Mit csináljak? Más is vállalt így babát? Mi lenne a legjobb?
Az a helyzet, hogy tegnap pozitívat teszteltem. Nem terveztük még a babát,de ha már így alakult úgy érzem,hogy vállalnom/vállalnunk kell érte a felelősséget. A gond csak az, hogy én jelenleg pálya kezdő munkanélküli vagyok. A párom egy autószerelő műhelyben dolgozik, kiszámíthatatlan mikor mennyit hoz haza. Általában 65-90.000 közt keres, de az elmúlt 2-3 hónapra inkább a 65.000 volt jellemző. Én vállalok gyerek felügyeletet, meg korrepetálást, ebből van egy kis plusz pénzünk,na de ez nem bejelentett munka. Szóval a helyzet az, hogy egy hónapban durván 85.000 Ft-ból élünk. Szerencsére a lakás saját, de még így is félek,hogy nem fogunk tudni mindent megadni a picinek, mivel bejelentett munkahelyem nincs, így gyest sem fogok kapni. Azt meg nem szeretném,hogy a szülőktől kelljen pénzt kérni, vagy bármelyikőnk is nélkülözzön. Természetesen a pici érdekében lemondanék egy-két olyan dologról,ami nem nélkülözhetetlen, de akkor is félek, hogy nem lesz elég ez a pénz ahhoz, hogy normális körülmények közt tudjam őt fogadni, meg felnevelni. Mit tegyek? Be merjem így vállalni? Még senki nem tudja, hogy eggyel többen vagyok. Ellenzem nagyon az abortuszt, de azt se szeretném,ha nélkülöznie kellene a picinek...
N/22
Én a kérdésedre válaszolok.
Igen,más is bevállalt így,én dolgoztam a férjem munkanélküli lett,mert nem vállalta a "cég" (Magy.Honv.) áthelyezését.Szülésem előtt jelentkezett egy vállalthoz(,addig csak a táppénzem,meg a munkanélkülije volt)és most 200e ft-on felül keres.Azóta meg a 3. babát várom.
Egyet jegyezz meg:ha mindenki arra várna,hogy annyija legyen,hogy hátradőlhessen,negyed ennyi gyerek se születne.
Természetesen az sem ideális, ha csak pénzelik a gyereket de nem figyelnek rá, de ez egy olyan hülye általánosítás...
Én ismerek gazdag és szegényebb fiatalokat is, és tudod épp hogy a csóróbbak körében elterjedt dolog, hogy isznak, drogoznak meg hasonlók... Persze csinálják a gazdagabbak is, mert most ez a menő, de ők legalább othhon egy olyan mintát látnak, hogy nem fognak elkallódni, és nem munkanélküli suttyó lesz belőlük. Mert én a mostani, szegényebb vagy átlagcsaládból származó fiataloknál (akiket én ismerek) nagyon ezt látom, hogy csak a pia meg a buli ami megy, de eredmények az semmi, mert a szülők is tanulatlanok, nem is várják el nagyon... A gazdag gyerektől viszont megkövetelik otthon hogy teljesítsen, utána a szabadidejében meg mehet amit akar csinálni... Jó, ez már nagyon off, meg persze általánosítás ez is, csak azt mondtam, hogy én hogy látom ismerőseim körében a dolgokat. Természetesen lehet jó szülő az is, aki nem tud megadni sok mindent a gyereknek, meg a gyerek se lesz törvényszerűen idióta.. Meg nagyon remélem mire eljut abba a korba, már nem is lesz ennyire menő dolog ez a mindenhéten buli/pia/fű dolog...
Most ne kezdjetek már lelkiismeretfurdalást csinálni a kérdezőnek és bemagyarázni, hogy egy senki lesz a gyerekből, inkább vetesse el!
Szerintem meg akarat kérdése! Aki szívből szereti, vállalja a gyereket, az maximálisan megtesz mindent, hogy a lehető legtöbbet megadjon a gyereknek! Nem mondom, hogy nem kell áldozatokat hozni majd, de egy percig sem fogja bánni, hogy megszülte!!!
Inkább támogatni kellene!
ma 12:42-es vagyok.
Ott bár azt írtam, hogy nem tudom, hogy be merném e vállalni, de kicsit átgondolva: IGEN, bevállalnám, még ha nehéz is volna. Mert 12:42-kor az örökbe adáson is gondolkoztam (bár nem írtam), de nem, nem lennék rá képes.
Ennél sokkal kevesebb pénzből is nőttek már fel gyerekek.
Amúgy is esküvő lesz a nyáron, tehát komoly, összetartó a kapcsolatod, lehet rá alapozni.
Nem feltétlenül kell a gyereknek mindenből a legdrágábbat venni, és most a terhesség alatt egy kicsit meghúzzátok a nadrágszíjat, simán lehet félretenni akár havi 5000-et is, ami azért nem lesz olyan kevés, mire megjön a baba. Az egyszeri anyaságit meg ha megkapjátok, abból meg lehet venni a babakocsit, ami ugyebár egy picit nagyobb kiadást jelent, még ha használtan veszitek is meg. Barátnőmék is úgy csinálták. Mikor a baba 3-4 hetes volt, akkorra utalták ki nekik, addig meg nem babakocsiztak, és ennyi.
Nehogy már eldobj egy kis életet, akit a szavaidból ítélve szeretnél, csak mert nem biztos, hogy meg tudod neki venni 1 éves korában az amúgy is tök fölösleges adidas cipőt.
A kisruhák is bazi drágák, de ezeket a ruhákat még nem nyúzzák szét, turiban is tök jókat ki lehet fogni, még sokszor jobbat, mint a boltban.
Nekünk nincsenek anyagi gondjaink, mégis nagyrészt használt cuccokkal vagyunk felszerelkezve, mert 80%-át rokonoktól megkaptuk.
Gondtalan és boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!