Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nálatok, amikor elhatároztátok...

Nálatok, amikor elhatároztátok a gyerek kérdést, akkor az anyagiakon elgondolkodván: milyen fizetésre mertétek bevállalni? Milyen havi bevételre merjek vállalni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 17. 14:53
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Mi nem sokáig gondolkoztunk rajta, egyik héten eldöntöttük, a másik héten már élesben ment.Igaz 1 év után jött össze, de most itt van és nem a rohadt pénzen görcsölünk, mert ha mindig a pénzre várnánk soha nem lenne semmink.

Nem minden a pénz, anyáink, és nagyanyáink is felneveltek minket, pedig kevesebbjük volt. Mi úgy vagyunk hogy szeretet legyen a többi nem érdekes.

A párom 160e-t keres és 68e-t, bár én már táppénzen vagyok, az meg semmi, de nem foglalkozunk vele.

Ne idegeskedj, ne görcsölj rá, tereld el a figyelmedet valamivel, és hidd el össze fog jönni, nekem ez volt a titok kulcsa :)

Sok sikert nektek a babához!

8 hete kismami

2011. jún. 17. 18:28
 22/29 anonim ***** válasza:
0%

Szia!

Mi nem sokáig gondolkoztunk rajta, egyik héten eldöntöttük, a másik héten már élesben ment.Igaz 1 év után jött össze, de most itt van és nem a rohadt pénzen görcsölünk, mert ha mindig a pénzre várnánk soha nem lenne semmink.

Nem minden a pénz, anyáink, és nagyanyáink is felneveltek minket, pedig kevesebbjük volt. Mi úgy vagyunk hogy szeretet legyen a többi nem érdekes.

A párom 160e-t keres és 68e-t, bár én már táppénzen vagyok, az meg semmi, de nem foglalkozunk vele.

Ne idegeskedj, ne görcsölj rá, tereld el a figyelmedet valamivel, és hidd el össze fog jönni, nekem ez volt a titok kulcsa :)

Sok sikert nektek a babához!

8 hetes kismami

23/29 sumergo ***** válasza:
67%
Ok, dolgoztok a babán, ez nem baj, de szerintem addig is próbálj rendes munkahelyet találni, akkor több lesz majd a jövedelmed most is, és a baba születése után is. Meg egyébként sem biztos, hogy azonnal összejön. Amíg nem jön, addig kicsivel mindig több marad a zsebetekben, ez jól jön majd, ha megérkezik a pici. Azért ilyen körülmények között én nem mertem volna babát vállalni, inkább előbb rendes munkahely, aztán.
 24/29 anonim ***** válasza:
84%
Már írtam egyszer. Oké, hogy szeretet kell, persze, de pénz is. Ha nem is a legdrágább mindenből, de minden pénzbe kerül, és kell, hogy számítson. A gyereknek nemmondhatod, hogy nincs pelenka, meg ennivaló, de nagyon szeretlek. Sajnos, ilyen világ ez. Oké, hogy régen szegények voltak, de akkor a körülmények is mások voltak.
2011. jún. 17. 19:50
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
Való igaz nem minden a pénz,de 2 gyerekem van és jó érzés úgy nevelni őket,hogy nem kell félnem a holnaptól.Mindig vannak váratlan kiadások.(orvosok,gyógyszerek stb) Szerintem kell,hogy legyen 1 valamelyest biztos háttér vagy valamennyi tartalék.Ahogy nő egy gyerek,úgy nőnek a kiadások is...A másik kérdés ami bennem felmerült,hogy voltál egy alapos kivizsgáláson,szedsz vitamint?Mert azért több oka is lehet,hogy miért nem jött össze másfél éve:( lehet először ennek kéne utánajárnod.
2011. jún. 17. 21:29
 26/29 A kérdező kommentje:
Nekem nem egyben volt másfél év próbálkozás,hanem 1szer 8 hónap, aztán 1 év gyógyszer,aztán utána megint most már ez a hónap a 10-dik.Várom a menzeszemet és utána tervezem az orvosomat felkeresni.Okosabbat mégiscsak ő tud mondani,mi csak találgatunk...
2011. jún. 17. 22:11
 27/29 anonim ***** válasza:
49%

Nekem a párom 250-et hoz haza, de így se sok marad a hitelek miatt:( Én nemrég lettem munkanélküli, kapom a támogatást 9 hónapig, és van megtakarításunk is.

Ehhez van egy jókora lakáshitelünk, kocsihitelünk, és még egy hitel nélküli autónk.

Párom szüleitől nem sok segítségre számíthatunk, szüleimtől talán ha nem is anyagi, de egyéb más segítségre igen!

Családban vannak 1-10 év közötti gyerekek, akiknek a cuccait örököljük, így nem kell megvenni mindent majd!

Amíg én nem dolgozok, addig a 40m2-es lakásból nem tudunk mozdulni, mert a párom nagyrészt feketén kényszerű dolgozni így hitelt sem kapunk...

DE bevállaljuk a babát, hiszen 1., ki tudja mikor jön össze, 2.,nem akarunk várni az anyagi helyzet miatt tovább 3., addig amíg próbálkozunk lehet találok én is melót és változnak a dolgok!

2011. jún. 20. 22:06
 28/29 A kérdező kommentje:
Nagyon sok sikert,boldogságot és egészséget kívánok nektek,és majdan a babának!
2011. jún. 21. 10:48
 29/29 anonim ***** válasza:

Szerintem nem a havi bevétel az igazán fontos. A legfontosabb az, hogy van-e elegendő megtakarításotok, ami elég arra az időszakra, amíg nem dolgozol, hogy pótolja a kieső jövedelmet ÉS elég arra is, hogy ha a kereső fél elveszítené az állását, megéljetek LEGALÁBB 10 hónapig.

Fontos az is, hogy mennyire áll biztos lábakon a cég, ahol dolgozol s hogy visszavárnak-e a munkahelyedre vagy mikor várnak vissza.

Mindemellé legyen annyi fizetésetek, hogy minden re elég legyen és tudjatok is félretenni havonta.

Számomra ez a minimuma a gyerekvállalásnak.

2012. szept. 12. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!