Elevit mellett mennyi idö kell normális esetben hogy összejöjjön a baba? Kinek mennyi idö kellett?
A terhesvitaminok, és az egyéb komplex vitaminkészítmények egyike sem arra való, h hamarabb teherbe lehessen esni! A terhesvitaminok szedését azért javasolják már a terhesség előtt, mert így a terhesség olyan korai szakaszában is ellátják a magzatot pl folsavval, amikor még nem is lehet tudni, h sikerült babásodni. De ettől még nem lesz senki hamarabb terhes!
23+4 hkm
Már elég sok kutatás foglalkozik a patikai terhesvitaminokkal. Vannak olyan kutatások is amelyek arra irányulnak, hogy miért vetél el a nők X százaléka az Elevitesek közül. Én is Elevitet szedtem a 10. héten elment a baba. Szerintem, ha jót akarsz magadnak, ne ilyeneket vegyél. A vitaminoknak nagy szerepük van, de az a dózis ami az Elevit és társaiban van az hangyának való adag. Erre vonatkozóan is igen sok kutatás folyik jelenleg is, valamint maga Szentgyörgyi Albert is elég sokat foglakozott a vitaminokkal. Ő maga is igen nagy dózisokat fogyasztott pl.: a C-vitaminból 10000-15000mg és mnégsem vesebajba halt bele, hanem abba, hogy a kutatásai nagy részét nem építették be a közgyógyászatba. Igaz Nóbel-t kapott, de mégis a Béres C-vitamin 50 mg-ot ír naponta. Tiszta szamárság, akkor mire a Nobel, ha a gyógyszeripar meg leszarja.
Szóval: szerintem is nagyon fontos a vitaminfogyasztás, de nem mindegy, hogy milyet és milyen mennyiségben. A vitaminok elengedhetetlen részei a működésünknek. Terhesség nem jöhet létre a vitaminoktól, de az biztos, ha a szervezet nem szennved semmiben hiányt"vitaminok", akkor hamaram befogad "egy kis Alien-t", mert úgye az nyilvánvaló, hogy a gyerek az belőled épül fel.
Én és egész családom Lenkei Gábor-féle vitaminokat fogyaszt, fennt van a Neten is. Elolvastam a könyveit és én nem az általa összeállított Alapnak nevezett vitaminokat fogyasztom, hanem külön renedelek Pl:C-vitamint 1000mg-ost abból ha könnyű napom van 2-t eszek, Omega 3-at, azt hiszem 300mg-ost 1 szemet. Folsavat 1050mg-ot naponta, ásványi anyag komplexet, nyomelemkeveréket, A-D 4000/500 napi 1 szemet, E-vitamint 400mg-ot naponta. Ezek egy 50-60 kg-os ember adagjai. Érdekes lehet, hogy kg-okban határozódik meg az adag, de ez is teljesen logikus, hogy egy 120kg-os embernek pl. nem annyi kell, mint egy 60kg-osnak. Egyébként a gyerekeknél is a kiló számít. Szóval visszatérve Lenkeire, a nagymamám 91 éves, mikor elkezde szedni csak a C-vitamint és csak 1000mg-ot kb. 50kg szellemileg teljesen felfrissült. Nála csak a C-vitamin ezt fejtette ki. Némely készítménye drágának tűnik, de én kiszámoltam, napi 120Ft-omba kerül, szerintem ez nem olyan sok pénz, amit nem lehetne kifizetni. Ja, és persze nem csak neked kell ezeket a vitaminokat fogyasztani, hanem a párodnak is érdemes, különösen az E-t és a Folsavat. Ez nagyon fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!