Egyetem mellett szeretnék teherbe esni, de azt nem nagyon tudom, milyen juttatásokat kaphatok így, GYES? Vagy családi pótlék? Ja, és úgy, hogy ha mellette nem dolgozom, majd csak utána.
Csak a gyes és a családi pótlék jár. Én is így csináltam, de utólag azt mondom, jobb lett volna fél évig dolgozni és utána vállalni be a babát. Nem mindegy, hogy havonta 25 ezer körül kapsz 3 éven át vagy az első két évben havonta jóval többet. A második gyerekem előtt dolgoztam és így 91 ezer volt a gyedem havonta a kereset függvényében.
Biztosan jó okod van rá, hogy így szeretnél szülni, de ha megteheted, válaszd inkább az utóbbit. (és ha anyagilag rászorulsz)
Szia!
Nekem sajna még nincs babám, de én is érdeklődtem már ezügyben.
Az egyetem munkaviszonynak számít. Ha a végzésed után 2 éven belül teherbeesel akkor még beleszámítanak az egyetemi éveid.
Utána azonban törlődik(szuper egy rendszer). Én a PhD utolsó évében érdeklődtem mindennek utána. És döbbenten hallgattam, hogy a posztgraduális képzés már sehova sem számít be. Én akkor már 4 éve végeztem az egyetemen. Szóval úgy álltam mint egy kisiskolás aki babát szeretne.
Most telik le nekem is a fél év munkaviszonyom(bár sajnos a baba még mindig nem jön), de már hallottam olyat is hogy jövőre a fél év munkaviszonyt egy évre akarják növelni.
Ma már itthon semmi se biztos.
Sok sikert
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!