A párommal régóta szeretnénk babát. Valószínüleg egy csomó orvosi vizsgálat vár ránk. Fájdalmasak ezek a vizsgálatok?
Nem kellemesek... Három ciklust követek végig, hogy látnak e érett petét, ezt középidőben végzik. Két vérvétel egy a ciklus 3. napján, egy a 21. napon. Majd petevezeték átjárhatósági vizsgálat, na ez eléggé fájdalmas. Ha nem átjárható egyik petevezeték sem akkor ezt megpróbálják átjárhatóvá tenni, ezt szerencsére nem tudom milyen érzés.
Ezek a vizsgálatok nálad.
Férjnél sperma vizsgálat.
Írj, ha töbet szeretnél tudni valamiről.
Nekem most volt az első inszeminációm.
egy csomó vérvétellel kezdődik, ami nem fáj, ha hormon gond van, akkor gyógyszeres kezelés vár rád, ha a hormonok rendben vannak, akkor jön az anatómiai vizsgálat, HSG, vagyis a petevezeték átjárhatóságának vizsgálata, ami kvázi műtét, több módszer van, van amelyik fáj és van, amelyik kevésbé gáz, van olyan, hogy a méh tükrözéssel laparoszkóposan csinálják egyben a két vizsgálatot, aztán jön az inszemináció, ha az sem ok., akkor a lombik, ami stimulálással és punkcióval jár, ez is kellemetlen, kicsit "komolyabb" beavatkozás.....
eközben a párodnak csak ejakulálni kell egyet....
Az első vagyok. Szerintem azért a férfinek sem olyan egyszerű a helyzete. Őt is megvizsgálják alaposan. És szerintem egy normális férjnek rettenetes, hogy a feleségével mindent megtesznek, de ő nem tud segíteni...
Én látom a férjemen, hogy nem könnyű neki, lehet hogy nem testileg de lelkileg igen.
Nem fájdalmasak,csak kellemetlen!Nálam egy ciklusban volt 2 vérvétel.Utána HSG átjárhatósági,ez nekem nem fájt,csak egy kicsit görcsöltem,és vérezgettem utána.Nekem átjárható volt,lehet azért nem fájt.Utána stimulálták a ciklusomat és jött az inszemináció.
A páromnál 1-szer volt vérvétel,és andrológiai vizsgálat,ez olyan mint az urológia.Kétszer spermavizsgálat.Mi ahova járunk,ennyi vizsgálat volt.
Szia!
Írtam Neked privát üzenetet!
Hát azért a "párodnak csak " ejakulálni kell... ez nem egészen ilyen egyszerű.
Nálunk a férjem velem volt minden alkalommal, vérvétel, UH HSG, végigülte a sort, láttam, gáz neki, hogy ezt kell megélnie.Majd őt is kivizsgálták..
A HSG vizsgálat nem épp kellemes, de túl lehet élni, -ha átjárható, ha nem, állítólag nagyon fáj-.
Mi most értünk végére a kivizsgálásoknak. Kb. 2-3 hónapig tartott. Annyi igaz a mi esetünkben, hogy egyszerűbb lett volna, ha a férfival kezdik, mert nálunk spec. a párom spermaszáma kevés :( velem minden OK.
Ne izgulj!!!
Köszönöm a bíztatást! A hormonvizsgálatokon már túl vagyok. Elvileg
csütörtökön lenne HSG-m, de pont most jött meg a havim, vagyis csak
barnázgatok+negatív a terhességi tesztem. Lehet hogy emiatt el kell
halasztani.
A hormonvizsgálatok megvoltak, ott volt egy kis eltérés a doki
szerint. A párom teljesen rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!