Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Babások és babavállalók,...

Babások és babavállalók, mennyi a havi keresete a családotoknak? Mennyivel vállaltátok a gyerkőcöt, és hogy éltek?

Figyelt kérdés
A kérdés lehet indiszkrét, de kíváncsi vagyok ki mennyiből csinálja...a párom arra hivatkozva nem mer babát vállalni, hogy havi 150 000ből nem lehet fent tartani egy házat, autót, gyereket.
2009. márc. 4. 19:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%

Ez szomorú!

A férjem is több mint egy évig ezt hajtogatta.

Most meg már bánja. Szinte 2 éve, hogy nem jön össze.

Nem tudom hány évesek vagytok, de az idő ellenünk dolgozik és van amit pénzen nem lehet megvenni.

A munkám miatt sok emberrel találkozom, és a gazdasági helyzetükre is van rálátásom.

Azt tapasztalom, hogy a gyerekvállalás általában nem pénz-kérdés, legalábbis az első nem. Komolyan el kell gondolkozni azon, hogy mi van az "indok" mögött.

Szorítok Neked.

2009. márc. 4. 23:26
 12/16 A kérdező kommentje:
Szerintem csak fél, hogy nem tud majd mindent megadni, és akkor "kudarcot vall"...a 150et úgy számoltam, hogy én most munkanélküli vagyok, így a gyesre 25e-et számoltam, párom olyan 120-130 között kerse havonta. Ennél lejjebb nem megy a fizuja, ha nem akarja. De persze én is keresek munkát ezerrel, de már vagy másfél hónapja semmi...és akkor még félre is akartam tenni...de egyre kilátástalanabb. :S
2009. márc. 5. 06:45
 13/16 anonim ***** válasza:

Egyszerűen nem értem, hogy miért kellett az első válaszolót lepontozni. A kérdező összeget kért, megkapta. Nem értem, hogy egyeseknek miért fáj az, ha a másik jól keres (ezt már én is megkaptam, mert max. GYED-re vagyok jogosult). Na mindegy, csak egy kicsit bosszantó.

Mi úgy vállaltunk gyereket, hogy a férjem havi nettó 130 eFt körül keresett, én 150eFt-ot, viszont a férjem cége elég sok pluszt ad: kajapénz, ruhapénz, eü. pénztár.

Most én max. GYED-et kapok (nettó kb. 84 eFt), a férjemnek változatlan a fizetése, a havi bevételünk csp-vel együtt: 230eFt.

Van egy 5millióFt-os lakáshitelünk (havi törlesztés kezdetben 36eFt, most 45eFt), van egy személyi hitelünk (kezdetben 25eFt, most 38eFt), van két autónk (egyikkel a férjem jár vidékre dolgozni - ez kb. 50eFt, ebből kb. 18-at fizet a cég, a másiktól nem tudunk megszabadulni, kb. 8 hónapja szerelőnél van), a lakás fenntartása kb. 50eFt, a személyi hitel miatt nekem van egy életbiztosításom (havi 6eFt), a férjemnek a korábbi munkája miatt kötelező volt az életbiztosítás (havi 15eFt), ez összesen: 186eFt havi kiadás, azaz marad 44eFt-unk. És akkor még nem vettünk semmit a gyereknek, nem ettünk, nem vettünk ruhákat (ez utóbbit el tudnánk számolni év végén, addig viszont meg kell előlegezni).

Azért mert az embernek viszonylag sok a bevétele, még nem biztos, hogy jól él.

Szerintem írjátok össze, hogy mennyi a havi bevételetek, kiadásotok, ha pont kijöttök, akkor sem lehetetlen egy gyereket felnevelni, csak ügyeskedni kell.

Abból a szempontból megértem a párodat, hogy a ti havi bevételetek egy helyről jön, sajnos ma senkinek sincs bebetonozva az állása, biztosabban állnátok, ha úgy mennél el babázni, hogy van egy hely, ahova vissza tudsz menni, ha beüt a mennykő és a férjednek kell otthon maradnia.

2009. márc. 5. 11:12
 14/16 anonim ***** válasza:
Amióta az eszemet tudom, mindig Anyának készültem.. Az valahogy sose járt a fejemben, hogy arról az oldalról közelítsem a témát, hogy anyagilag mennyi kell ahhoz, hogy az ember babát vállaljon. Mi a férjemmel Bp-en átlagos fizetésből (kettőnknek kb. nettó 360e Ft+juttatások) élünk, többen hasonlóak vagy ennél jobb körülmények közöttiek a környezetünkben. Van egy két szobás kis lakásunk és pici hitel (diákhitel és kamatmentes céges kölcsön) amit fizetünk. Minden évben megyünk nyaralni és félre is tudunk tenni (ha bővül a család építkezni szeretnénk). Csak a baba várat még magára... Már a 11. próbálkozós ciklusomat taposom...
2009. márc. 5. 12:26
 15/16 anonim ***** válasza:
50%

Első válaszoló vagyok. Köszönöm a 11:12-es válaszolónak a hozzászólását, én se nagyon értettem miért lettem lepontozva.

Igaz, hogy nem a pontok számítanak, de ha jobban belegondol az ember, elmegy a kedve a válaszolgatástól, ha csak lepontozzák. Lehet, hogy a kérdező nem veszi figyelembe a választ, ha látja, hogy milyen kis százalékban ad hasznos választ. Csak ezért érdekel a pont.

Sajnálom, ha valakit bánt, hogy viszonylag jól keresek, de nem tudhatjátok, hogy ezért mennyit és mit dolgozok...

Köszi még egyszer!

A kérdezőnek:

Ez csak kifogás! Nővéremék ennyiből tartanak el két gyereket, fizetik a lakáshitelt, és a kocsihitelt.

Minden megoldható, csak akarni kell!

2009. márc. 5. 13:19
 16/16 A kérdező kommentje:
Utolsó! Igazad van...csak akarni kell...ő meg nem mer...de ha lenne állandó munkahelyem, teljesen máshogy állna a dologhoz...köszönöm a válaszokat, mindegyik hasznos volt, több szemszögből jobban lehet megítélni a helyzetet, így várok még további válaszokat is!
2009. márc. 6. 06:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!