Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Missed ab. utan ki, h esett...

Missed ab. utan ki, h esett teherbe? Meg is maradt? Volt aki 2hóra rá próbálta és siker lett? /nekem ápr.4 v a műtét/

Figyelt kérdés
2011. jún. 5. 20:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Augusztusban vetéltem 7 hetesen, most 16 hetes vagyok. Nem 2 hónapra rá sikerült, de megamaradt.
2011. jún. 5. 20:59
 2/8 anonim ***** válasza:

2009.aug.-ban volt missed ab-om 10 hetesen,azt mondta a doki,hogy 6 hónapot várjak.

2010 januárban elkezdtük,márciusban összejött,december 23-án megszületett a kisfiam.

Kolléganőm decemberben elvetélt,februárban terhes lett.

2011. jún. 5. 21:08
 3/8 anonim ***** válasza:
60%
Január 1-én vetéltem el spontán, februárban teherbe estem ma vagyok 16+4 napos:)
2011. jún. 5. 21:08
 4/8 anonim ***** válasza:
Utólsó előtti én is dec.23-án születtem:)
2011. jún. 5. 21:09
 5/8 anonim ***** válasza:
60%

Missed 11.17-én,utolsó mensi 12.28.

23 hetes km

2011. jún. 5. 21:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Missed ab. 2010.03.09, beteg lettem

utolsó mensi: 2011.03.19, de nem bírják megállapítani mennyi idős, én tudom 9 hetes és nagyon vigyázok rá, hogy velünk maradjon.

2011. jún. 6. 07:22
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm.Ezért érdekelne, mert a webbeteg.hu-n írt egy doki, akit szerintem felfogok kereseni mégha debreceni is Dr. Deli Tamás vagy ismeri valaki személyesen vagy hírből?és linket küldött válaszként amiben ez áll:Gyakori kérdés a nőgyógyászati rendelőben, mennyi időt szükséges várni egy spontán vetélést követően a következő terhesség vállalásával ahhoz, hogy a lehető legkisebb legyen az ismételten sikertelen terhesség kockázata. A WHO ajánlásában azt fogalmazza meg, hogy legalább 6 hónapot érdemes várni a következő terhesség vállalásával, míg néhol akár 18 hónapos várakozási időt is javasolnak, ettől remélve a lehető legjobb szülészeti kimenetelt a következő terhességben. Egészen mást mutatnak azonban annak a friss tanulmánynak az eredményei, amely a British Medical Journal online kiadásában 2010. augusztus elején jelentek meg.

z Aberdeeni Egyetemen dolgozó Eleanor R. Love és kollégái közel 31000 olyan második terhesség kimenetelét dolgozták fel, ahol az első terhesség spontán vetéléssel végződött. Ezeknek a skóciai kórházakban lezajlott szüléseknek az esetében az ismételt vetélés, élve- és halvaszülés, méhen kívüli terhesség, koraszülés, preeclampsia, placenta previa, lepényleválás, szülésindukció és császármetszés gyakoriságát hasonlították össze olyan terheseknél, akiknél 6 hónapnál kevesebb, illetve több idő telt el a második terhesség fogantatása és a megelőző vetélés között. Azt találták, hogy azokban az esetekben, ahol 6 hónapnál rövidebb volt ez a várakozási idő, kisebb eséllyel következett be ismételt vetélés (odds ratio, OR: 0,66; 95%-os konfidenciaintervallum, CI: 0,57-0,77), méhen kívüli terhesség (OR: 0,48; 95% CI: 0,34-0,69), koraszülés (OR: 0,89; 95% CI: 0,81-0,98), ritkábban fejeződött be a terhesség császármetszéssel (OR: 0,90; 95% CI: 0,83-0,98) és ritkábban születtek az újszülöttek kis súllyal (OR: 0,84; 95% CI: 0,71-0,89). Gyakoribb volt viszont körükben a szülésindukció (OR: 1,08; 95% CI: 1,02-1,23). A szerzők eredményeik alapján azt a következtetést vonják le, hogy spontán vetélést követően a korai ismételt teherbe eséstől remélhető a legkevesebb komplikáció és a legjobb szülészeti kimenetel. Szorgalmazzák a WHO irányelvek újragondolását, illetve azt javasolják, hogy azokat a nőket, akik vetélést követően szeretnének minél előbb teherbe esni, semmiképpen ne beszéljük le szándékukról.

Az eredmények értelmezésével kapcsolatban mindenképpen említésre méltó Dr. Julia Shelley, a BMJ szerkesztőjének meglátása, aki arra hívja fel a figyelmet, hogy a vetélés után rövid időn belül teherbe esők körében többen lehetnek a "jó reproduktív képességű" nők, ami később a terhesség zavartalanabb lefolyását is eredményezheti. Az adatok ebből adódó esetleges félreértelmezését a jövőben elvégzendő további célzott vizsgálatokkal lehet majd kiküszöbölni.

2011. jún. 6. 10:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Úgy látszik az én dokim a felvilágosultabbak közé tartozik, mert először 3 hónapot javasolt, de mi már szerettünk volna próbálkozni 6 hét után, és nem beszélt le, azt mondta, annak sincs semmilyen akadálya:-)) Nekem március 30-án volt, tehát nagyjából akkor amikor neked, és mi már 2-3 hete elkezdtük újra a próbálkozást.
2011. jún. 6. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!