PCO-s lányok. Kinek mi segített a babában? Milyen gyógyszereket kaptatok vagy mit csináltatok míg végre sikerült?
Kezdek lassan kiláballni a depresszióból, bízva abban, hogy hamarosaj jön a baba. Nagyon nehéz ezt a dolgot legyőzni! A dokim írt fel pár hónapja merckformint és ahogy mondta: megfog jönni a menzesze hölgyem! :) Igaza lett. Mostmár legalább ez helyreállt. Bízom abban hogy a peteérés is megkezdődik. Már nagyon vágyunk egy csöppségre! Kérlek benneteket adjatok pár tanácsot és meséljétek el nektek mi segített!?
Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát!
Szia!
valószínűleg petefészek stimulálás lesz gyógyszeresen, ami meghozza a pé-t, majd megrepeszti a tüszőt is. Utána talán progeszteron, hogy a beágyazódás is rendben legyen.
Hosszú út...
Műtéti beavatkozásról nem beszéltetek? Az is szokott segíteni, sokszor a leghatékonyabb ezekben az esetekben.
Kitartás és sok-sok türelem kell az úthoz, ami előtted áll!
Érdemben túl sokat nem tudok segíteni. A fenti link alatt találsz jó pár PCOS fórumot. Olvasgass bele, vagy akár csatlakozz valamelyikhez.
Szia!
Én nem akarlak elkeseríteni, de Nekem 4 éve állapították meg a PCO-t. Egyből fel is írták a Merckformint (a legnagyobb adagot napi 3x850mg). Én is bíztam benne, hogy meg fog jönni, de csak nem jött. 2 év után javasolták a laparoszkópos műtétet. Ez meg is történt, na ettől lett normális 30-33 napos ciklusom. De sajnos baba még sehol, pedig clostyt is szedtem, de eredmény kb. 0. Ebben a hónapban beadattam a nőgyógyászom által felírt Choragon tüszőrepesztő szurit, és most nagyon reménykedek a csodába. Mondjuk a hormon vérvételek alapján legalább odáig eljutottunk ez alatt a 4 év alatt, hogy igazolt peteérésem van. Ja és lefogytam kb. 25 kilót a Merckformintól, ez nagyon jól is jött. Még 2 havi Choragonom van, ha addig se jön össze a baba, akkor irány a meddőségi. Ez az Én saját tapasztalatom, de vannak, akik nagyon hamar terhesek maradnak a Merckformintól. Az érzéseidet teljes mértékben megértem, és ezzel valóban nagyon nehéz együtt élni. Bízzunk az orvostudományban, és hogy jó kezekbe kerültünk. Mielőbbi babásodást kívánok Neked. Ha van kérdésed, nyugodtan tedd fel.
szia!
az én törénetem sem egy eygszerű történet. mi 7 éve szerettünk volna babát a férjemmel.3 év próbálkozás után laporoszkópiás műtét,és mégsem jött meg tőle és nem is segített.aztán 3 inszemináció sikertelenül.rá 1 évre lombikbébi program ahol 1 embrikét ültettek vissza,de sajnos 6 hetesen elvetéltem.aztán elmentem egy cukorterhelésre,ahol kiderült,hogy ir-em van és nem is akárhogy elég magas volt az inzulinszintem.akkor a dokim kiírta a meforált és diétát is kellett csináljak.sokat fogytam és 8 hónapnyi met+diéta után spontán terhes lettem!annyira örültünk a férjemmel,hogy az hihetetlen.még most is az.de itt van a mi kicsi fiunk a pocakomban és már nemsok idő és láthatom őt!hidd el neked is sikerülni fog!csak bízz benne!egyébként a hormonjaid milyenek?és a cukorterhelésed?ezek a legfontosabbak!
egy 36 hetes pocakos!
Szia!
Én is pco-s vagyok, leírnám neked, mi történt velem.
Tavaly előtt ősszel szembesültem ezzel a "bajommal", mert nem tudtam teherbe esni 5 hónapon keresztül.
Első lépéseim: Lefogytam 10 kilót, (70 kg-ról 60 kg-ra/ 172 cm vagyok) sokat mozogtam, odafigyeltem az étkezésre. Elkezdtük a Clostys programot. Megint 5 hónap eltelt és nem történt semmi...
Ekkor kezdtem lemondani magamban a dologról, de hibás voltam én is, mert nem is jártam alaposabban utána, könnyebb volt "pihentetni a dolgot és nyalogatni a sebeimet".
Eközben a környezetemben sorban terhesek lettek a rokonok, barátnők, szomszédok stb. Elkeseredtem.
Ezután ismét elkezdtünk egy Clostis kúrát. Mellette szedni kezdtem a folsavat és az E vitamint. Ittam a cickafarkfű teát. Eltelt 4 hónap és még mindig semmi...
Rájöttem, hogy nem tudom, van-e és mikor van pé-m. Az ovuációs tesztet vetettem be, életemben először. És bejött!!!! Pedig abban a hónapban már nem volt Closti a dologban és mégis sikerült, volt pé-m. Már csak rajtunk múlott. :)
Azóta is hitetlenkedve, boldogan nézem a terebélyes pocakom. 35 hetes terhes vagyok.
Neked is sikerülni fog, nagyon bízz benne és nagyon akard!!! Sok sikert kívánok!
Lányok, ha elmentek meddőségire, az orvos, az ezzel foglalkozó szakemberek a fejüket fogják fogni a clostibegyttől. Nem szabad olyannál alkalmazni, aki PCO-s. Én is az vagyok, speciális petefészekstimulálót kaptam, majd tüszőrepesztőt és megvolt az inszemináció. Most a nyűgös és hosszú két hét elején vagyok, hogy sikerült-e. Szerintem igen, nagyon pozitív vagyok. :)
Amúgy rettenetesen inzulinrezisztens vagyok(30-ra már gyógyszert adnak, nekem 149 volt) és a vérnoymásom is magas. De ez is a PCO-ra vezethető vissza.
Hogy miért nem adnak closty-t a meddőségin? Egyrészt a tüszőkre hat, nem pedig a petefészek helyes működését serkenti, elvékonyítja a nyálkahártyát és pont a tüszők serkentése miatt ciszták alakulnak ki, amik csövörből vödörbe... Nem okoskodom, csak leírtam amit tapasztaltam és amit tudok erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!