsekszel" ezzel nem fognak!
de amúgy nem értelek
ha tényleg ennyire babát szeretnél hogy már idáig el is jutottatok annak érdekében hogy legyen,és bár enm olyan jó a fizu de van egy biztos megértő munkahelyed miért akarsz váltani épp pont most?!
egy gyerek mellett a biztos munkahely legalább annyit számit mint a bizonytalan munkahely jobb fizetéssel sőt többet..
Arra is gondolj, hogy amikor vissza szeretnél menni dolgozni a baba 2-3 éves korában, melyik munkahelynél lesz erre nagyobb lehetőséged mert tapasztalatom szerint a kisgyermekes anyákért nem kapkodnak a munkahelyek, ráadásul a beszoktatási idő nem egy leányálom.
Az én munkahelyem megértő volt és nem rúgtak ki annak ellenére, hogy 1 hetet dolgoztam,kettőt otthon voltam a beteg gyerkőcömmel, mire hozzászokott az új bacikhoz.
Ha elsőre összejön a baba és az új munkahelyen ezt elmondod a próbaidő után, átverve fogják magukat érezni és nem hiszem, hogy szívesen visszavárnak majd.
Én biztosra mennék ha az nem is olyan jól fizető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!