Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Létezik olyan nő, aki nem...

Létezik olyan nő, aki nem képes szeretni a gyerekét?

Figyelt kérdés

Édesnek tartom a babákat meg minden, de igazából nem tudnék mit kezdeni egy gyerekkel. Nem tudom hogy kéne hozzá beszélni, nem tudnám elképzelni, hogy gügyögjek neki, mondókákat tanuljak, szoptassak, leüljek vele játszani és egyebek. Nincs gyerekem, de ismerősök gyerekeinél mind ezt tapasztaltam. Soha nem is fogok szülni, mert úgy érzem ez a helyzet a saját gyerekemnél se változna. Valahogy sosem mozgattak meg a babák. Sosem ájultam el, és közben vágyakoztam arra, hogy : nekem mikor lesz már? Volt már valaki így? Lehetőleg olyanok írjanak, akik már szültek és korábban így éreztek. Megváltozott a helyzet? Persze mások válaszait is szívesen várom.

19/L

2011. ápr. 13. 21:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Teljesen megértelek,mert még fiatal vagy.Én 18évesen mentem férjhez és úgy alakult,hogy nem született gyermekünk,pedig szerettünk volna.Mindig azt gondoltam,hogy én aztán nem fogok szülni,csakis császárral,és nagyon állatias-nak ítéltem a szoptatást.Tehát gyerekes ésszel álltam a dologhoz.És úgy alakult,hogy 15évig nem lett baba és már annyira vágytam rá 30éves korom után,hogy azt mondtam ha 3napig vajúdnék az sem érdekelne....Bármit megadtam volna érte.Ma 35éves vagyok és van egy másfél éves kislányom,akit simán szültem és sírtam 3napig,mert kevés volt a tejem,nem tudtam szoptatni.Mellszívóval fejtem éjjel-nappal,hogy azt kapja...Szóval a szülést csodálatos élménynek éltem meg,hihetetlen szép volt...A kislányom pedig az életben a legfontosabb.Innét éreztem az életem kiteljesedni....

Majd te is felnősz hozzá,hogy vágyj majd a gyermekre,még nagyon fiatal vagy,nincs ebben semmi rendkívüli.De ne feledd,a nők ezért születnek,én nem cserélnék egy férfival sem.Ezt majd csak akkor érted te is meg...

2011. ápr. 13. 22:26
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia,

Én 18 éves vagyok, és ugyanúgy érzek mint te. Bár én aztmondanám magamra hogy karrierorientált vagyok inkább, mint anya típus. Egész pontosan annyira ,hogy el sem tudnám képzelni, hogy valaha saját gyerekem legyen Mostanában viszont hobbiból szoktam nézegetni ezt a topicot, és már kicsit másként állok a témához, hogy MAAAJD EGYSZEEER talán lesz gyerekem.

De attól függetlenül hogy pár év mulva hogy döntesz, lehetsz boldog, és az a legfontosabb. :)))

18/L

2011. ápr. 13. 23:32
 13/16 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, én 31 éves vagyok, 2 hónapja szültem, eddig abszolút nem voltam anyatipus- nem is értettem, mások miért vannak oda ezért az egészért-, de tudtam, hogy egyszer talán lesz gyerekem- ha majd úgy érzem.. Hát nem éreztem úgy, de a férjem unszolására belevágtunk- borzasztó volt a terhességem, végig émelyegtem (ettől persze még inkább elment a kedvem az egésztől, de már nem volt visszaút) aztán láss csodát, megszületett a babám, és azóta odavagyok érte, már nem is értem, hogy gondolhattam eddig olyanokat, hogy minek az egész. Mindenem ő! Te is igy fogsz érezni, de ne hamarkodd el, még bőven ráérsz, éld az életed, ne is nagyon foglalkozz ilyen kérdésekkel. :-)
2011. ápr. 14. 00:16
 14/16 anonim ***** válasza:

kedves 23:32!

Ha Neked az olvasgatástól már változik a véleményed, hát akkor már ezért megéri, hogy ide írogatunk, és töltjük a drága időt a gép előtt mi "öregek" :-), hogy Ti fiatalok lássátok, reményt kapjatok, és kicsit átérezhessétek, hogy milyen csodálatos(de egyben fárasztó, és néha fájdalmas is) szülőnek lenni.

Tanuljatok, bulizzatok, éljetek, legyen egy szerető párotok, meg egy kis kecó, teljen el 5 év utána pedig kívánom, hogy átéljétek ezt a mindent betöltő érzést, az anyaságot!

az egyik válaszadó a sok közül

2011. ápr. 14. 06:20
 15/16 anonim ***** válasza:
Szia!Ne keseredj,én sem voltam oda a gyerekekért.A barátnőm 18-sen szült én 20 voltam akkor,és egyáltalán nem rendített meg a dolog.Most 31 vagyok és vissza gondolva tényleg nem foglalkoztam a terhességgel,max.annyi hogy én még nem szülök az biztos,imádtam élni,bulizni,nekem aztán nem kell gyerek!gondoltam.Aztán megismertem egy év múlva a férjemet,majd kb.1év múlva terhes lettem(csúnya így mondani,de becsúszott)22 évesen lettem terhes.Teljesen lelkibeteg lettem minden bajom volt fel sem fogtam hogy mi történik,el akartam vetetni,lepergett elöttem az életem,hogy most mi lesz!?Ezek a gondolatok után mondtam el a barátomnak(aki már a férjem)és ő örült neki,megbeszéltük hogy tartsuk meg.A terhességem nagyon jó volt,kb.az 5.hónapban mozdult meg a baba,akkor mozdult meg bennem is valami,az anyai ösztön.Valami csodálatos érzés kerített magába,nem is hittem volna elötte hogy így fogom várni a babámat,én a nagy bulizos..Nagyon boldog voltam és vagyok.A szülés leirhatatlanul szép dolog volt ahogy a szemeivel nézett vissza rám,hát mondom alig tudom leírni..szóval ő az életem értelme a mai napig is.Nem számít semmi csak a családom.míg előtte minden héten buliztam,most talán évente 2-szer ha elmegyünk valahová.De nem hiányzik,anya lettem és ettöl megváltoztam,átértékelődött bennem minden,a fiam és a férjem a legfontosabbak az életemben.Egyszer azt mondta valaki nekem hogy egy anya a gyerekéért él,hát ez igaz,tényleg ő érte élek,meg a férjemért,de egy gyerek más mint a szerelmed,erősebb a gyerek és az anya közti kötelék.Majd eljön a te időd is,és ha ilyen gondolataid vannak amiket írtál,akkor te is biztos jó anya leszel,nálad is beindul az anyai ösztön.Élvezd az életnek azt az oldalát amit most élsz,és késöbb egy pár év múlva élvezd azt,amikor már anya leszel.
2011. ápr. 14. 07:32
 16/16 anonim ***** válasza:
Szia! Én 25 éves koromig hajtogattam, hogy nem kell még gyerek, első a munka, pénzt kell keresni, ki kell élni magunkat stb. Aztán összeházasodtunk, házat építtettünk és 27 éves koromban úgy gondoltam, hogy na, itt az ideje, abba kell hagyni a védekezést. 3 évig nem estem teherbe. Minden egyes beavatkozás előtt (inszem, lombik) szinte a fejemet vertem a falba, hogy miért nem előbb kezdtük el. Mert akkor már annyira vágytam a gyerekre!!! Mai fejjel mindenkinek azt tanácsolnám, hogy ha megvan mindenük (normális anyagi színvonal, lakás, biztos háttér), akkor legkésőbb 25 évesen vágjanak bele. Még ha akkor nem is érzi teljesen úgy, hogy minden működni fog és hogy annyira vágyik a gyerekre. Később biztosan meg fog változni. Ha előbb nem, akkor a 9. hónap végére. Szóval ne ess kétségbe, de ne is beszéld be magadnak, hogy nem kell gyerek. Egyenlőre kerüld ezt a témát, foglalkozz minden mással és majd ha eljön az ideje, akkor formáld át a gondolkodásod.
2011. ápr. 14. 09:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!