Babások és babavállalók, mennyi a havi keresete a családotoknak? Mennyivel vállaltátok a gyerkőcöt, és hogy éltek?
Ez szomorú!
A férjem is több mint egy évig ezt hajtogatta.
Most meg már bánja. Szinte 2 éve, hogy nem jön össze.
Nem tudom hány évesek vagytok, de az idő ellenünk dolgozik és van amit pénzen nem lehet megvenni.
A munkám miatt sok emberrel találkozom, és a gazdasági helyzetükre is van rálátásom.
Azt tapasztalom, hogy a gyerekvállalás általában nem pénz-kérdés, legalábbis az első nem. Komolyan el kell gondolkozni azon, hogy mi van az "indok" mögött.
Szorítok Neked.
Egyszerűen nem értem, hogy miért kellett az első válaszolót lepontozni. A kérdező összeget kért, megkapta. Nem értem, hogy egyeseknek miért fáj az, ha a másik jól keres (ezt már én is megkaptam, mert max. GYED-re vagyok jogosult). Na mindegy, csak egy kicsit bosszantó.
Mi úgy vállaltunk gyereket, hogy a férjem havi nettó 130 eFt körül keresett, én 150eFt-ot, viszont a férjem cége elég sok pluszt ad: kajapénz, ruhapénz, eü. pénztár.
Most én max. GYED-et kapok (nettó kb. 84 eFt), a férjemnek változatlan a fizetése, a havi bevételünk csp-vel együtt: 230eFt.
Van egy 5millióFt-os lakáshitelünk (havi törlesztés kezdetben 36eFt, most 45eFt), van egy személyi hitelünk (kezdetben 25eFt, most 38eFt), van két autónk (egyikkel a férjem jár vidékre dolgozni - ez kb. 50eFt, ebből kb. 18-at fizet a cég, a másiktól nem tudunk megszabadulni, kb. 8 hónapja szerelőnél van), a lakás fenntartása kb. 50eFt, a személyi hitel miatt nekem van egy életbiztosításom (havi 6eFt), a férjemnek a korábbi munkája miatt kötelező volt az életbiztosítás (havi 15eFt), ez összesen: 186eFt havi kiadás, azaz marad 44eFt-unk. És akkor még nem vettünk semmit a gyereknek, nem ettünk, nem vettünk ruhákat (ez utóbbit el tudnánk számolni év végén, addig viszont meg kell előlegezni).
Azért mert az embernek viszonylag sok a bevétele, még nem biztos, hogy jól él.
Szerintem írjátok össze, hogy mennyi a havi bevételetek, kiadásotok, ha pont kijöttök, akkor sem lehetetlen egy gyereket felnevelni, csak ügyeskedni kell.
Abból a szempontból megértem a párodat, hogy a ti havi bevételetek egy helyről jön, sajnos ma senkinek sincs bebetonozva az állása, biztosabban állnátok, ha úgy mennél el babázni, hogy van egy hely, ahova vissza tudsz menni, ha beüt a mennykő és a férjednek kell otthon maradnia.
Első válaszoló vagyok. Köszönöm a 11:12-es válaszolónak a hozzászólását, én se nagyon értettem miért lettem lepontozva.
Igaz, hogy nem a pontok számítanak, de ha jobban belegondol az ember, elmegy a kedve a válaszolgatástól, ha csak lepontozzák. Lehet, hogy a kérdező nem veszi figyelembe a választ, ha látja, hogy milyen kis százalékban ad hasznos választ. Csak ezért érdekel a pont.
Sajnálom, ha valakit bánt, hogy viszonylag jól keresek, de nem tudhatjátok, hogy ezért mennyit és mit dolgozok...
Köszi még egyszer!
A kérdezőnek:
Ez csak kifogás! Nővéremék ennyiből tartanak el két gyereket, fizetik a lakáshitelt, és a kocsihitelt.
Minden megoldható, csak akarni kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!