Ha minden teljesen normális nálunk, mindketten
egészségesek vagyunk, kb. mennyi idővel az első
próbálkozás után jöhet össze a baba?
Szerintem ez egyén és szervezet függő.
Én augusztustól szedtem terhes vitamint, hogy a szervezetemet felkészítsem, szeptemberben kezdtünk el próbálkozni és októberben pozitív volt a teszt és az uh is.
Nekünk nagyon gyorsan összejött. Én annak tudom be, hogy a terhes vitamin sokat számított ebben.
2011. jún. 4. 20:49
Mi mindketten egészségesek voltunk, első hónapban összejött. Így: peteérés előtt 4 nappal kezdünk próbálkozni, szigorúan 2naponta, hogy termelődjön elég anyag. Aztán peteérés után még a biztonság kedvéért, a Jónás-naptár szerinti utolsó időpontig. Mint kiderült, ez volt a szerencsénk, mert akkor jött össze, minden UH ezt bizonyítja, a méret szerint, pont 4 napot késett a peteérésem. Szóval 2 naponta a legjobb, peteérés körül pár alkalommal...Sok szerencsét kívánok!!!
2011. jún. 4. 20:51
Soha nem szedtem terhesvitamint,és nem is igazodtam a naptárhoz. Amikor nem védekeztünk,1-2 hónap után terhes lettem,mindhárom alkalommal.
2011. jún. 4. 20:53
Ezt nehéz megmondani, de a nagy százaléknak az első félévben sikerülni szokott.
A többieknek az első egy évben.
A fennmaradó kis százaléknak sajnos akkor sem...
A magzatvédő vitamint tényleg jó, ha elkezded szedni (lehet hosszabb távon is szedni).
Sok sikert kívánok a minél hamarabbi babásodáshoz!
Az orvosok szerint ha egy év után nem jön össze a gyerek, akkor érdemes "gyanakodni", hogy gond van.
Különben pl. rokonaimnak az első babájuk több mint fél év próbálkozás után jött össze, a második pedig azonnal. Szóval biztos van átlag, de a szórás nagy.
6/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Azt nem írtam, hogy én tutira nem fogok számolgatni, meg hőmérőzni, meg semmi ilyesmit. Nekem az teljesen megölné a romantikát... Én úgy gondoltam, hogy majd amikor "jólesik" és csak összejön..
kapcsolatfüggő is. számít az is, hogy mennyi ideje éltek együtt, mennyire vagytok összeszokva a pároddal.ha minden stimmel bízhattok benne, hogy fél éven belül sikerülni fog.
2011. jún. 4. 20:56
8/13 A kérdező kommentje:
Ja azt sem írtam, hogy vitamint szedek már két hónapja, és még nem próbálkozunk, majd csak jövő hónaptól..
Tényleg ne hőmérőzzél meg ilyenek, ha nincs semmi baj (és miért lenne), akkor felesleges. Mi se csináltunk semmi ilyet. Van egy gyerekem, és most várjuk a másodikat, mindkettő elsőre összejött. (Terhesvitamint, folsavat ilyeneket sem szedtem.)
2011. jún. 4. 20:59
A környezetemben azt látom,hogy átlag fél-egy év.Nekem fél év után sikerült,előtte két évvel kezdtem szedni a vitamint.A hőmérőt és egyebeket tényleg felejtsd el,az csak hátráltatja az embert,és teljesen becsavarodik.
2011. jún. 4. 21:09
Kapcsolódó kérdések: