Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Febr.28-án felakartak mondani,...

Febr.28-án felakartak mondani, de elértem egy másik munkakört, persze, azért, hogy táppénzre mehessek. Ez a munkakör egy elég gennyes lett volna, főleg, hogy babát akarok. Ha felmondanék, akkor 2.5 év után részesülnék Gyedben?

Figyelt kérdés
2009. márc. 11. 11:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

11-18as vagyok, köszi, akkor csak jár gyed és csakis az, mert én is a biztosítási jogviszonyt értelmeztem,

és nemcsak az kap gyedet aki tgyást kapott, mert van más is aki jogosult

2009. márc. 11. 14:59
 12/12 anonim ***** válasza:

Szia! Hát igen, az egyszerű eset, aki jelenleg dolgozik és az igénylést megelőző két éven belül van 180 nap biztosítási ideje, az a gyerek születése után jogosult TGYES-re és GYED-re is. Választhat, hogy melyiket kéri, persze a TGYES fogja kérni először mert az nincs lekorlátozva, vagyis az is mint a GYED a naptái napi átlagkereset 70 %-a, de nincs meghatározva maximum összeg mint a GYED-nél, ez annál fontos, akinek magasabb a keresete, utána igényli a GYED-et.

utolsó előtti

2009. márc. 11. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!