Mit csináljak? Más is vállalt így babát? Mi lenne a legjobb?
Az a helyzet, hogy tegnap pozitívat teszteltem. Nem terveztük még a babát,de ha már így alakult úgy érzem,hogy vállalnom/vállalnunk kell érte a felelősséget. A gond csak az, hogy én jelenleg pálya kezdő munkanélküli vagyok. A párom egy autószerelő műhelyben dolgozik, kiszámíthatatlan mikor mennyit hoz haza. Általában 65-90.000 közt keres, de az elmúlt 2-3 hónapra inkább a 65.000 volt jellemző. Én vállalok gyerek felügyeletet, meg korrepetálást, ebből van egy kis plusz pénzünk,na de ez nem bejelentett munka. Szóval a helyzet az, hogy egy hónapban durván 85.000 Ft-ból élünk. Szerencsére a lakás saját, de még így is félek,hogy nem fogunk tudni mindent megadni a picinek, mivel bejelentett munkahelyem nincs, így gyest sem fogok kapni. Azt meg nem szeretném,hogy a szülőktől kelljen pénzt kérni, vagy bármelyikőnk is nélkülözzön. Természetesen a pici érdekében lemondanék egy-két olyan dologról,ami nem nélkülözhetetlen, de akkor is félek, hogy nem lesz elég ez a pénz ahhoz, hogy normális körülmények közt tudjam őt fogadni, meg felnevelni. Mit tegyek? Be merjem így vállalni? Még senki nem tudja, hogy eggyel többen vagyok. Ellenzem nagyon az abortuszt, de azt se szeretném,ha nélkülöznie kellene a picinek...
N/22
Ha már ilyen kérdéseid felvetődtek, Kedves Kérdező, úgy érzem, hogy a legfontosabbat meg fogod tudni adni a gyermeknek!:)
Gratulálok a döntésedhez! A baba a családban a legcsodálatosabb kincs, és a Te érettségeddel sok 30 éves anyukát is lepipálnál!(Ebből is látszik, ez nem kor függvénye)
A baba biztos jó helyre születik majd! Sok boldogságot az anyasághoz!
A 19 éves lánykának üzenem:
Egy kicsit át kellene értékelni bizonyos dolgokat! A "mindent megadni" eléggé tág fogalom. Mindent amit a gyerek kér, vagy mindent, amire a gyereknek szüksége van/lesz? Én 21 évesen szültem az első gyermekemet, nem bántam meg! Sőt! A család és a gyerekkel kapcsolatban nem a "trendi" dolgok fognak dönteni, hanem a szív! Bár aki ennyire felszínes, úgysem érti meg mit akarok mondani neki! Van élet a diszkón kívül is, és nem dől össze a világ akkor sem, ha a pár hónapos bébin nem Nike vagy Adidas ruha/cipő van! Most újdonságot hallottál? :)
Pár hónapos babán tök mindegy mi van, de kamaszkorában már nem biztos hogy mindegy lesz neki. Engem mindig is szerettek a szüleim, de nem tudom megérteni, minek kellett 18 évesen (meg két évre rá megint) gyereket szülni bele a semmibe. És én még csak nem is nélkülöztem olyan sokat, mert mikor nagyobb lettem, sok minden összejött, szóval elég jól keresnek szüleim, de még így is...
Szóval a szeretet tökre nem minden, otthon jó ha van, de mikor emberek közé megy az ember, lehúzhatja a wc-n a szülői szeretetet kb.
Én nem hinném, hogy kamaszkorban is csak több tízezres cipőben és ruhában kell járni. Aki megteheti tegye, de nem attól lesz ember valaki.
Persze egy kamasszal amúgy sem könnyű. Sokan szeretnének márkás ruhákban járni, stb, de nem tehetik meg, és lehet mégis elvégeznek egy orvosit pl.
Szerintem vállald be:)
Mi közel 200 ezerböl nehezen jövünk ki az 5 hónapos lányunkkal de csak mert 3 hitelünk van.
Írtad, hogy nektek semmi ilyesmi nincs. Szerintem nem lesz gond.
Sok boldogságot!:)
23/N
Gratulálok!!!!!!!!!!!!
A válaszaidból és a felfogásodból úgy látom, jobb helye lesz nálatok egy babának, mint sok milliomosnál!!!!!
Minden jót nektek!!!!!Őszintén!
A 13:06-nak írnám!
Ezzel a felfogással soha nem szabad gyereket szülni! Ha így gondolkozol soha nem lesz megfelelő időpont a gyerekvállalásra! Mi van ha mind két szülő nagyszerűen keres, bevállalják a gyermeket, ami nagy öröm közepette nemsokára (1 éven belül) meg is születik. Mindenki nagyon boldog! Aztán az apa elveszíti a munkahelyét, vagy csődbe megy az eddig jól menő vállalkozása, cége....Ne adj Isten, baleset éri és meghal! Az anya ott marad egyedül a babával,az állam által kiutalt gyermekneveléshez nem teljesen elég juttatásokkal! Vagy az apa nem "csak" lerokkan! Nem tudja továbbiakban ellátni az eddig jól fizető állását, rokkantan, tolószékben új munkát sem könnyű találni, pláne nem annyi fizetésért, mint előtte kapott. Máris ott van, hogy a gyereket visszacsinálni nem lehet, és jobb esetben 200E Ft-ból kellene kigazdálkodni ugyanazt a színvonalat, amit eddig pl:600E-ből vígan megtettek. Mi van, ha közben a gyermek is megnőtt annyira, hogy nem akar lemondani azokról a dolgokról, amik eddig megillették őt ( márkás cuccok, okostelefon, laptop, motor, auto...stb, amitől többek között Te is többnek érzed magad)! Akkor utálni fogja a szüleit, és megveti őket!
Tudod, ez társaság függő! Nem megyek olyan helyekre és nem barátkozom olyan emberekkel, akik szemébe attól leszek menő, vagy ember, hogy mi van a cipőmre írva, vagy hány tízezres napszemüvegem van. Szerintem meg pont ezeket lehet lehúzni a WC-n!!
Inkább szeressenek a szüleim és támogassanak a döntéseimben, legyenek akár a legjobb barátaim még ha nem járkálhatok Nike cipőben és nincs laptopom, mint ennyi fölösleges cuccom legyen és teli pénztárcám mindig, de számba sem vesznek a szüleim, ha valamit megbeszélnék velük inkább adnak egy húszezrest, mert nem érnek rá arra sem, hogy meghallgassanak! A legtöbb gazdag csemeték akiknek megvan mindene általában drogoznak, isznak, balhékba keverednek, csak azért mert valahogy próbálják felhívni magukra a szüleik figyelmét, akik az helyett hogy meghallgatnák a gyermekük problémáját, fizetnek egy menő pszichológust!
Gratulálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!