Mi az igazság a megszakításos védekezéssel kapcsolatban?
lehet nem ide kellene írnom, de a szerelem szex témakörben még nem kaptam értelmes választ semmire. szóval:
nagyon sok helyen olvasni, hogy az előváladék tartalmaz spermiutmot. sok más helyen meg azt olvasni, hogy nem tartalmaz, de kerülhet bele úgy, hogy ha a húgycsőben maradt sperium egy előző ejakulációból, ha a férfi nem vizelt azóta. melyik az igaz? és vajon azért olyan magas a megszakítás mellett teherbe esők száma, mert tényleg teljesen megbízhatatlan, vagy azért, mert ebben a statisztikában benne vannak azok is, akik csak azt mondják, hogy így estek teherbe, meg azok is akiknek a (főként fiatalabb) párja csak azt hitte, hogy meg tud allni időben?
Én két dolgot tudok ezzel kapcsolatban mondani:
1. A dokim azt mondta, hogy így is teherbe lehet esni, mert az előváladék is tartalmaz spermiumokat és nem kicsi az esély így sem a terhességre.
2. Az egyik ismerősöm így lett terhes.
Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni:
Nem szedhetek semmilyen gyógyszert ezért megszakítással védekeztünk.
3.-jára vagyok terhes.
NEM BIZTONSÁGOS!!!
Az előváladék igen is tartalmaz spermiumot!
Mi 6 évig "védekeztünk" így, és nem lett baba belőle (ha sikerült volna sem lett volna baj, azért választottuk ezt a módszert). Aztán eldöntöttük, hogy legyen baba, és elsőre összejött. Úgyhogy szerintem, ha a férfi valóban időben kijön, akkor igen kicsi az esélye a terhességnek.
S szerintem sokan mondják, hogy így estek teherbe, annak ellenére, hogy ebben nem lehetnek biztosak. Ők "javítják" a statisztikát.
Persze biztos van olyan, aki tényleg így lesz terhes, de szerintem ennek pontos számát, pontos statisztikáját soha nem fogja senki kideríteni.
Hát ha valaki allergiás rohamot kap a gumitól, a gyógyszertől rosszul van stb. akkor azt gondolom, hogy megoldás lehet a megszakítás. Az élvezetnek vannak kategóriái, és ne képzeld azt, hogy útközben abbahagyjuk, és nincs végkifejlet...de van, csak kicsit másképp. S még jó is.
Tehát én sem agyalok azon, hogy más hogy a fenébe tudja élvezni gumival. :)
Aki a megszakítást vállalja, az pontosan tudja mit vállal. Legalábbis logikusan. Ha emellett besikerül egy gyerek, akkor az természetesen nem véletlen, és nem is kell rajta meglepődni, ezt én is tudom.
12:15
Teljesen egyet értek veled. Gyógyszert szedtem 4 évig ami azt eredményezte, hogy nem kívántam az együttlétet. A gumival pedig a párom nem élvezte úgy, úgyhogy ha más választás nincs hát szerintem ez is jó. Persze nem olyan biztonságos...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!