Lehetek-e terhes petefészekciszta ellenére és ettől fájhat az egész hasam alja?
Bocsi, hogy tovább kérdezek erről, de sajnos nekem is vannak rossz tapasztalataim. Milyenek voltak az eredményeid? Leginkább a terheléses inzulin érdekel. Mennyi volt az éhomi és a két órás inzuln értéked? És a TSH?
Nem a korunkon múlnak ezek a betegségeink, sajnos ez gebetika. Ha ezekkel baj van, akkor olyan dokit kell keresni, aki hajlandó kezelni, különben nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem fog sikerülni a baba, és egyre komolyabb problémákkal kell később szembenézni. Még a mindennapokban is. :-(
Szóval ne add fel, elhiszem, hogy unod, én is utálok már minden orvosi várót, de muszáj kitartani!
Azért kérdeztem, mik voltak az eredményeid, mert a nődokik sajnos néha arra is azt mondják, hogy jó, ami már nem az. Nézd meg a leleteidet. Ha a 120 perces inzulinod (nem a cukor, ez fontos!!!) 30 fölött van, vagy több, mint ötszöröse az éhominak, az már nem jó. A TSH -nak 2 alatt kell lennie, hiába 4 a határérték! Ezeket sajnos sűrűn benézik a dokik. :-(
Így is jók az eredményeid?
Szia!
Bocsi, nem az inzulint írtad le, hanem a cukrot. Mennyi az inzulinod?
Ja, és a lényeg : magas a TSH-d! Hiába van értékhatáron belül, babásodáshoz 2 alatt kell lennie, de 1 körüli érték az ideális! Nekem 3,9 volt, kaptam rá L-thyroxint. Két hónap múlva 1,75 volt, és pozitívat teszteltem.
Nem egyenlő. A cukrod az ételtől emelkedik meg, az inzulin pedig a cukor hatására emelkedik, az gondoskodik róla, hogy a cukrot befogadják a sejtek. De ha túlreagál a szervezet, akkor normál cukorértékek mellett nagyon magas lesz az inzulin szint. Ez az első jel, hogy nincs rendben a dolog, és a cisztákat is a magas inzulinszint okozza. Neked pont a lényeget felejtették le. :-(
És sajnos ezt a vizsgálatot csak endokrinológus kérheti. :-(
Én is magánszorgalomből mentem el egy normális endokrinológushoz, mert az összes dokim kifelejtette a vizsgálatokból a terheléses vérvételt. Sajnos még mindig sok doki gondolja úgy, hogy ez nem akadály, csak ha már a peteérést is gátolja. Pedig már jóval előtte gpndot okoz : megváltoztatja a méhnyálkahártya szerkezetét, így nem tud beágyazódni a baba. Szerintem két lehetőséged van : másik dokit keresel, aki tudja is, hogy milyen vizsgálatot miért kér, vagy a mostanival erőszakoskodsz, hogy nézesse meg. Ezzel csak az a baj, hogy az eredmény kiértékelése is kétséges nála. :-(
De nem szabad feladni, a te életedről, a te gyerekedről van szó, adokiknak mindegy, hogy neked lesz-e babád. Nekik csak egy beteg vagy a sok közül. Itt a lehetőség, hogy már most anyaként viselkedj : harcolj a gyermekedért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!