Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetek-e terhes petefészekcis...

Lehetek-e terhes petefészekciszta ellenére és ettől fájhat az egész hasam alja?

Figyelt kérdés
Tüneteim a következők: fejfájás,jobb mellem két oldala fáj,alhasi fájdalom a petefészkeknél és a méh közelében,rózsaszínes véres folyás,derékfájás,hirtelen megszédülés,ritka hányinger a kávétól,cigitől!
2011. jún. 24. 16:54
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Meg sem próbálják kezelni...nem műtenek meg,semmit nem tesznek,csak ide-oda küldenek! :(
2011. jún. 26. 14:13
 12/20 Manka68 ***** válasza:

Bocsi, hogy tovább kérdezek erről, de sajnos nekem is vannak rossz tapasztalataim. Milyenek voltak az eredményeid? Leginkább a terheléses inzulin érdekel. Mennyi volt az éhomi és a két órás inzuln értéked? És a TSH?

Nem a korunkon múlnak ezek a betegségeink, sajnos ez gebetika. Ha ezekkel baj van, akkor olyan dokit kell keresni, aki hajlandó kezelni, különben nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem fog sikerülni a baba, és egyre komolyabb problémákkal kell később szembenézni. Még a mindennapokban is. :-(

Szóval ne add fel, elhiszem, hogy unod, én is utálok már minden orvosi várót, de muszáj kitartani!

2011. jún. 27. 04:49
 13/20 A kérdező kommentje:
Minden eredményem jó volt,de tovább küldözget,hogy rájöjjenek mi áll a háttérben! Remélem azért odáig nem küldözgetnek,hogy a végén ne lehessen babám! Bár ha kell én örökbefogadok! De az mégis más,mintha a saját babádat tartod a karodban! :'(
2011. jún. 27. 08:24
 14/20 Manka68 ***** válasza:

Azért kérdeztem, mik voltak az eredményeid, mert a nődokik sajnos néha arra is azt mondják, hogy jó, ami már nem az. Nézd meg a leleteidet. Ha a 120 perces inzulinod (nem a cukor, ez fontos!!!) 30 fölött van, vagy több, mint ötszöröse az éhominak, az már nem jó. A TSH -nak 2 alatt kell lennie, hiába 4 a határérték! Ezeket sajnos sűrűn benézik a dokik. :-(

Így is jók az eredményeid?

2011. jún. 28. 04:37
 15/20 A kérdező kommentje:
éhgyomri cukor:4.87, 120 perces:5.06,TSH:3.20
2011. jún. 28. 20:19
 16/20 Manka68 ***** válasza:

Szia!

Bocsi, nem az inzulint írtad le, hanem a cukrot. Mennyi az inzulinod?

Ja, és a lényeg : magas a TSH-d! Hiába van értékhatáron belül, babásodáshoz 2 alatt kell lennie, de 1 körüli érték az ideális! Nekem 3,9 volt, kaptam rá L-thyroxint. Két hónap múlva 1,75 volt, és pozitívat teszteltem.

2011. jún. 29. 04:48
 17/20 A kérdező kommentje:
Az inzulin nem egyenlő a cukorral? Nekem csak a terheléses cukrot nézték meg az éhgyomrit,inzulin nincs a papíron! :( Akkor nem is jót néztek??
2011. jún. 29. 18:20
 18/20 Manka68 ***** válasza:

Nem egyenlő. A cukrod az ételtől emelkedik meg, az inzulin pedig a cukor hatására emelkedik, az gondoskodik róla, hogy a cukrot befogadják a sejtek. De ha túlreagál a szervezet, akkor normál cukorértékek mellett nagyon magas lesz az inzulin szint. Ez az első jel, hogy nincs rendben a dolog, és a cisztákat is a magas inzulinszint okozza. Neked pont a lényeget felejtették le. :-(

És sajnos ezt a vizsgálatot csak endokrinológus kérheti. :-(

2011. jún. 30. 04:45
 19/20 A kérdező kommentje:
Pedig endokrinológusnál is voltam és ő kérte a terheléses cukrot! Hát ezt írom már mióta,nem vizsgálnak meg rendesen,csak az időt húzzák,nagyon el vagyok keseredve ettől! Félek,hogy nem lehet majd babám,pedig már nagyon szeretnénk a férjemmel!
2011. jún. 30. 18:25
 20/20 Manka68 ***** válasza:
100%

Én is magánszorgalomből mentem el egy normális endokrinológushoz, mert az összes dokim kifelejtette a vizsgálatokból a terheléses vérvételt. Sajnos még mindig sok doki gondolja úgy, hogy ez nem akadály, csak ha már a peteérést is gátolja. Pedig már jóval előtte gpndot okoz : megváltoztatja a méhnyálkahártya szerkezetét, így nem tud beágyazódni a baba. Szerintem két lehetőséged van : másik dokit keresel, aki tudja is, hogy milyen vizsgálatot miért kér, vagy a mostanival erőszakoskodsz, hogy nézesse meg. Ezzel csak az a baj, hogy az eredmény kiértékelése is kétséges nála. :-(

De nem szabad feladni, a te életedről, a te gyerekedről van szó, adokiknak mindegy, hogy neked lesz-e babád. Nekik csak egy beteg vagy a sok közül. Itt a lehetőség, hogy már most anyaként viselkedj : harcolj a gyermekedért!

2011. júl. 1. 04:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!