Babát szeretnék. Vérnyomáscsökkentőt szedek. A terhesség előtt kell elkezdeni szedni a dopegytet, vagy elég, ha már tuti terhes vagyok? Orvos kerüli a témát.
Szia! Én is magas vérnyomásos vagyok, s a baba-projekten is rajta vagyunk. Pont múlt héten voltam (más ügyben) dokinál és mondtam, hogy szeretnénk már babát... addig tenaxumot szedtem, most egyből felírta a dopegyt-et, s azt mondta, ezentúl ezt szedjem. Szóval nekem már most azt kell szednem.
De tény, hogy erre az orvosodnak egyértelmű választ kellene adnia.
Egyébként mennyire magas a vérnyomásod?
Ma beszéltem a nőgyógyásszal, lehet szedni a tensiomint, de félidőben, azaz 4 hónap után át kell állni a dopegytre. Így jobb, ha elejétől kezdve azt szedem.
Neked miért ilyen magas?
Nálunk genetika elsősorban,családi halmozódás,az összes rokonomnak magas vérnyomása van.Nincs is olyan akinek normális.
Remélem Neked a dopegyt beválik,nekem nagyon nem vált be,mert ugye lett az allergiám tőle,de amíg szedtem majd egy évig,napi 3*2,alig vitte le a vérnyomásom,szinte semmit.Ez a max adag egyébként belőle,és iszonyat drága is,mert nincs rá támogatás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!