Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Nálatok, amikor elhatároztátok...

Nálatok, amikor elhatároztátok a gyerek kérdést, akkor az anyagiakon elgondolkodván: milyen fizetésre mertétek bevállalni? Milyen havi bevételre merjek vállalni?

Figyelt kérdés
2011. jún. 17. 14:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
2 bevétel: 190 ezer ft. Van lakáshitel, mostmár 60ezer. A két fiamnak megvan mindene. Minden nap főtt étel az asztalon, gyümi, finomság. Szép ruhákba járnak. Sőt úszni is jár a nagy. Magándokihoz hordom. hozzáteszem semmi segítségem nincs. Szóval meglehet csinálni, csak akarni kell. Tudni kell okosan főzni, okosan beosztani a pénzt. ennyi. Persze ne történjen váratlan esemény, munkahely elvesztés vagy bármi...de erre meg nem gondolhat az ember folyton, hisz akkor sose lesz gyerek. Nem mindenkinek adatik meg a 300ezres fizu. Itt ebben a kisvárosban még egész jól keres a párom a 130 ezrivel. Elég szomorú, de ennék inkább kevesebbet kapnak a dolgozók, vagy megse kapják rendesen.
2011. jún. 17. 15:48
 12/29 anonim ***** válasza:
48%

Szia!

Mi még fiatalok vagyunk.Én most államvizsgázok, a párom pedig a bátyjánál dolgozik kb havi 210000-et keres, de ez változó. Van egy autónk és egy készülőben lévő házunk.

Tudom, hogy el kellene mennem dolgozni - a párom is úgy szeretné, hogy legalább 1 évet dolgozzak a magasabb gyes miatt. DE! én már nagyon szeretnék babát. A páromnak is azt mondom mindig, hogy a fontolgatással esetleg elmúlhat az alkalom és ha arra várunk, hogy meg tudjunk adni a gyermeknek mindent, és a legtökéletesebb környezetbe érkezhessen, akkor addigra és már klimaxolni fogok.:) Jó ez így nagyon le van sarkosítva, de az átlag embernek általában sosincs elég pénze, mindig jönnek váratlan kiadások, vagy van olyan amit nagyon meg akar venni.

Valóban elmehetnék dolgozni, de az a baj, hogy helyem csak 3 év múlva lenne. No meg várni sem akarok, most érzem úgy, hogy a baba már jöhet mert én felkészültem rá, és hála ég a párom is várja már.

Szóval azt mondom: nem lesz könnyű dolgod, de ha nem vágsz bele, akkor megfoszthatod magadat egy csodálatos érzéstől, az anyaság érzésétől!

Cs!

2011. jún. 17. 16:37
 13/29 A kérdező kommentje:
Nektek is sok szerencsét.mikor kezdtek "neki"? szedtél fogi gátlót?
2011. jún. 17. 16:40
 14/29 anonim ***** válasza:
49%

De lehet anya 25-26 évesen is! Én pont ezt nem értem! Hogy miért pánikol egy 21 éves!

Nem arról van szó,hogy gazdagság kell egy gyerekhez, de az alapvető dolgok igen.

2011. jún. 17. 16:47
 15/29 anonim ***** válasza:

5 évig szedtem fogamzásgátlót (Lindynette, Jasminelle). Fél éve már nem szedem. Az előző ciklusomtól próbálkozunk. Akkor nem jött össze, remélem most igen. Most Elevitet szedek.

A párod egyébként, hogy vélekedik a baba kérdésről?

2011. jún. 17. 16:47
 16/29 anonim ***** válasza:

Nálunk a párom havi 120-at keres, és nem dolgozok, de kapok szociális segélyt, havi 25 ezret. Hitelünk nincs, rezsit szerencsére nem kell fizetnünk, és hát így is nehezen jövünk ki, de belevágtunk, mert minden vágyam az volt, hogy babánk lehessen.

20 km

2011. jún. 17. 16:51
 17/29 A kérdező kommentje:
A párom is nagyon szeretné,csak állandóan pénzhiánnyal küzdünk,és aggódik.lehet ezért nem jött még eddig össze a baba,mert állandóan agyalunk....pedig már másfél éve próbálkozunk.. :-(
2011. jún. 17. 16:52
 18/29 anonim ***** válasza:

Férjem havi bevétele 70ezer, én munkanélküli vagyok hosszú ideje, tehát csak gyest és családit fogok kapni ( kb. 37 ezer ), albérletben lakunk, sokszor gond az étkezés is, bár szerencsére a család néha segít, mégis alig várjuk, hogy megfoganjon az első babánk.

Kettő, három gyermeket szeretnénk, nem érdekelnek az anyagiak.

Persze jobb lenne, ha mi is gazdagok lennénk, de csak az állástalanság miatt nem mondok le az anyaság csodás élményéről és mivel már 29 éves múltam, várni sem fogok többet.

Ti hozzánk képest sokkal jobb helyzetben vagytok, én nem aggódnék a helyedben és a babád mosolya megér minden áldozatot.

2011. jún. 17. 16:52
 19/29 anonim ***** válasza:

16:47

Igazad van, nem is pánikolok,csak a páromnak én ezzel érveltem, hogy oké lehet ő most úgy gondolja, hogy 1-2 esetleg 3 év múlva mindent meg tudnánk adni neki, de erre nincs garancia, lehet akkor másra gyűjtenénk, én viszont most érzem azt, hogy szeretnék anya lenni. Tudom, hogy tisztességben fel tudnánk nevelni a gyermekünket és nekem ez döntő érv. Nem hiszem, hogy egy gyermek attól boldogabb lenne, ha egy milliomos családba születik, ahol megkap ugyan mindent, csak lehet, hogy anya meg apa figyelmét nem.

Cs!

2011. jún. 17. 16:53
 20/29 A kérdező kommentje:
Egyetértek.Mi is próbálkozunk,ha jönnie kell úgyis jönni fog.Szerintem nem véletlen hogy a másfél év alatt nem jött össze-peteérésem rendszerint mindig volt. :-)
2011. jún. 17. 16:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!