Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért jön össze valakinek...

Miért jön össze valakinek rögtön a baba, aki akarja, annak pedig nem?

Figyelt kérdés

Ma este az egyik közeli barátnőm bejelentette, hogy babát vár. Egyedülálló anya mellesleg. Nov. 29-én volt egy egyéjszakás kalandja, védekezéssel. Menstruált folyamatosan és semmi panasza nem volt. Hétfőn elment orvoshoz, mert egy kicsit hízott, pedig fogyi tablettát szedett. Elküldték nődokihoz és kiderült hogy 14-16 hetes terhes. A vérzés ellenére mind a ketten jól vannak és makk egészségesek, pedig mostanában görcsöl és eléggé vérzik. Nem kell sem pihennie, sem gyógyszert szednie. Bár ő nem őrül neki, de azért leírtam nektek, hogy vannak még csodák, megjegyzem, az első terhessége is későn derült ki, mert menstruált és semmi panasza nem volt. Remélem ezzel a storyval van akinek tudtam segíteni, hogy van remény.

Mi is már fél éve babát szeretnénk, eddig sikertelen, ő meg nem is gondolt rá, és egy éjszaka alatt összejött.

Hogy mi a titok, nem tudom, rejtély, sors, ki tudja.

Mindenkinek minden jót kívánok, jó egészséget, és kitartás, mindig van remény.

2009. márc. 11. 21:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Akinek gyorsan osszejon a baba, persze hogy nem olyan egyutterzo azzal, akinek nem sikerul. Hiszen nem tudja mit jelent az az erzes. Oszinten, en se tudom.

De nemcsak ezzel, hanem mindennel ugy van mindenki, hogy csak akkor erzed at mit jelent egy problema, amikor te benne vagy, vagy benne voltal, megtapasztaltad mar.

2009. márc. 12. 10:44
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Elismerem,hogy azt a fájdalmat ami evvel jár(lelki értelemben gondolom) én nem tudom érzékelni,de hogy közömbös lennék azt nem hiszem.Azt,hogy azt mondom:"szegény de sajnálom"az nem segít sőt sokszor olyannak tűnik ez a mondat mintha bántás lenne.Ha valahogy tudnék másképp segíteni biztos segítenék....De ahogy az ellőttem lévő is írta,hogy amíg valaki nincs benne az nem tudja másként nézni, és értékelni a dolgokat.
2009. márc. 12. 13:55
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok csajok!Nem akarok vitát indítani,csak biztatni mindenkit:mi nagyon akartuk a babát,és elsőre összejött,és az ismerősi körömben szinte mindenki babás lett 4 hónapon belül.Lehet,hogy a "teherbeesési sztorik",sikertörténetek is erőt,kitartást adhatnak azoknak,akiknek esetleg régebb óta nem jön az utódka.Hogy min múlik a dolog?Tényleg rejtély,főleg ha valaki makkegészséges.Mondjuk nekem "könnyű" volt,mindig tudtam,hogy mikor van peteérésem,és akkor bumm bele! :) De visszatérve a kérdésre:nem feltétlenül nem sikerül a baba annak,aki nagyon akarja,lásd mi.
2009. márc. 12. 16:45
 14/17 anonim ***** válasza:
65%
Én nem kívánom neked,hogy átéld azt,hogy minden hónapban megjön a vérzésed.Ha késik tesztelsz,és csak egy csík van.Kiborító!Én másfél évig ezt csináltam.És jó pofit kellett vágnom a környezetemben teherbe esett nőknek.Közben a könnyeimet nyeltem és a szívem szakadt meg.Lehet,hogy túlságosan rágörcsöltem,ezért nem sikerült,de nem biztos.Aztán mikor kopogtatott a gólya csak pár hétig élvezhettem a terhességet,és elvetéltem.Hiába vágytam,vigyáztam rá,óvtam mindentől,nem akart velem maradni.Ezt a rémálmot se kívánom neked.Persze mindenkinek a saját problémája a legnagyobb,de a védekezésnek számtalan módja van azonkívűl is amit felsoroltál.Léteznek hormonmentes hüvelykúpok,tabletták...stb.Én szívesebben viselném el a Te problémádat.Mert az enyém,és azoké akik hiába próbálkoznak sokkal fájdalmasabb!
2009. márc. 12. 22:03
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Egy olyan emberrel akinek ilyen problémája van(és hidd el együtt érzek veled,bár tudom ez kevés) nem akarok vitatkozni és nem is érdemes...mert mint mondtam én meg tudom érteni,hogy nagyon tud fájni...ezt soha nem is vitattam.De gondolom a "védekezést" azt nekem írtad hisz én mondtam,hogy sajnos csak az éberség a legjobb védekezés nálam.Írtam,hogy fogamzásgátló tablettákat nem szedhetek orvosi okokból.(ha érdekel a májam miatt nem lehet...) nem a hormonok miatt.A gumira és a kúpokra is erősen allergiás vagyok...és kerestem több orvost is (jobbnál-jobbakat..) de ők sem tudnak segíteni...de igazad van a te eseted sokkal fájdalmasabb!!!
2009. márc. 13. 09:35
 16/17 anonim ***** válasza:
37%
Szia! Azért ezeken kívül van például a spirál? vagy én még nemrég hallottam róla: a hüvelygyűrű, ami állítólag nagyon jó és olyanok használják akiknek a spriál nem megfelelő. Ezeket, ezt is most hallottam, hogy mindenféle anyagból gyártják az aranytól elkezdve.
2009. márc. 13. 09:55
 17/17 anonim ***** válasza:
:) hol van az már? A spirál már rég kiesett,akárcsak a "gyűrű".Az orvosok is tanácsolták,és ki is próbáltuk.Mind a kettőnél nagyon erős allergia lépett fel.1 megoldás maradt az pedig a petefészek elkötése....de ebbe nem megyek bele...én már nem keresgélek,és nem kísérletezek a megfelelő fogamzásgátló eszközöknél,hisz a partneremmel így is tökéletesen megvagyunk....és ez a lényeg....
2009. márc. 13. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!