Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lányok! Hány évesen szültétek...

Lányok! Hány évesen szültétek az elő babát?

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi,hogy ki hány éves volt az első babánál,és mennyi ideig próálkozott mire összejött.Mennyire volt nehéz a picivel az első pár hónap/év.A párom és köztem a nagy a korkülömbség és ő már nagyon szeretne babát.Én is szeretnék,egyre többet jut eszembe,figyelem a hirdetéseket a reklámok,csak picit félek tőle hogy 19évesen még korai.Akár férfiak is válszolhatnak,hány éves korukba született az első pici?

Köszi a kommenteket előre is!:)

2011. márc. 1. 11:45
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

Az első hozzászólók közül vagyok a 3 gyerekes.

Azt tudnod kell, hogy nem könnyű baba mellett tanulni. Mivel a vizsgákra fel KELL készülni. A baba első évében a legnehezebb vizsgaidőszakra készülni. A pici kiköveteli magának a figyelmet, így csak az éjjelekből tudsz időt lopni magadnak. A 3 gyerekemből 2 több mint egy éves koráig éjjel még 1-2x kelt szopizni.

Szerintem a kapcsolatotok a pároddal nem akadályozhat meg abban, hogy neki szülj gyereket, úgy látom az írásaidból, hogy biztos alapokon nyugszik.

Az egyik választásod, hogy elkezded az egyetemet és minimum 2 év múlva, mikor már lement az első év nagy hajrája, akkor vállalsz babát. Meg kell tudnod, hogy nappaliról (ha úgy kezded el a sulit) át lehet-e menni levelezőre. Lehet a baba első évében évet kell halasztanod vagy keresztfélévet.

Vagy most vállalod a babát és mikor már 2 éves lesz a lurkó, akkor jelentkezel egyetemre.

Szerintem ez utóbbi könnyebben kivitelezhető, hiszen a gyerek már eljátszik egyedül is, éjjel nem ébred, többet tudsz a tanulásra koncentrálni. De ebben az esetben a kistestvért is figyelembe kell venned, mekkora korkülönbséget szeretnél. Így 3 év biztosan lesz.

Azt még nem írtad, hogy most épp mit csinálsz? Ha 19 éves vagy, akkor már túl vagy az érettségin, elvileg már felsőoktatásban kellene lenned. Mégsem mentél tovább?

Az én főiskolás-tanlás sztorimról annyit, hogy másodéves voltam egy tanárképzőn, mikor teherbe estem. Nem várt baba volt. (most 13 éves :)) Mivel akkor még nem lehetett levelezőre nappaliról átjelentkezni, így elbuktam azt a két évet. A Kandón kezdhettem mindent elölről levelezőn, akkor volt 1 hetes a babám. Fél évig bírtam, utána idegileg összeomlottam. Így évet halasztottam.

Bár nekem nem volt segítségem a baba körül, mikor suliba kellett mennem, a férjem babázott, de szinte mindig sírásra mentem haza, mert egyszerűen bárhogy próbálkozott, nem tudta megnyugtatni.

2011. márc. 4. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!