Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hány évesen "ideális" gyermeke...

Hány évesen "ideális" gyermeket vállalni?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, főiskolára járok. 5 és fél éves párkapcsolatom van. (a barátom is főiskolára jár, ő is 21 éves) 27 évesen szeretnénk összeházasodni(L)(L)(L) és 30 évesen szeretnék szülni. 30 évesen nem késő 1. gyermeket vállalni? És ha szeretnék másik gyereket is, akkor azt még hány éves kor alatt biztonságos vállalni? Azért szeretnék 30 körül szülni, mert úgy érzem, hogy addigra meg tudnánk teremteni a feltételeket ahhoz, hogy anyagi tekintetben se a baba, se mi ne szenvedjünk hiányt. Mit gondoltok?
2009. márc. 1. 23:30
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Nincs erre mindenkire érvényes szabály. Mindenki maga érzi, hogy mikor jön el a gyerekvállalás ideje, mint ahogy azt is, hogy mik azok a körülményke amit meg akar/tud/szeretne teremteni a gyerekének. Az embernek a huszas évei elején még nagyon távolinak tűnik a harminc és és nehezen tudja elképzelni, hogy van élet utána is. Nem vagy le maradva semmiről, ha csak harminc körül szülsz, bőven lehet még 3-4 gyereked is.
2009. márc. 1. 23:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ideális mikor te úgy érzed itt az ideje,és őszintén megmondom neked hogy tisztelem benned azt hogy előtte szeretnéd megteremteni a picinek a körülményeket ahova szülessen.Ez manapság ritka erény mert a fiatalok minden gondolkodás nélkül vágnak bele a gyerekvállalásba(tisztelet a kivételnek)Szerintem sem késtél még el 30 évesen szülni,én 36 évesen szültem.Csak 36 év felett már mindenféle vizsgálatra küldenek a "kor"miatt.
2009. márc. 2. 00:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Na ezek nagyon szép tervek és kívánom, hogy valóra is váljanak!

DE nem szoktak! Olyan nincs és nem is lesz hogy megteremted a feltételeket, mert mindig lesz valami amit még el szeretnél érni. Nincs ideális kor sem, max. biológiailag. Van olyan ismerősőm akit 50 felett is alkalmatlannak tartok a gyereknevelésre. Szerintem akkor szülj, ha úgy érzed itt az ideje és ne kösd feltételekhez, meg korhoz. Én most vagyok 38 éves, első babámat várom a napokban és hát gondolhatod, hogy nem így terveztem, de mégis így lett. Elég határozottnak és talpraesettnek tűnsz, ezért azt gondolom, hogy ha előbb jönne a baba, mint ahogy minden feltétel maximálisan ideális lenne biztosan megoldanád a felmerülő problémákat. Nem jó dolog előre ilyen jellegű elvárásokat felállítani az embernek magával szemben, mert könnyen átcsaphat egy görcsös akarásba. Ugyanis ez egy fölösleges pszichés gyomás lesz csak rajtad ami inkább csak akadályoz abban, hogy megvalósítsd a terveidet. Én ezt gondolom és tapasztalom is magam körül. Úgyis jön minden magától és tudni fogod meg érezni mikor minek van itt az ideje.

Mindden jót kívánok neked és hogy váljanak valóra a terveid!

39 hetes kismama (vagy "nagymama")

2009. márc. 2. 08:23
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
ilyen nincs, én szerintem úgy is érzed mikor üt tarkón az anyaság szele, bocs hogy ezzel a képzavarral élek, de egy belső hang nekem is üvöltötte, hogy most már jöjjön a gyerek, 25 voltam, igaz, a körülmények adottak...drukkolok, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy tervezed!
2009. márc. 2. 08:31
 5/9 anonim ***** válasza:
89%
Korábban én is azt mondtam, hogy először végig megyek azon az úton, amit kiterveltem, megszerzek mindent, amit egy új család életének megkezdéséhez meg kell szerezni. Pl. diploma, munka, ház, kocsi és utána a gyerek. Sajnos most látom, hogy késve tudom ezeket a dolgokat megszerezni. Akkor sohasem lesz gyerekem? Olvastam valakinél, aki azt írta, hogy ő fordítva tervezi. Először megszüli a 2 gyereket, utána építgeti a karrierjét. Akkor már nem kell az állásinterjúkon sem félni attól a bizonyos kérdéstől, hogy mikor is akar szülni. Nekem tetszik ez a terv. Mondjuk neki könnyebb megvalósítani, mert fodrász vállalkozó. de az alapötlet nekem akkor is bejön, főleg ha van a közelben egy ügybuzgó nagymama, akire rá lehet hagyni a gyerekeket, amikor nagyon szükséges.
2009. márc. 2. 09:05
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is drukkolok neked, hogy minden összejöjjön, de azért vedd figyelembe, hogy a dolgok általában nem úgy alakulnak, ahogyan az ember eltervezi. Istenem, egy éve szemberöhögtem volna, ha valaki ezt mondja nekem. 22 évesen férjhezmentem, lett ház, lett autó, öt évet vártunk, hogy megszokjuk egymást, megtanuljunk együtt élni, májusban abbahagytam a bogyót, októberben Skóciában kirándultunk, a férjem születésnapján teherbeestem...

Aztán decemberben elvetéltem. Most várhatok még két hónapot, hogy újra lehessen próbálkozni. Szóval, azt tanácsolom, hogy az ilyesmiket is kalkuláljátok azért bele a családtervezésbe. Kívánom, hogy elsőre is szerencsésebbek legyetek, mint mi voltunk.

2009. márc. 2. 09:11
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A kor nem számit!Mindenki akkor vállalja,amikor úgy érzi,meg amikor összejön!
2009. márc. 2. 10:16
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs abban semmi rossz, ha 30 évesen akarsz szülni. Nekem eszembe sem jutott 30 éves koromig, hogy gyereket akarok. Nem akartam, mert nekem így volt jó. Most már szeretnék, csak akadtak problémák ami miatt nem akar összejönni. Persze ezt nem tudtam előre, mert ha tudtam volna akkor hamarabb belevágunk, de hát így alakult. Most 34 vagyok, és remélem hamarosan összejön. Ez nem törvényszerű, de ezzel is számolni kell, hogy nem biztos, hogy elsőre sikerül. De nem leszel elkésve, és nagyon jó, hogy ilyen felelősségteljesen gondolkodsz!
2009. márc. 2. 10:26
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, és azt is, hogy sokan megosztottátok a saját tapasztalatotokat. Mindeninek sok sikert a babához, illetve a meglévő babákhoz is sok boldogságot kívánok!
2009. márc. 2. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!