Hogy lehet méhenkivüli terhesség?
Szia!
Az előző válaszolónak igaza van. Én annyival egészíteném ki, hogy a petefészek és petevezeték között nincs közvetlen kapcsolat, csak egy vékony hártyaszerűség (a petevezeték végén a petefészek felől csillószőrök vannak, amik a petesejtet betereli a petevezetékbe). Ha a pete éppen kiszabadult és az ondó megtermékenyíti a petefészek közelében, akkor nem biztos, hogy a megtermékenyített petesejt a petevezető felé indul, mert kikeveredik a hasüreg felé (a csillószőrök nem "kapják el"). Ez is egy lehetséges verzió. Remélem, nagyjából érthető voltam.
Üdv
A harmadik válaszolónak: eü-t tanultam, orvosoktól tudom, amit megpróbáltam leírni.
"A pete az esetek nagy többségében (kb. 90-95%-ban) a petevezetékben kezd fejlődni, de ideig-óráig a petefészekben, a méhnyakban, a hüvelyben, a hasüregben (a bélfodron vagy a széles méhszalagon) és a csökevényesen fejlődött méhszarvban is megvannak ennek a feltételei. Minthogy a méhen kívüli terhesség életveszélyes helyzetbe sodorhatja az anyát, mielőbbi kórismézésével és a terhesség megszakításával nagy bajt előzhetünk meg."(drimmun.com)
Amit nem tud az ember, az nem biztos, hogy nem létezik!
Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!