Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit tennétek a helyünkben...

Mit tennétek a helyünkben Terhes vagyok?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok két napja erős pozitivat teszteltem. Elmondtam a szüleimnek hogy ne az legyen h eltitkoltam erre anyukám kiakadt. azt mondta vetesük el. De mi megszeretnénk tartani. Igy nem tudom mit csináljunk.
2011. jún. 1. 11:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Elsősorban neked és a párodnak kell eldönteni. A legfontosabb kérdések: hány éves a párod? van hol laknotok? dolgozik? érettek vagytok egy babára? mióta vagytok együtt?

Attól, mert 18 vagy lehet gyereked, persze csak ha van mire, mivel egy kisbaba nem a legolcsóbb mulatság. Mindent meg kell neki venned és nem mondhatod, hogy azért nem tud kiságyban aludni, mert nem volt rá pénzed. Remélem érted mire gondolok. Hatalmas nagy felelősség, de ha érettek vagytok rá és összeszoktatok valamint a háttér is meg van akkor miért ne?!

2011. jún. 1. 12:00
 2/16 anonim ***** válasza:
84%
Várj egy kicsit. Sokként érte őt. Egy-két nap múlva mond meg, hogy tudod, hogy nem jókor, de te nem tudnád feldolgozni, ha elvetetnéd. Az ne legyen indok, hogy ti meg akarjátok tartani, mert hűde szeretitek egymást. Szerintem őt a te külön lelkivilágod jobban fogja érdekelni. A te érzéseid és gondolataid. És tedd hozzá, hogy nagy szükséged van rá és segítsen neked. Szerintem erre nem lehet nemet mondani. DE gondold jól át. És fontos, ne támadj. Kérj, és beszélj.
2011. jún. 1. 12:00
 3/16 anonim ***** válasza:
76%
Tartsátok meg!Ha elveteted, egész életedben elkísér a bűntudat.9 hónap múlva a szüleid lesznek a legjobban elolvadva a kisbabától, ha most meg is vannak rémülve.Tanulni, dolgozni gyerek mellett is lehet!Biztos nem lesz könnyű, de a gyermeketek mosolya mindenért kárpótol majd!
2011. jún. 1. 12:01
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Ez jól eset .A párom 24 éves és dolgozik.

több mintv 1 éve vagyunk együtt. Szerintünk felkészültünk a gyerekre. De igy most megnehezitette sztem leülök mindjárt vele beszélni, hogy hogy legyen. Elvetetni nem lenne szívem. Mikortudom h ott van és fejlődik akisdrága :)

2011. jún. 1. 12:07
 5/16 anonim ***** válasza:
57%

Akkor én leszek a mumus. 22 éves vagyok, egyetemen utolsó éves, és ha besikerülne a baba, nem merném bevállalni, és valószínű a szüleim is elleneznék, mivel nekik kellene gondoskodnia a babáról, legalábbis anyagilag biztosan, mert ugyebár a kis támogatás, amit kapnék kismamaként, szépen mondva lószärt se ér egy újszülött, rohamosan növő babánál. Pár éve azt mondtam, hogy mindenféle lelkiismeret-furdalás nélkül befeküdnék ebben a helyzetben abortuszra, akkor még nem éreztem egy cseppnyi női-anyai ösztönt magamban, ma már nem tudnék bűntudat nélkül a műtőasztalra feküdni. Ha nem bírnám megtenni, akkor sem tartanám meg a babát. Az anyagiak miatt sem, és én még nem érzem magam elég érettnek magam az anyaságra - megszülném, de örökbe adnám.

Anyukád félelme teljesen jogos, főleg ha tegyük fel, valami gondja van a pároddal/párod családjával, vagy ha például nem éppen álltok anyagilag a csúcson. Valamint az is közrejátszhat, hogy elég fiatal vagy, neked még nem az anyaságra kellene gondolnod, attól függetlenül, hogy elég érettnek tűnsz, hanem tanulásra, szórakozásra, barátokra, a fél fiatalkorod odalesz a baba miatt - én ettől is óvnám a gyermekem anyaként.

De persze ott a másik oldal, amint ő is, mint anya, már megtapasztalt veled/veletek kapcsolatban, és te is meg fogsz: az a 9 hónap, amíg ott nő valaki a pocakod alatt, és az a valaki félig te vagy, félig pedig a szerelmed, aztán amikor meglátod, hogy milyen kis csúfság amikor kibújik, aztán az a kis csúfság rádnéz, elkezd nőni, rádmosolyog, rádnevet.... Na, hát erre még értelen felnőttként is azt mondom, hogy ez minden áldozatot megér :)

22/L

2011. jún. 1. 12:10
 6/16 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem először is menj el orvoshoz, mert a teszt még nem 100 %. Nekem is volt olyan, hogy pozitív lett a tesztem, és még sem voltam terhes.

Meg kell nézetni az orvossal, hogy minden rendben van-e a babával.

Kezdj el terhesvitamint szedni!

Anyud megbékél majd. A párod szülei mit szóltak?

Szakmát lehet tanulni gyerek mellett is. A főiskolások, egyetemisták fele diplomás munkanélküli lesz.

Mi is azt beszéltük a párommal, hogy 3 évig nem találtam munkát, ezalatt, már rég összehozhattunk volna egy gyereket.

Legalább te fiatal szülő leszel.

Egy ismerősömnek kiderült, hogy szívbeteg a babája. Az orvos mondta, hogy 2 lehetőségük van, vagy terhesség alatt megműtik, és később semmi baja nem lesz a picinek, de fennáll a vetélés veszélye, vagy majd sok műtét vár rá, ha megszületik. Ő a műtétet akarta választani, de hallgatott a családjára, és az ismerőseire... A fia 15 évesen már 14 szívműtéten esett át.

Soha nem bocsátanád meg, se magadnak, se anyudnak, ha elvetetnéd.

Ha nehezen is, de el lesztek.

Számoljátok át az anyagi részét, mi az, ami nagyon fontos a babának. Beszéljétek meg anyukáddal, hogy ti már beszéltetek erről, és kiszámoltátok, hogy kijöttök anyagilag. Ha látja, hogy nincsenek anyagi gondjaitok, beszéltetek a te "tovább"tanulásodról is, már lehet hogy jobban áll az egészhez.

Lehet használt dolgokat is venni. A barátnőm kétszáz-ezerért vett babakocsit, és csak szenved vele, mi 46000-ért néztünk ki újat, olyat, amit mindenki dicsér.

Sok sikert nektek!

Kérdezzétek meg az önkormányzatnál, hogy ők adnak-e babakelengye támogatást! Ha a babával együtt az egy főre jutó jövedelmetek nem haladja meg az 57000-t (öregségi nyugdíj kétszerese), akkor lehet kapni, de nem minden önkormányzatnál.

Tehát 57000*3=171000 Ft. Te fogsz kapni 38000-t majdnem, ha a párod fizetése nem haladja meg a 171000-38000=133000-t, akkor kaphattok.

Ha kiderül, hogy tényleg terhes vagy, a párod szóljon a munkahelyén, hogy apuka lesz, és lehet, hogy adnak béremelést, és ha kap cafeteriát, akkor választhat egészségpénztári tagdíj hozzájárulást, amivel egy csomó mindent megvehettek a babának, és ha bekülditek a számlát nekik, kiküldik a pénzt.

2011. jún. 1. 13:10
 7/16 anonim ***** válasza:

A legfontosabb, hogy nyugodj meg!

Anyukádnak is valószínűleg kell egy-két nap, amíg feldolgozza a dolgot és lehiggad. Nem tudom hogy álltok anyagilag, el tudnátok-e látni ketten a pároddal a babát, vagy szükség lenne a te és a párod szüleinek segítségére is?

2011. jún. 1. 13:15
 8/16 A kérdező kommentje:

A páromnak van egy 8 éves öcse neki meg van kiságya etetöszék és sok ruha. barátnőmnek egy 16 hónapos lánya van nekik is meg van minden és azt mondták mindent kölcsön adnak. csak a piperköc cucok kelenek. igy már jobban hangzik.

beszéltem anyuval higatan és azt mondta én dönésem de szerinte fiatal vagyok.

2011. jún. 1. 13:38
 9/16 anonim ***** válasza:
12:10-es szerintem többet ér mindennél a saját gyermekünk élete mint a fiatalkorunk....ugyan már,tartsd meg,a tiéd.Lehet, hogy hülyének fogtok nézni, de én abba hiszek, hogy a "kis lelkek" minket választanak szülőknek és ha téged kiválasztott akkor ne mondj le róla!Sok egészséget a babához, remélem jól döntessz :)
2011. jún. 1. 15:12
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Nézd én a helyedben BIZTOS hogy megtartanám,ha tényleg úgy érzed hogy jól megvagytok a pároddal!!!!

Nem tudhatod hogy mit hozna az élet egy abotusz után.....

Nekem nem volt abortuszom hála Istennek,de sajnos azt tudom hogy milyen ha nem sikerül a Baba,pedig minden adott!!!!3 éve próbálkozunk vele.Orvostól-orvosig sajnos.Hidd el egy kis spórolás kérdése.9 hónap alatt is tudtok spórolni valamennyit.Mellesleg egy kis otthon végezhető munkát beválalhatsz te is amíg jól érzed magad és tudod csinálni!Az is több mint a semmi.Sajnos mi még orvosra gyűjtögetünk,de jobb lenne már egy kis manó miatt. Meg a mai világban ha azt várjátok hogy minden meglegyen és jól éljetek SOHA NEM MENTEK EGYRŐL A KETTŐRE,ÉS SOHA NEM LESZ CSALÁDOD!Nyugodtan lepontozhat az aki akar,ez csak egy magán vélemény.A végén úgyis mindenki maga dönt.

Fel a fejjel és hallgass a szívedre!!!!

2011. jún. 1. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!