Hány évesen "ideális" gyermeket vállalni?
Na ezek nagyon szép tervek és kívánom, hogy valóra is váljanak!
DE nem szoktak! Olyan nincs és nem is lesz hogy megteremted a feltételeket, mert mindig lesz valami amit még el szeretnél érni. Nincs ideális kor sem, max. biológiailag. Van olyan ismerősőm akit 50 felett is alkalmatlannak tartok a gyereknevelésre. Szerintem akkor szülj, ha úgy érzed itt az ideje és ne kösd feltételekhez, meg korhoz. Én most vagyok 38 éves, első babámat várom a napokban és hát gondolhatod, hogy nem így terveztem, de mégis így lett. Elég határozottnak és talpraesettnek tűnsz, ezért azt gondolom, hogy ha előbb jönne a baba, mint ahogy minden feltétel maximálisan ideális lenne biztosan megoldanád a felmerülő problémákat. Nem jó dolog előre ilyen jellegű elvárásokat felállítani az embernek magával szemben, mert könnyen átcsaphat egy görcsös akarásba. Ugyanis ez egy fölösleges pszichés gyomás lesz csak rajtad ami inkább csak akadályoz abban, hogy megvalósítsd a terveidet. Én ezt gondolom és tapasztalom is magam körül. Úgyis jön minden magától és tudni fogod meg érezni mikor minek van itt az ideje.
Mindden jót kívánok neked és hogy váljanak valóra a terveid!
39 hetes kismama (vagy "nagymama")
Én is drukkolok neked, hogy minden összejöjjön, de azért vedd figyelembe, hogy a dolgok általában nem úgy alakulnak, ahogyan az ember eltervezi. Istenem, egy éve szemberöhögtem volna, ha valaki ezt mondja nekem. 22 évesen férjhezmentem, lett ház, lett autó, öt évet vártunk, hogy megszokjuk egymást, megtanuljunk együtt élni, májusban abbahagytam a bogyót, októberben Skóciában kirándultunk, a férjem születésnapján teherbeestem...
Aztán decemberben elvetéltem. Most várhatok még két hónapot, hogy újra lehessen próbálkozni. Szóval, azt tanácsolom, hogy az ilyesmiket is kalkuláljátok azért bele a családtervezésbe. Kívánom, hogy elsőre is szerencsésebbek legyetek, mint mi voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!