Hány évesen ideális vállalni gyereket?
"Csak mert fiatalon még az életet kell élvezni, nem lebabázni... "
Rosszul vagyok ettől a szövegtől, miért olyan elfogadhatatlan, hogy nem midenkinek az az élet élvezet, ha bulizik, és éli a mai fiatalok (szeritnem gázos) életét, hanem inkább gyereket szül, akár 19 évesen is, nagymamám is babázott ennyi idősen, és volt tető a feje felett (albérlet), egy szerető férje haláláig, munkája, tuti nem bánta meg.
Én 26 vagyok és vélhetően az első gyerekemet 30-35 között fogom vállalni. Akkor lesz meg a hátterem..
Engem aztán egyáltalán nem érdekel, mekkora a korkülönbség a szülő és a gyerek között, a szülőnek nem egyformán kell vele gondolkodnia, hanem éppen hogy a tapasztalatai miatt érettebben.. Generációs probléma már azok között is létezik, ahol csak 5 év a korkülönbség, szóval szerintem attól, hogy valaki csak 40 éves lesz, mikor a gyereke 18, még egyáltalán nem biztos, hogy meg fogja érteni a gondjait.
Biológiai értelemben szerintem 25-28 között ideális szülni.
Manapság kitolódik minden.. az első autó, az első lakás, az első gyerek is. :(
Ma hallottam a tv-ben, hogy Péterfy Bori énekesnő 41 évesen várja első babáját. Gubás Gabi pedig 37 évesen a másodikat. Ugyhogy sztem az hülyeség, h "30 felett senki se szül szívesen". Az más kérdés, h hamarabb tényleg jobb.
Én az elsőt mindenképpen 25 alatt szerettem volna, de persze 20-22 fölött. 24 vagyok, nyár végén jön a trónörökös. A másodikat pedig legkésőbb 30 évesen, én olyan 28-ra tervezem most, de kitudja. Nem akarok 40 évesen szülni. De 18-19 évesen sem vállaltam volna gyereket. Így most nekem pont jó.
Mindenkinek más a megfelelő életkor, sőt van aki egyáltalán nem akar babát. Egyik barátoméknak már kettő van, 4-6 évesek, az apa most töltötte a 30-at. Másik barátomék is 30 fele vannak, de még nem is akarnak gyerekre gondolni.
én majd 28 évesen szeretnék.
most 23 vagyok, az anyagi feltételek mind adottak, de úgy érzem, még nem nőtt be eléggé a fejem lágya.
egyáltalán nem érdekelnek a bulik, meg az ivászat, de egy gyerek hatalmas felelősség, ha anya vagy, akkor nem tehetsz meg csak úgy akármit, pl. nem ugorhatsz el csak úgy ad hoc módon nyaralni, be kell tudni osztani az időt, h mindenre maradjon.
Már most nagyon,de nagyon szeretnék, azért is lógok nap, mint nap a terhességgel kapcsolatos oldalakon. de sajnos pályakezdő, munkakereső vagyok. Ahhoz kellene a min1 év munkaviszony, a páromnak biztos,( nem próbaidős) munka. meg előbb a házasság (nekem fontos).
Mindig elítéltem aki anyagi kérdésnek tekinti a gyerekvállalást, de persze értelmes határok közt "anyagi kérdés". Előszőr tudjunk megélni:), de azzal legyen tisztába az ember, h lemondással jár egy baba, nem akkor, nem oda mész mindig ahova szeretnél, és pl nem mehetsz minden héten moziba...stb (ez csak egy erős példa)
tehát még minimum 1,5 évig összeszoruló, gyomorral, irigykedve örülök, amikor olyat olvasok, h valakinek sikerült.
ideális sztem minden képpen 30 alatt, de ha testileg nézem, akor minnél fiatalabban, sztem egy fiatal 20-on 1-2 éves test hamarabb regenerálódik, és hamarabb és visszanyeri az alakját, ami sokkal inkább olyan mint a szülés előtti... érzelmileg viszont szerintem később érünk, mint 1-2 generációval ezelőtt.
Bocs, kicsit hosszúra sikerült:S
23,5/L :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!