Gondolkozik valaki mostanában 3-dik babán?
Kettővel vagyok itthon.4múlt a nagy, a kisebb 2,5. Én úgy szeretnék harmadikat, de nem tudom merjük vagy sem. Férjem is gondolkodóban van. Természetesen a "nem" az anyagiak miatt van, na meg persze a nehezebb napokon amikor a két gyerek két ördöggé válik :)
Van most itt így valaki ilyen "helyzetben", hogy nem is tudja mi legyen? Vagy aki már döntött? Szívesen hallgatnék véleményeket, helyzeteket!
Köszi a biztatást. Jó tudni, hogy más is gondolkodik így. Sajnos a családból volt olyan, hogy mikor kiderült hogy terhes vagyok a 2-dikkal, megkérdezte mástól, hogy ne e tv-t kellett volna néznünk. Attól tartok elitélnének minket.
Persze aztán amikor eljött és látta a nyuzsit, irígykedett mert bár nem vagyunk jómódúak még szépen eléldegélünk.
A másik, hogy mindenki lesajnál minket, mert hát szegény apuka sosincs itthon, mindig dolgozik,sosincs itthon a gyerekekért gályázik. Hozzáteszem amíg nem volt gyerek is ugyanennyit nem volt itthon. Ilyen egy kamionos munkája. Tuti senki nem örülne ha terhes lennék :(
Utolsó aki bevállalta a 3-dikat. Hány szobás a házatok?
Nekünk még csak 1 kisfiunk van, a kislányunk májusban érkezik, de már most tervben van a 3. gyerkőc.
Nálunk is van lakáshitel, és egyéb hitel is, de tudjuk fizetni, és 10 év múlva lejár. Helyszűkében nem vagyunk, mert már amikor építkeztünk 3 gyereket számoltunk.
Egyetlen dolgon múlik hogy megszületik-e a 3. gyermek, hogy az orvosom engedélyezi-e. Eddig 1 császáros szülésen és még 1 császármetszésen vagyok túl, és most is császárral fogok szülni. Lehet, hogy a 4.-et már nem engedik. :(
Én amikor az elsővel lettem terhes,megkérdezték,hogy megtartjuk e???
Akkor tök természetesen mondtam,hogy igen,de amikor hazaértem rögtön sírni kezdtem.
Kinek mi köze hozzá,hogy hány gyereket szeretnék és mikor?Ez csak a férjemre és rám tartozik.
Most már a 3-at tervezzük és nagyon boldogok vagyunk.
Köszönöm a válaszokat. Akinek sikerült gratulálok, akinek még nem remélem hamarosan fog. Némi ösztönzést adtatok, hogy nem olyan nagy "bűn" egy harmadik gyerek. Pláne olyan helyre ahol van szeretet rengeteg. Igaz adidas cipő nincs, de változatos étrend van:)
Majd ha a jóistenke is úgy akarja, hátha úgy lesz, hogy bekukucskál a gólya...másokkal meg igyekszem nem törődni.
De örülök neki, hogy olyanokat olvastam hogy nem csak gazdagoknak lehet lelkiismeret furdalás nélkül 3dik gyerekük. Köszi !
Nekünk két fiúnk van ( 6 hónapos és 3,5 éves), mi is dilemmázunk, hogy legyen-e harmadik. Oka: anyagiak, helyszűke, bírni fogjuk-e idegekkel:))A két fiam ugyanis nagyon eleven, a nagyobbik neveléséhez annyi energia kell, hogy más 5 gyereket felnevel ennyi erővel, a kicsi is eddig elég nehéz eset, első 3 hónapot végigordította, éjszaka 100x felébred stb. nagyon ki vagyok merülve.
A házunkban sem nagyon férnénk el már öten ( háló+ nappali+ egy pici gyerekszoba).Anyagilag sem állunk túl jól, mi is angol turiból öltözünk, nyaralni nem járunk, lakáshitelünk van stb.
Ennek ellenére vágyunk 3.-ik gyerekre is, imádjuk a két fiunkat és a férjem is nagyon családcentrikus, bár nagyon szeretnénk már egy éjszakát átaludni:)
Szóval még nem döntöttünk,amíg szopik a kicsi még gondolkozunk...
Nálam még az is ellene szól, hogy én nem szerettem terhes lenni, viszont szülni imádtam, szóval vannak érvek- ellenérvek,így döntésképtelen vagyok:(
Egyáltalán nem a szülő feladata lakást venni a gyereknek kedves 32%-os! A körülményeink pedig véletlenül sem rosszak. Fűtött házunk van, 3-4x eszünk naponta és a gyerekek szekrényei teli vannak ruhával (ha nem is új adidassal).
Ha neked nem kell 3 gyerek akkor ne vállalj, ennyi. Vedd meg a lakást inkább nekik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!