Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mit csináljak? Más is vállalt...

Mit csináljak? Más is vállalt így babát? Mi lenne a legjobb?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy tegnap pozitívat teszteltem. Nem terveztük még a babát,de ha már így alakult úgy érzem,hogy vállalnom/vállalnunk kell érte a felelősséget. A gond csak az, hogy én jelenleg pálya kezdő munkanélküli vagyok. A párom egy autószerelő műhelyben dolgozik, kiszámíthatatlan mikor mennyit hoz haza. Általában 65-90.000 közt keres, de az elmúlt 2-3 hónapra inkább a 65.000 volt jellemző. Én vállalok gyerek felügyeletet, meg korrepetálást, ebből van egy kis plusz pénzünk,na de ez nem bejelentett munka. Szóval a helyzet az, hogy egy hónapban durván 85.000 Ft-ból élünk. Szerencsére a lakás saját, de még így is félek,hogy nem fogunk tudni mindent megadni a picinek, mivel bejelentett munkahelyem nincs, így gyest sem fogok kapni. Azt meg nem szeretném,hogy a szülőktől kelljen pénzt kérni, vagy bármelyikőnk is nélkülözzön. Természetesen a pici érdekében lemondanék egy-két olyan dologról,ami nem nélkülözhetetlen, de akkor is félek, hogy nem lesz elég ez a pénz ahhoz, hogy normális körülmények közt tudjam őt fogadni, meg felnevelni. Mit tegyek? Be merjem így vállalni? Még senki nem tudja, hogy eggyel többen vagyok. Ellenzem nagyon az abortuszt, de azt se szeretném,ha nélkülöznie kellene a picinek...

N/22

2011. febr. 15. 12:05
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
58%

kapsz gyest,28 ezer körül van,az jár (gyedet nem kapsz,ez fizetésfüggő lenne)

ha a szülők megtehetik,fognak segiteni

(én sem tervezek babát,hasonlóan vagyunk,de ha mégis jönne kérés nélkül segitenének mindkettőnk szülei)

ha az abortusz mellett döntesz,akkor önkormányzat,szociális alapon csak 30%át kell fizetned 8ez kb 10ezer)

az első nemtudom miről beszél

2011. febr. 15. 12:14
 12/56 A kérdező kommentje:
Stabil a kapcsoltunk,jegyesek vagyunk, nyáron esküszünk. 3 éve vagyunk együtt, 2 éve együtt is élünk. Nekem nem lenne szívem elvetetni,s így hogy most már tudom, hogy fogok gyest kapni, természetesen nem kérdés a picim további sorsa! :) Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
2011. febr. 15. 12:15
 13/56 anonim ***** válasza:
71%
Sokan kevesebbel is bevállalják. Babaholmit olcson meg lehet venni nem csak használtan. Aukciós oldalak tele vannak vele. Családsegítő szolgálatnál, védőnőnél is kaphatsz segítséget. A gyerekvállalás kategóriában több hasonló kérdés is van,sok segítőkész embertől kaphatsz jó tanácsot. Az abortusz a későbbi terhességedet is befolyásolhatja(meddőséget is okozhat) és lelkileg is megvisel. HA úgy döntötök megtartjátok gratulálok és hidd el lesz segítség.
2011. febr. 15. 12:16
 14/56 anonim ***** válasza:
72%

Ja, még 2 dolog:

1. Ha megtartod, akkor szedj folsavat (vény nélkül is kapható, kb. 1000 Ft, sokáig elég).

2. Anyukám és apukám 3 havi ismeretség után hozott össze, nem volt lakásuk, keveset kerestek. Mégis felneveltek, becsülettel, tisztességgel. Megoldható, ha nagyon akarjátok, a párodnak jó a szakmája, találhat még jobban fizető munkát is.

2011. febr. 15. 12:17
 15/56 A kérdező kommentje:

12:14

Szerintem ez abszolút nem korfüggő,hanem felfogás kérdése. Bulizni meg nem csak 22 évesen lehet!

2011. febr. 15. 12:18
 16/56 anonim ***** válasza:
70%
a pénz nem minden. az alapján, amiket írtál, jó helyre fog születni ez a baba. Hajrá! :)
 17/56 anonim ***** válasza:
63%

Én is furcsálom, hogy 65 ezret adnak neki csak. Az én barátom 150 ezret keres autószerelőként, de 65 ezer az nagyon kevés.

Gyest kapsz, de ezt már írták többen.

Párod tudja már? Vagy beszéltetek erről?

Ha a ház a tiétek és csak rezsi van, és így kijöttök minden hónapban akkor hozzájön a támogatás (ami azét fedezi a baba költségeinek egy részét) Akkor szerintem meg tudtok élni. Ha nem is kérsz pénzt, de szerintem a szülők biztos segítenek Nektek. Ha csak ruhát vesznek a picinek, játékot stb. (minden nagyi ilyen :)

18/56 anonim ***** válasza:
70%

Dönts szíved szerint. Persze itt nagyon fontos az is, mennyire stabil a pároddal a kapcsolatod... Ha eléggé, én azt mondom, vállald be...

Én is sokszor elgondolkodtam már,milyen körülményekk özé kéne gyereket vállalni, de eszembe jutott én honnan jöttem: egy kis faluba születtem, egy istállóba, ami mindig beázott... Mégis felneveltek és apámnak azóta vállalkozása van, nagyon jól keres. Tehát gyerek mellett is lehet karriert építeni, sőt, ez csak buzdítani fog.

Ha visszagondolunk, szerintem a mi szüleink sem a fényűzésbe szültek minket, de megoldották.

Szerintem ti is meg fogjátok oldani...

2011. febr. 15. 12:20
 19/56 anonim ***** válasza:
14%
Tuti nem tartanám meg. 85-ből egymagam nem tudnék megélni, nem hogy 3an...! De ha mégis megtartod, légyszi ne gyere ide évek múlva rinyálni hogy jajj nem elég semmire a pénzünk, szemét állam!!
2011. febr. 15. 12:20
 20/56 A kérdező kommentje:

12:18

Sajnos itt Borsodban csak ennyit kap. Ez a havi fixe, a többi meg a jutalék, ami ugye forgalom függő. Pesten biztos a dupláját kapná, de nem szeretnénk albérletbe költözni. Úgy hogy sajnos ez van! :(

2011. febr. 15. 12:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!